1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kuluçkadaki anne için yardım..

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde feraaat tarafından 19 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. feraaat

    feraaat

    Mesajlar:
    27
    İsim:
    ferhat kara
    100*30*45h ebatlarındaki tankımda karışık malawi beslemekteyim.. nüfus 3-4 cm boyunda 25 balıktan ibaret.. biraz kalabalık olduğunun bilincindeyim ama gayet mutlular..
    şimdi asıl soruma geleyim.. ilk kuluçka maceram 1 ay önce iki sarı imparator dişisinin yumurtaları 3 günde ağızlarından atmalarıyla sona erdi.. şimdi 1 sarı prensesimin ağzı dolu onu ayırıp 35 cm uzunluğundaki küçük akvaryuma koymuştum.. dün 1 kaliko dişisiyle 1 imparator dişisinin de ağzının dolu olduğunu farkettim onları da küçük akvaryuma attım ancak SP diğer iki dişiden de küçük olmasına rağmen rahat vermiyor diğerlerini hep kovalıyor. büyük tankta kovalayanları yoktu.. bu durumda ne yapacağımı bilemez durumdayım..

    dişileri küçük tankta mı bekleteyim?
    yoksa büyük tanka alıp kuluçka süresinin sonuna doğru mu ayırayım?..
    şimdiden teşekkürler..
     
  2. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Bol saklanma yeri mevcutsa ben ayırma taraftarı değilim. Hobide yeniyim ama gözlemlerim doğrultusunda ayırmayınca ve bol saklanma yeri olunca büyük tankta daha sağlıklı ve hızlı büyüdüklerine şahit oldum. Ayrıca küçük tankın bakımı oldukça zor.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zaten ayırma için erken sayılır ilk günler. Aradan 15 gün geçtikten sonra dişileri ayırmak daha doğrudur. Akvaryuma saldırgan olanı şimdilik geri eklemekte sıkıntı olmaz. Bu arada bir çare bulunacak yeni bir yer veya hiç sevmesem de kusturmak gibi. Bu işlerinde bu sıkıntısı oluyor yani fazla syıda yavrulamalar sonrası her partiye bir yer gerekiyor.
     
  4. feraaat

    feraaat

    Mesajlar:
    27
    İsim:
    ferhat kara
    Temel bey biraz araştırma yaptım net bir sonuca ulaşamadım. Şimdi sarı prensesi kusturmak ve ayrı tanka almak şeklinde iki yöntem var..
    Benim yavru akvaryumu olarak kullanmayı düşündüğüm 35cm*15*20 ebatlarında akvaryumum var .. Sarı prensesim de 3-4 cm boyunda.. anneyi 15 gün geçtikten sonra küçük akvaryuma almayı düşünüyorum. Okuduğum bir yazıda "kendi kendine 20-25 günde yavruları ağzından çıkarır" diye geçiyordu, böylesi daha mı dolğrudur yoksa 15 gün sonra kendim mi kusturmalıyım?
    Anneyi kendine gelmesi için 1-2 gün ana tanka almayın deniyordu bu süreçte anne yavruları yemez mi?Teşekkürler..
     
  5. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Ben olsam hiçbir balığı ayırmam ve 15 gün sonra yakalar kustururdum.Yavrularıda ana tanktan aldığım su ile birlikte küçük olan akvaryuma alırdım.:ay:
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Olcay Hocam 15 günden sonra nasıl çıkıyor yavrular. Keselimi oluyor ? Birde böyle türleri yakalamak çok zor geliyor hocam bana. Dekor filan engel oluyor. Nasıl bir yöntem lazım bunun için.
     
  7. dr_glicocalix

    dr_glicocalix

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    Gökhan Emre ÇAÇAMER
    Doğuş kardeşim bi kere şöyle bir sıkıntın var akvaryumun karma... İmparatorlar nisbeten hırçın balıklar ve sarı prenses dişine rahat vermezler kolay kolay. Eğer sadece sarı prenses olsaydı akvaryumunda balığı ayırmana gerek yok ana akvaryumda kalsın derdim. Ama bu mümkün değil tecrübelerime göre. Her ne kadar kusturmanın doğal olmadığını düşünsemde sana balıklarını ağızları dolduktan 3 günden sonra kusturmanı tavsiye ederim. Bu sayede dişilerdeki yumurta bırakma olayının büyük ölçüde önüne geçersin. Tabi bu durumda sana bi de kuluçka makinası lazım. Eğer elinde yoksa edinmeni tavsiye ederim ya da dıy bölümünde uygun şekilde yapabileceğin birini seçebilirsin.
    Kusturma konusuna gelince ben mecburen kusturuyorum dişilerimi çünkü beyaz prenses besliyorum ve balıkların yumurta atması 5 günü bulmuyor ana akvaryumda. Eğer boş ve müsait akvaryumum varsa Olcay abinin dediği gibi 15 gün sonra kusturuyorum. Kusturmak doğal olmamakla beraber dişi balığa bence faydalı. Çünkü dişi eğer ağzında tutabiliyorsa yumurtaları ortalama 15-20 gün yem yemiyor ve helak oluyor sonuçta da hırçın balıkların olduğu bir akvaryumda ölüm olayı bile olabiliyor ki ben yaşadım bunu. Umarım sağlıklı yavrulara sahip olursun ...
     
    reis bunu beğendi.
  8. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Doğuş,15 gün sonra çıkan yavrular kesli olmazlar.Hatta ilk afallamayı atlattıktan sonra yem bile almaya başlarlar. Balığı yakalamak sıkıntılı olabilir dekor felan ama yapacak birşey yok buna katlanacaksın.Balığı en kolay nasıl yakalarım diye sorarsan, akşam ışıklar kapandığında biliyorsun balıklar dibe çöküp yatarlar.Işıkları aniden açtığında ise 1-2 dakika balıklar afallar ve hareket etmezler. İşte o anda kolaylıkla yakalayabilirsin istediğin balığı.:ay:
     
  9. feraaat

    feraaat

    Mesajlar:
    27
    İsim:
    ferhat kara
    Arkadaşlar, cevaplar için teşekkür ediyorum.. Olcay bey, sizin tavsiyenize uyacağım sanırım..
    15 gün sonra kusturarak, yada bekleyerek yavruları ağzından çıkardıktan sonra.. Annenin kendine gelmesi için, yavrularla birlikte küçük tankta tutmalı mıyım? Tutsam yavruları yer mi anne?..

    Yakalama hususundaki tavsiye için de teşekkür ediyorum,:) lakin tüm dekoru tekrardan yapmakla uğraşıyordum..
     

Sayfayı Paylaş