1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kum değişimi(yardım)

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Arkadaşlar akvaryumum tanıtım portalında resimlerini paylaştığım akvaryumun kumunu boşaltıyorum. Akvaryum cama cam olacak.Nedeni balıklarımın beklediğim kadar büyüme göstermemeleri. Evdeki tadilatta beklemediğim bir olay gerçekleşti ve 8 çiftimin 5 tanei öldü. 3 çiftimi sattım. Üretimi bıraktım ve çok üzgünüm. Akvaryumumuda sattım. Elimde yine bu resimlerini paylaştığım akvaryum kaldı. Eğer bu kum boşaltma işinide beceremez isem balıklarıma, akvaryumuma ve sizlere veda etmek zorunda kalacağım. :(

Akvaryumum 1 metre 25 cm. içinde 40 kilo kadar kum var. Bu kumları boşaltacağım. Daha önce böyle bir işe kalkışmamıştım. Elimde sadece bu akvaryum kaldığı için balıkları ayıracak bir akvaryumum yok. Bu balıklar 3 saat kadar nerede kalabilir ? Akvaryum KESİNLİKLE şartmı ? Ve kum çıkınca akvaryuma eski sudan 120 litre su ilave etsem gerisini yeni su koysam ( aynı pH, aynı derece, kısacası aynı değerlerde) olur mu ?

Arkadaşlar eğer beklediğim yardımı alamaz isem akvaryum işi tamamen bitiyor. Bu çiftlerimin ölmesinden dolayı inanın ağlamak üzereyim. Eşlerin yavrularını akvaryumumda görünce periişan oluyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Geçmiş olsun.Bazen böyle kötü şeyler olabiliyor.Özellikle discus zor iş.Onunda etkisi büyük.Çevrende balık bakan biri varsa ondan bir akvaryum temin edersen veya alışveriş yaptıgın bir akvaryumcudan küçükte olsa bir akvaryum alsan ve balıkları oraya koysan bence çok iyi olur.30cm bir akvaryum 25-30 ytl arasında değişmekte.
    Eski tanktan su ekleme olayın güzel.Mümkün oldugunca o suyu kullanmaya çalış.Ben de dolabı yaptırırken akvaryumumdaki suyu kovalara koymuştum.Hepsine de birer hava taşı baglamıştım.Sende en azından mümkün oldugunca eski suyunu kullanmaya çalış.Senin işin saatlik olacagı için havataşı da baglamana gerek yok.Isı olayınada yeni ekleyeceğin suyu cattleda ısıtarak yapabilirsin.Eger küçük akvaryum bulamazsan balıkları kovaya koymanı öneririm.Hava taşı baglarsan sorun olmaz.2-3 derecede çok sorun yaşamazlar diye düşünüyorum.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçmiş olsun Murat, Eğer Discus akvaryumundan kumu almak istiyorsan zekice hareket etmek zorundasın. Eski suyunu kullanırken su değişimlerinde, damacana su ile değişim yapmayıda ihmal etmemelisin. Su çekimi yaparken biraz kalınca bir hortum kullanmalısın ve dip çekimi yapar gibi kumu suyla birlikte günlere yayarak akvaryumdan tamamen çıkarmalısın. Bir anda tamamını almak amaonyak patlaması demektir ve Discus kaldıramaz, hele biraz da keyifsiz iseler.

Hortumla kısım kısım dip çekimi yapaken kumuda çek.

Kolay gelsin...

4. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Temel abi söylediğini düşündüm ama dipte bitki kumu var. Çıkartırsam akvaryumun suyu hepten mahvolur. Bir kere dip çekimi yaparken bir anlık dalgınlıkla hortum kumu dağıttı su kahverengi oldu ve bir balık öldü.

Can abi önerilerin için teşekkürler.

Başka ne yapabilirim ? Öneriler arasından karar verip onu uygulayacağım.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Murat herhabalar,
    Discus balığını bizden daha iyi biliyorsun.Forumda discus besleyen kişiler çok az.
    Biz ne kadarda sana yardımcı olmaya çalışsak kulaktan dolma bilgiler olacaktır.

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Aslında şöyle de olabilir.İlk önce balıkları yakalarsın.Bir kovaya koyarsın.
    Daha sonra dip çekimi aleti ile suları bidonlara doldur.Kumun üstünden bir karış yükseklikte suyu bırak.Balık, bitki vsleri topla.Daha sonra kumu elinle iyice karıştır ve büyük bir hortum yardımıyla da havaya kalkan kumları çek derim.Bu bıraktıgın su bitince çeşmeden su ekleyip sürekli elinle karıştırıp bu işleme devam et.Eger akvaryum balkona yakın bir yerdeyse yani gidere yakın bir yerdeyse daha iyi olur.Ben şahsen öyle yapıyorum.Veriyorum su çıkışını gidere :)
    Bir kum derken senin kullandıgın silis kum mu?

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çok geçmiş olsun Murat Kardeş... Bence de balıklarını başka bir akvaryuma koyman gerekli... İstanbul'da olsan sana seve seve geçici süre ile 30 lt'lik bir akvaryum temin ederdim... Kova bir çözüm ama Discus kaldırır mı bilmiyorum... Hiç deneyimim olmadı Discus ile ilgili... Eski suyu kullansan da üzerine yeni su koyduğunda -dinlenmiş bile olsa- bence bir-iki gün boş çalıştırıp biyolojik döngünün oturmasını beklemelisin... Kolay gelsin diyeyim...

8. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Özgür abi, Can abi, Temel abi herkese teşekkür ederim.

Ever Can abi balkona yakın bir yerde akvaryum. Yarın ya da perşembe günü halledeceğim bu işlemi.

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Bu arada akvaryumdan bir kare paylaşsan çok güzel olur.Özellikle dekor ve kumu görmek gerekir diye düşünüyorum.
    Eski suyunu eklersin.Yeni ekleyeceğin suyu ise hava hortumu ile yavaş yavaş vermelisin.Ph açısından da balıklar etkilenmez böylece.Hava hortumuna hava taşı bagla ama hafif gevşek bırak.Su çok yavaş bir şekilde akar böylece.
    Temel Abinin dediği gibi mutlaka içme suyu kullan derim.Discus çok hassas çünkü.Su degerlerini kontrol açısından.Ama ne olursa olsun eski suyunu ne kadar çok kullanırsan o kadar iyidir.

10. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Şu işi bir halledeyim, akvaryumun resmini değil filmini, belgeselini paylaşırım.

11. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Arkadaşlar discuslarımı akvaryumcu arkadaşıma sattım. Akvaryumuda elden çıkarttım. Hobiyi bırakma kararı aldım. Yardımlarınızdan, desteklerinizden ve beni aranıza almanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Herkese hobide başarılar ve sağlık dilerim.
    Hoşçakalın.

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Murat Kardeş... Aktif olarak balık bakmayan arkadaşlar forumu niye bıraksın ki... Herkesin senin deneyimlerinden istifade etmeye ihtiyacı var... Asıl balık sevgisi akvaryumda olmaz kalpte olur... Kalbini akvaryumcu arkadaşımıza satmadı isen sen hala hobicisin... Bu bağlamda bu forumun sakinleri olarak bizlerin kalbindesin ve her daim yanımızda olmalısın....

13. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Kesinlikle katılıyorum...
    Daha başka özel sebepler varsa bilemiyorum ancak balık beslememek burada olamayacağın anlamına gelmez Murat Abi.

14. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Murat hocam,Türker ve Abdullah abi'ye katılıyorum.Balık beslemıyorum diye burda olmamana bi neden yok.
    İnşallah çok büyük problemlerin yoktur.

Sayfayı Paylaş