1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kum ve Yem

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde ekotim tarafından 13 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Arkadaşlar 2 gündür forumdaki arkadaşlardan yardım alıyorum son 2 sorum olcak aklıma takıldı.

Kum seviyesi biraz fazla geliyor.Acaba bunun bir oranı var mı?

İkincisi elimdeki yem açık yem bilinçsiz bir şekilde aldım.Turuncu küçük tanecik gibi japon ve köpekbalıklarımı bunla besledim sorun yaşamadım.Ama tetralar için sorun olur mu?Ağızları küçük olması bu yemleri yemesine sorun olur mu?

Şimdiden teşekkürler?

Yem aynı bu

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Kum ve Yem

Ekrem Bey,

Fazla kum da çok iyi birşey değildir. Dip çekimi vsde zorlanırsınız. Tabanda 3cm falan yüksekliğinde olması yeterlidir. Tabi bu akvaryumun boyutuna göre değişir. Ancak akvaryumun içinde kaya vs varsa bunların devrilme ihtimalinide düşünmek gerekir ki eger kum ince olursa akvaryumu patlayabilir.Bunlar doğrultusunda kum yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

Tetralar çok yem seçmezler.Ancak pul yem vermeniz daha yerinde olacaktır.

3. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    İlginizden doalyı teşekkürler.Kum seviyesi 1.5 cm akvaryumumda küçük olduğu için normaldir.Tekrar teşekkürler.

4. ft25

ft25

İsim:
    Furkan TEMEL
    Kum ve Yem

Kumunun yüksekliğinin 3 cm olması idealdir.Japon balıkları ve tetralar için o yem uygun değildir.Japon balıklarına pul, tetralara küçük taneli granül yem alman gerekir.

Sayfayı Paylaş