1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kurt Üretimine Başlıyorum

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde fth-94 tarafından 31 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Merhabayın,
    Uzun süren araştırmalarım sonucunda çeşitli bilgiler elde ettim. Bu bilgiler sonucunda şu kanıta vardım.

    Bir et parçasını ( mesela kırmızı et ) poşete koyup toprağa gömdüğümüzde 1 hafta kadar sonra kurtlanıyormuş. Sarı sarı 1.5 cm ile 5 mm arasında tombul kurtlar oluşuyormuş. Fakat çok kötü kokuyormuş. Malum et bozuluyor filan kokacak :) Artık bir doktar maskesi ile işe girişirim :)

    Bunlar karşısında sizlere sorularım olacak

    1- Havalar soğudu yağmur yağıyor. Şuanda bu işlemi gerçekleştirsem oluşurmu ?
    2- Bu kurtları yıkayıptamı balıklara atıcağım ? Yıkayacaksam nasıl yıkayacağım ? Normal olarak yıkasam ölürlermi ? Yıkadıktan sonra ölürseler balıklara atsam zararı olurmu ?
    3- Bunlardan 20-25 adet alsam sütle ekmeği karıştırsam içine atsam kültür olurmu ?
    4- Bahçeden bir miktar toprak alıp kaba koysam etide buraya gömsem balkonda yetiştirmeye çalışşsam aynı şey olur dimi ?

    Not : 1 parça kırmızı et ile yapıcağım.


    Eğer deneyen arkadaşlarımız varsa yardımcı olursalar çok sevinirim. Denemeyipte fikirleri olan arkadaşlarda fikirlerini yazabilirler :)
    Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
     
  2. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.629
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Valla hiç denemedim böyle bir şey ama sağlıklı olacağı yönünde şüphelerim var Fatih. Çürümüş etin üzerindeki kurtları alıp vermek mantıklı gelmiyor bana. Et boşuna pis kokmuyor. Protein ağırlıklı canlı yem elde etmek istiyorsun ama bence yöntem bu olmamalı. Bununla ilgili farklı kaynaklara yönelmelisin. Biraz daha araştırma yap. Farklı şekillerde canlı yem üretimine gir bence. Bunun sağlıklı olacağından şüphelerim var ama bakalım diğer arkadaşlarımız ne diyecekler.
     
  3. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Bilemiyorum bakalım diğer abilerim neler diyecek. Diğer canlı yemlerin fiyatı yüksek bunu sıfır masrafla üretebilme imkanına sahibiz. Eğer 1 kere becerebilirsek tüm portalda yaygınlaşır diye düşünüyorum.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Bu konuyla alakalı düşüncelerimi ben yazmıştım kendimce. Canlı yem üretiminde artemia dışında böyle kurt gibi canlı yem üretimi ev ( apartman ) ortamında bana bir tuhaf geliyor. Artemia pahalı bu doğru ama benim düşüncem bu yönde. Üretmek istedikten sonra söyleyecek birşey yok. Balıklara zararı olacağını sanmıyorum. Zira bu tarz canlı yemleri balıklara vermeden önce 10 dakika tuzlu suda tutmak tüm endişeleri giderir.
     
  5. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.629
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Tuzlu suda tutarsak ölmezler değil mi Temel abi. Malum çok küçük canlılar tuzlu suya dayanabilirler mi diye merak ettim de o yüzden soruyorum.
     
  6. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Bahçemiz var bunu belirtmek istiyorum. :)
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    10 dakika içinde ölmezler zaten çok aşırı bir tuz eklemeye gerek yok. Bir kaseye bir yemek kaşığı dezenfekte etmek için yeter. Bahçeniz olduğunu biliyorum Fatih, o yüzden normal karşılıyorum. Bizim balkonumuz var ve ben saksıda filiz yetiştirmeyi tercih ediyorum. Üstelim tüm içeriğini araştırdığım ve faydasını zaman içinde gördüğüm filizleri yetiştiriyorum. :)
     
    Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  8. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Hüseyin abi ile konuştuk deneyeceğim ama balkonda deneyeceğim. Hüseyin abi öle dedi bakalım ne çıkacak sonuç. Yemek tuzundamı bekleteceğiz ? Kaya tuzundamı :) Temel abi ne bitmez kaya tuzuymuş demi :D Akvaryumu yaptığımda gündem olmuştu :D Ayrıca sıcak bir yermi daha iyi olur soğukmu ? Bana sıcak gibi geliyor.
     
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Denemediğim için sıcak, soğuk bilemem ama tuz olarak kaya tuzu da olur normal tuz da. Sonuç olarak 10 dakika varsa mikrobunu kıracak.
     
  10. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Tamam yarın çıkıp toprak alacağım. Şimdi çıkıcaktım ama çok yağmur var. :)
     
  11. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.629
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Bu kaya tuzuyla en fazla haşır neşir olan akvarist sensin heralde Fatih. :D Tuzlu su hobicileri bile kaya tuzunu bu kadar gündeme getirmiyor. :D

    Hadi dene bakalım şu yöntemi. Eğer başarılı olursan karnene ''Pek İyi'' düşeceğim. Farklı denemelerin peşinde koşmak güzel. Genelde bu yaşlardaki hobiciler akvaryumda herşeyi denemek istiyorlar. Bu da bizim için kazanç oluyor açıkçası. Geleceğin akvarist ve bilim adamlarını yetiştiriyoruz. Devam et kardeşim. Kim tutar seni ?
     
  12. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Gaza geldim :heyo: :horon: Evet bu kaya tuzu konusunda Temel abi ile çok sorun yaşamıştık. Ama sağlsun halletik birlikte. :D Dediğiniz gibi en çok bunu yazan benimdir büyük ihtimalle portalda. :D Bakalım deneceğim. Denemekte başarmanın yarısıdır :D :D Yarın sabanı sabırsızlıkla bekleceğim. Eğer gerçekten olursa canlı yem konusunda büyük bir çığır açmış olacağımızı düşünüyorum. Bana çok zor birşey gibi gelmiyor. Bir kıymayı dışarıda beklettiğimiz zaman rengi sararıp kurtlanıyor. Buda aynı şey zaten. İçimdeki his olacağı yönünden. Bakalım inşallah olur.

    Konuyuy buradan takip ediniz. Olumlu veya olumsuz olduğunu yazacağım.


    İyi günler
     
  13. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.129
    İsim:
    can candaş
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Beyaz kurt kültürü diye nette araştırma yap.Gerek üretim gerekse beslenme şekli hakkında bolca bilgi temin edersin. Hatta forum üyelerinde Faruk , bu kurtu üretmişti.
     
  14. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Peki bunun için kültür gerekmiyormu ?
     
  15. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.129
    İsim:
    can candaş
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Dediğim şekilde arat. Gerekli bilgileri fazlasıyla bulacaksın.

    Demekki araştırman yeterli değilmiş Fatih , durmak yok yola devam haha:
     
  16. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Kültür gerek. Bende kültürsüz yapmaya çalışıyorum bu işi. Yeterince araştırdığıma eminim. :) Yarın işe başlıyorum 1 haftaya kadar sonuç vereceğini düşünüyorum.
     
  17. Silahşor

    Silahşor

    Mesajlar:
    179
    İsim:
    Hakan Gürses
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Evet kültür gerekiyor :) Ama kültür kolay bulunan bir şey değil malesef.
    Sonuçlarını bekliyorum, eğer işe yararsa bende yapacağım.
    Ancak apartmanda oturuyoruz, bahçesi yok. Yani toprak temin edebileceğim bir yer yok, şehir işte her yer beton yığını...
    Acaba et parçasını, ya da elmayı hava almayan bir ortama koysam bi süre sonra kurt üretir mi?
     
  18. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.629
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Zaten burdaki amaç eti çürüterek kurtçuklar elde etmek. Aynı şekilde eti hava almayan bir yere koyarsan yada sıkıca sararak bekletirsen kurt ürediğini görürsün. Ben denemedim ancak deneyenler söylüyorlar. Bir sitede okumuştum yanlış hatırlamıyor isem...
     
  19. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.333
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Bugun sabah uyandığım gibi bahçeden kaba bir miktar toprak aldım. Bir miktar kıyma koydum ve üzerini örttüm. Kapağını kapadaım kaleoriferin yanına bıraktım. Zaman ne gösterecek sabırsızlıkla ve merakla bekliyorum. İnşallah olur ve canlı yeme para ödemeden kendimiz üretmiş oluruz. Dıy yapım canlı yem kalmıştı birde :) İnşallah onuda ben yapmış olurum :)
     
  20. Desert Falcon

    Desert Falcon

    Mesajlar:
    621
    Kurt Üretimine Başlıyorum

    Tuzla kurdun dış yüzeyindeki mikrobu kırmış ve içerisindeki suyu çekmiş olacaksın.Sanıyorum buna difüzyon deniyor.Kurdun içindeki,hayvanlara zararlı olabilecek mikropları kırabileceğini zannetmiyorum.Ne olur ne olmaz riski olduğunu unutmamalısın sonuçta bunlar ayrıştırıcılar...
    Bu kurtlardan öncelikle sadece bir balığınızın üzerinde deneme yapın,sadece ona verin ki riski en aza indirgeyip toplu ölümlerin önüne geçin.Zira bir hayvan leşini yemek her hayvanın harcı değildir :) Akbabalar gibi leşyiyenlerin midesinin asitliği çok çok yüksektir bu sayede rahatlıkla leş yerler.Tuzlu suya soktuğun kurtlar ölürse leş olacaklar ve sen onları balıklarına yedireceksin.
    Hazımsızlık,iç parazit gibi tehlikeler geliveriyor hemen aklıma.Dikkatli olun.Yeni şeyler denemek fazla risk alınmadığı sürece güzeldir.

    Konuyu ilgiyle takip edeceğim,başarılar Fatih toka:gif
     

Sayfayı Paylaş