1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Kuyu suyu

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde mad max tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. mad max

mad max

Selam arkadaşlar.550lt malawi tankımın suyunu temizlik amaçlı değiştirdim, kuyu suyu ilk defa kullandım. 8 tane balığım öldü (sp).. neden sadece 8 tane? neden diğer türlere bişey olmadı?neden tüm sp ler ölmedi????

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Temizlik amaclı akvaryum suyu kuyu suyu ile değismekten kasit sanırım tamamen akvaryum suyunu degiştimekten söz ediliyor. Toptan temizlik harekati olmus sanırım bu. Tabi yanlıs anlamadıysam. Balıklarda bu konuda insanlar gibidir. Cok sağlıklı ve Bağışıklık sistemi güclü olanlar hayatta kalır, daha doğrusu kalmak icin mucadele verir. Tabi bu mücadele suyun toparlama suresine göre ya hep ya hiçtir.

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kuyu suyu

Bağışıklı sistemleri bir değil hocam. Her balığın dayanıklılığı farklıdır. Demek ki 8 tane sp niz diğerlerine oranla daha dayanıksızmışlar. Kuyu suyu kullanmanızı tavsiye etmem. Dinlenmiş musluk suyu da işinizi görecektir.

Saygılar...

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kuyu suyu

Bu kuyu suyunu daha evvel kullanmışmıydınız ? Yada suyu test ettirmişmiydiniz ?

5. mad max

mad max

Kuyu suyu

Bu kuyudan başka bir arkadaşım da sürekli akvaryumuna takviye yapıyor. iki gün oldu değişim yapalı şu an hicbir sıkıntı görünmüyor.Sorun neden kaynaklandı anlayamadım.Ben hep musluktan dinlenmiş su kullanırdım. İlk defa kuyu suyu kullandım.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kuyu suyu

Tamamen su değişimi yapmak ve özellikle alışılmış bir su yerine ilk defa koyulan bir kuyu suyu balıkların tüm dengesini sarsması çok doğal. Bu gibi durumlarda ani şok oluşur. Oturmamış bir akvaryum suyu sonuçta ve ardından yemlemede yapılınca alışılmış düzende bunun ardından suda balıkları zora sokacak bilişikler boy gösterir genelde. Tatlı su akvaryumlarında biyoloji çabuk toplar bu sürede bağışıklık sistemi güçlü olan balıklar durumu atlatırken malesef atlatamayanlar oluyor.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kuyu suyu

Arkadaşınızın balıkları o suya bağışıklık kazanmış ve bu yüzden etkilenmiyor olabilir. huh:

8. mad max

mad max

Kuyu suyu

Evet mantıklı hocam.

Sayfayı Paylaş