1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Labidochromis Mbamba Chuwa(MOR PRENSES)

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde Barış ER tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Barış ER

Barış ER

İzmir'de bir ilk olması açısından nadir bir türü daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum.İstanbul'dan kadim dostum,abim sayın Uğur Tunç'un hediyesi 10 adet chuwamı gece 3 te otogardan teslim almamla heyecanım katlandı.Saat 5 e kadar adaptasyon sürecinden sonra demosoni yavruları ile aynı tanka açtım poşeti.Uzun bir yolculuktan sonra 1 tanesi dayanamadı.Şu an 9 adet chuwa ile bu balığı üretmenin planlarını yapıyorum.

Kötüde olsa birkaç poz ile İzmir'li mor prensesleri beğeninize açıyorum.

CHUWA (BENİM BALIKLARIN BABASI OLUR)

6 adette ELANGATUS MPANGA geldi.

ELANGATUS MPANGA büyüyünce böyle olacak

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Malawinin böyle güzel ve de ülkemizde olmayan türleri geldikçe CİCHLİD sevdası her daim devam eder.

Ayrıca Barış Abi , umarım sende bu güzel türleri büyütür, üretir İzmir piyasasına sunarsın :)

3. Barış ER

Barış ER

İnşallah Can.Bu fotoğraflar ilk geldikleri gün tanka açtığımda çekmiştim.İstanbul'dan otobüsle geldiler.Biraz kuyrukları yıpranmış durumdaydı.Şu an büyüdüler ve yakında yumurta tutmaya başlarlar.Herşey nasip.

4. taygun

taygun Guest

Barış Bey,

Hayırlı olsun balıklarınız. Çok çok güzeller. İlk defa görüyorum. Doğal olarak sanırım herkes gibi ben de demasoni'ye benzettim. BAlıklar melez mi?

Saygılar

5. Barış ER

Barış ER

Balıklar melez değil.Ülkemize yeni giren bir tür.

Malawinin küçük bir bölümünde bulunan bir tür.

Daha önce insallah büyürler yumurta tutmaya başlarlar demiştim.Mphangalardan 1 dişi yumurta tuttu ve geç kalınca saldı.

9 şubat ve 14 şubatta 2 dişi daha yumurta tuttu.Mphangalardan bir kaç kare atayım.

Mphanga erkeği (tam renk verdiği kurlaşma anını yakalayamadım bunla idare edin)(o anı yakalarsam muhteşem bir kare olacak)
    [img width=640 height=323]http://i390.photobucket.com/albums/oo345/alpinho/IMG_1982.jpg[/img]

Mphanga dişiler(üstteki dişi yumurta tutmuş vaziyette)
    [img width=634 height=640]http://i390.photobucket.com/albums/oo345/alpinho/IMG_1980.jpg[/img]

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Barış hocam tebrik ederim seni. Yeni giren türleri sizler tanıttıkça açılımlar ve yeni türler üzerine yoğunlaşmalar başlıyacak. Bu açıdan tebriklerin en büyüğü sizlerindir. Bu grup balıklarda erkekler renklerini kalabalık dişi ile tutuldukları akvaryumlarda çok daha güzel olarak sergiliyorlar.

Fotoğraflar için teşekkür ederim.

7. Barış ER

Barış ER

Off off sabah baktım ki erkek 3. dişinin peşinde ve muhteşem renkler. Kötü olan çekecek makine yok. Dişi tüpçük çıkarmış ve erkek renkten renge giriyor. Yakında 525 lt tanktan 125 lik küp tanklara ayırıp eşleyeceğim bunları. O zaman chuwalarda yumurta alacaktır eminim.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Haydi hayırlı olsun o zaman ;)

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Barış abi,hayırlı olsun.Malavi gölünün mbuna türleri süper.Tek kötü yanları ise dişilerin gri renkte olması.Bir kaç resimde benden olsun.

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Diyarbakır'da üretici bir abim var. Mehmet Ali Abi. Onda en son 38 adet malawi türü balık vardı. Mpanga. Mbamba Chuva. vs. vs. Adam kendini balıklara adamış. İnşallah bir gün foruma getirtebilir de tanıştırırım sizlerle. O'da sizler gibi başlı başına bir üstad. Barış Abi paylaşım için teşekkürler. Balıkların hayırlı uğurlu olsun...

Saygılar.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Barış hocam Allah yavrularını almayı,sağlıkla beslemeni nasip etsin.

Bu arada Uğur abide bu balıklardan varmıydı ? huh:

Balıklar gerçekten çok güzel Maaşallah.Dur ben bir Uğur abiyi arayayım cepten.Bende isteyeyim :D

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Olcay abi tüm istanbul Reis Uğur abiden alıyor bu balıkları.
    Afra cobeu,tüm elangotuslar,chuwa,polit,asai.

Bende 300 litreden tüm malavileri çıkaracam.Yunus hariç diğerlerinden yavru alarak amacımı ulaştım.Mbunalara geçmenin vakti geldi.

13. megolas

megolas

Maşallah balıklar güzel naz:

14. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Labidochromis Mbamba Chuwa(MOR PRENSES)

Balıklar süper işallah banda 10 tane mpanga geliyor. naz:

Sayfayı Paylaş