1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

larva dağılmaması için cam kafes gerekli

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çatlayan yumurtaların akvaryuma dağılmaması için bir cam kafes yapmam gerekli.

Tabi bu güzel fikri tavsiye eden Abdullah hocaya teşekkür ederken, Bu kafesin yapımında Olcay hocaya danışmak ve elinden birşey gelip gelmeyeceğini öğrenmek isterim. pala:

Amacı yukarıda.

Camlarımı kestirip Olcay hocama versem kafes yapabilirmiyiz ? Olcay hoca cam yapıştırmada usta sayılır.

Ölçüleri :

30 cm uzunluk.

23 cm derinlik.

56 cm yükseklik.

Olcay hocam üst tarafta kalacak kısıma çok ince iki kayıt atmaya gerek var mı?

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam elimden geleni ardıma koymam.Yardıma herzaman hazırım ;)

Hocam sen camları al gel hem bir çayımdan kahvemden buyur ,hemde kafamıza göre nasıl istiyorsak yaparız.Bol bolda resim çekeriz ;) Hemde Orhan abinin akvaryumunu görmüş olursun. ;) Yalnız hocam anlamadığım birşey var.O kafesin akvaryuma basan alt kısmından yada üstünden hergangi bir yerinden akvaryuma su devirdaim edilmeyecekmi ? Kafesin altında mm lik bir boşluk bırakıp (yavruların kaçamayacağı şekilde) üstten kafese akvaryumdan su basıp bu alttaki boşluktan suyu tekrar akvaryuma döndürelim.Olmazmı ?Bu şekilde yaparsak,kafesin içine extradan hava motoru filitre vs. bağlamaya gerek kalmaz.

Hocam birde neden kafes akvaryumdan okadar yüksek? Kafesi akvaryumdan 1-2 cm yüksek yapsak olmazmı ? Yükseklik önemlimi yani ? :bilmem: Yüksekliği 50 cm altına düşürürsek 4 mm cam işimizi görür.Ama illaki 56 cm olacak dersen işi garantiye alıp 6 mm cam kullanmamız lazım.

Hocam 23X30 luk bir hacime üstten kuşak atmaya hiç gerek yok ama atalım dersen atarız oda sorun değil.

Hocam istersen camı bütün olarak al burda kafamıza göre ölçüp biçip keser yapıştırırız.Bende elmas slikon vs.herşey var.Camda vardı ama son camımı Faruk a akvaryum yaptım. :) Geride kalan camlarım 10 mm onlar olmaz.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkür ederim Olcay hocam, şimdi soruların içerisinden ilkine cevap verek başlamak isterim. Kafesin yüksekliği akvaryumdan çok yüksek değil. Ben hatta ölçüyü taban kumunun üst kısmından başlayarak akvaryumun suyunun yüzeyde bittiği kısmın 2 cm üzerine kadar aldım. Yani akvaryum benim yüksek :hasta:

Kafes içerisine su akışı sağlanmamalı. Larvaların ordan akvaryuma kaçması yanında, yeşil su kültürünün ve rotiferin kafes içinde kalması gerek. Yumurtlama işlemi gerçekleşirse, larvaları yavru tankına taşısakta taşımasakta kafese su akışı olmamalı.

Camları alır çayını içmeye Teoman abi ile geliriz.Teşekkür ederim ilgine ve alakana.

4. yasarhakan

yasarhakan

Selam, bir konuya dikkatinizi çekmek isterim, camın kalınlığı boyut ne olursa olsun önemli değil, kayıt kuşağa da hiç gerek yok. İç ve dış basınç, kafes suyun içinde olacağından eşit olacak çünkü.

Su geçisi de taban malzemesinin içinden olursa eğer, endişelenmenize gerek olmaz, hem de içerdeki ortam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

5. kartal677

kartal677

bu güzel bilgiler için teşekkürler.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkür ederim arkadaşlar.

Hakan hocam, ben taban kumunun altından bir miktar su akışının olacağını düşünmüştüm. Dediğin gibi bu sorun olmadığı gibi faydalı olacaktır. Sanıyorum bu kafesi akvaryumun sol tarafına çekerek mevcut yumurtlama kasesini aynı yerine geri koyarak bir sonraki yumurtlamayı beklerken ben larvaları yetiştirme mücadelesini kafes içinde sürdürebilirim.

Anladığım kadarıyla bu yöntem sizlerede daha mantıklı geliyor. Buna sevindim çünkü olası durumda ne yapacağımızı ve nasıl hareket edeceğimizi önceden kafamızda soru işareti kalmadan yaparsak başarı daha kolay gelir.

Teşekkürler...

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam ben yukardaki çizime baktığımda kafesin akvaryumdan epey yüksek olduğunu düşünmüştüm.

Hocam müsait bir zamanında telefonlaşalım.Bir ziyarette bulunurum size.Yanımda gelirken elmas slikon vs. leri getiririm.Orda kafamıza göre camları keser yapıştırırız.Hem bu arada deniz akvaryumları hakkında yerinde görerek bilgi alırım.Tabi gelmişken Teoman hocamıda görmek isterim. ;)

Saygılar.

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Paylaşım için teşekkürler hocam. Güzel bilgiler.

Saygılar...

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tam ben diyecektim cam kalınlığı önemli değil diye,cevap verilmiş.Nese bize de izlemek kaldı.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay, en kısa zamanda bunu gerçekleştireceğiz. ;)

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Tamamdır hocam.Telefon açarsın müsait olduğunda.

Sayfayı Paylaş