1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepistes Üreticisi Ömer Gülmez

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde stablizer tarafından 30 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. stablizer

stablizer

Yabancı bir sitede Lepistesler hakkında bir makale okuyordum.Adam makale sonunda Bir gurup insana yardımlarından dolayı teşekkür etmiş.Teşekkür ettiğikleri arasında Ömer Gülmez var.Google'a yazdım,bir tane şair Ömer gülmez var birde lepistes üreticisi.Buda sitesi http://www.guelmez.com/seiten_englisch/start.htm
    Almanyada üretim ve satış yapıyor.Belki bileniniz vardır ama ben ilk defa görüyorum.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ömer Gülmez

Ahaaaa pala:

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bende ilk defa duydum ama fiyatları sudan ucuz ya :hink: Koloni falan satıyor zannettim ilk başta :) Ama gerçekten güzel lepistesler üretiyor helal olsun.. Moscow blue'ya hayran kaldım.. Fiyatlarda çok karakterliymiş. :) Özel tür, özel ihtimam, sağlam tecrübe anca böyle :hink: bakarız.. Tek takıldığım ise insan birde Türkçe dil seçeneği koyar.Varsın kimse almasın ama kendi kökeninin dil seçeneğinde yer almamasına bozuldum. Neyse konuyu dağıtmadan araya sıkıştırayım dedim.. pala:

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bu adamla en yakın zamanda irtibata geçmemiz lazım Abdullah abi nerdesin sopa:

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Niye ki? sopa:

6. stablizer

stablizer

Daha önceleri buna benzer birini daha görmüştüm.Adam Tayland da balık üretiyor ve hatırı sayılır büyüklükde bir şirketi vardı.Uzun süre Türkiyede profesyonel olarak yapmayı denemiş,bürokrasi ile baş edememiş kaçmış Tayland da kurmuş.Belki bu abimizde onun gibidir.Adamların önü tıkanınca açabileceği yerlere gidiyorlar.Tabi bir türkce açıklama insan bekliyor.İnşallah yardımcı olur bizlere.Birde unutmadan Volkan zaten koloni satıyor adam bir dişi,bir erkek.Kocaaa koloni :D

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Foruma davet edelim ??

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Süper fikir... :helalolsun:

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi tanışacaz, foruma davet edeceğiz hem belki amerikada tanıdıkları vardır ;) micropoecillia :D

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Amerika'da yaşayan Türk üretici bulalım o zaman... Ancak o yardım edebilir bize... Poecillia salvatoris aşkına...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Peki kim yazıyor şimdi Ömer bey'e, Abdullah abi bu görevi ancak sen başarırsın :D sen konuş ben arka çıkarım sana :)

12. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Adamın siteyi şöyle bir gözden geçirdim gerçekten çok güzel varyeteleri var. Boşuna dememişler bakarsan bağ olur diye... Adamın ne kadar profesyonel çalıştığı çok açık bir şekilde ortada =)
    Bu arada akvaryum olayında Çeklerinde takdire değer bir ününün olduğunu duymuştum. Oralardan bir balık sağlayıcı bulabilirsek çok iyi olur diye düşünüyorum...

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abi bu balığa 60 £ istiyor. :hink: Neresi uygun yaa? :hink:

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Discus ediyor da lepistes mi etmiyor o parayı?
    Havuzlardan karman çorman toplanıp da akvaryumculara dağıtılan balıklardan ayırmak lazım bunları.

15. Desert Falcon

Desert Falcon

Sudan ucuz demiş volkan abi de ondan o paraya şaştık :) Volkan abi suyu kaça alıyosun :D
    Gerçektende çok pahalı... Davet edin bakalım :)

16. radenko

radenko

Deltaların tamamını Türkiyede bulmak mümkün. Uzak doğudan bu varyeteleri yarı fiyatına bulabilirsiniz. Fiyatlar çok pahalı bide buna en az 40€ civarında kargoda düşünün. Adamla tanışıp bilgi alış verişi yapmak gerçektende önemli olabilir.

17. stablizer

stablizer

Raif Hocam Türkiyede deltaların tamamını bulmak mümkün demişsin.Son zamanlarda ben bir Maltepe Pet'de gördüm birkaç tür ama diğerlerini hiç görmedim.Nerelerden bulabiliriz yardımcı olursan sevinirim.Özellikle Moskow varyeteleri arıyorum fakat bulamıyorum.
    Birde uzak doğudaki lepistes üretimi ile Batıdaki üretim birbirinden çok farklı.Hernekadar uzakdoğudada özel üretim yapan yerlerde olsa inanın Avrupa ve Amerikadaki üretim tesislerindeki balıklar kadar güvenilir değil.Ucuz olmasının sebebide bu zaten.Birde Uzakdoğu balıklarında adaptasyon sorunu çok daha fazla yaşanıyor.

18. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ordaki iki cins bende mevcut, geçen akvaryumcuya tanesini 1 Tl'den verdim. Bir daha satmicam :D

19. radenko

radenko

Moscow blue, moscow black, moscow tiger maltepe pet stoklarında mevcuttu. Bende moscow black ve arkadaşımda moscow purple mevcut. Ayrıca akvaryumculardan siparişlede getirtmek mümküm. Full red çiftine sitede 40€ demiş kargo bile koymasanız maltepe pette şuanki fiyatı 50 tl çifti. Burda çok fazla akvaryumcu ismi vermek istemiyorum ama inanın bana bulunuyo.
    Gelelim uzakdoğu meselesine ben şuana kadar hiç bir uzak doğu balığında sorun yaşamadım. Taktir tabikide sizin almanyadan getirtmek mümkün ama fiyatlar çok pahalı.

20. stablizer

stablizer

Yok yok getirme işi şahsi olarak zaten çok zor .Maltepe petde Blue ve Green gördüm.Ben baktığımda dedikleriniz satılmıştı sanırım göremedim.Birkaç tane Ribbon tür vardı.Uzakdoğu üretimlerinde Strain kalitesine pek dikkat edilmiyor.Mesleğim icabı oralara gidiyorum ve üretimhaneleride gördüm.Yani şöyle açıklayayım.Alınan balık hernekadar tür özelliklerini göstersede yavrularında değişimler gözlenebilmekte.Safkan gibi gözüksede sonradan sorunlar çıkarabiliyor.Tabiki aynı türden balıkların takviyeleriyle sonradan düzeltilebilecek sorunlar bunlar.Birde reklam olsun istemiyorsanız özeldende mesaj yollayabilirsiniz.Bu aralar sizinkiler gibi güzel bir Lepistes türü almak istiyorum.Nede olsa Türkiyede seçme şansımız yok.Doğudan ,batıdan buldunmu alman lazım.Saygılar...

Sayfayı Paylaş