1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

lepistes akvaryumu ve diğerleri

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde xl-kral tarafından 10 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. xl-kral

xl-kral

mrb. akvaryumum küçük geldiği için büyütmeyi düşünüyorum. akvaryumu büyültmeden önce size birkaç sorum var...

-bitkiler ne işe yara?
    -bitki için hangi kum gereklidir?(mümkünse beyaz olsun)
    -100 litrelik akvaryumda hangi bitkileri besleyebilirim.

elma salyongazları ne işe yarar?
    elme salyongozu balıklarımı(lepistes) yermi?
    beslenme şekilleri nedir(yosun yermi)...ayrı bi bakım gerektirir mi?

karidesler neişe yarar?
    karidesler balıklarımı(lepistes) yermi?
    beslenme şekilleri nedir ayrı bi bakım ister mi?

lepistes yavrularım ne zaman renklenmeye başlar.

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Kubilay Bey tüm sorularınızın cevabını portalı biraz kurcalayarak bulabilirsiniz. Hatta daha fazlasını bulabilirsiniz. Canlı doğuranlar ve Bitkiler bölümlerimize bir göz atın. Faydalı olacaktır. Geniş konular bunlar. Cevap yazmak zor olur. Zaten cevaplar mevcut.

Saygılar...

3. xl-kral

xl-kral

araştırdım bulamadım.ondan yazdım lütfen 2 satırla özetleyerek anlatın. yardımcı olsun...cevaplarınızı bekliyorum

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ben bazılarını yani bildiklerimi cevaplayayım diğer arkadaşlar daha ince konulara girerler.

Salyangozlar balıklarınızı yemezler öncelikle. Bitkiler akvaryumlarda çok işe yararlar. Bir nevi filtrasyon görevi sağlarken oksijen ilaveside yapabilirler. Daha başka güzel bir akvaryum görünümü içinde önemlidir. Karideslerde balıkları yemez ve beslenmeleri ise çok kolaydır.

Bulamadım diyorsunuz ancak eşi benzeri olmayan paylaşımlar katagorsi içersinde bulunmaktadır. Örnek olarak beslenmeleri ile ilgili bir link:

http://www.akvaryumportali.com/forum/karideslerde-yem-denemeleri-t5807.0.html

Lepistes yavrularınıza iyi baktığınızda ve zamanı geldiğinde renklenir. Zamanının ne zaman geleceğini biz değil ne zaman doğduğunu bilen bilebilir. :)

5. Kinglepistes

Kinglepistes

İsim:
    Uğur ZAN
    Temel hocamın güzel açıklamalarına küçük bir dipnot da ben geçeyim:
    Lepistesler doğumlarından sonra 1 ay içinde renk almaya başlarlar, 3. ayda tam olarak renkleri oturur.

6. xl-kral

xl-kral

sağolun inşallahyeni yapacağım akvaryuma bunlarıkoyacam

Sayfayı Paylaş