1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepistes aldım, lütfen yardım edin?

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde hca tarafından 18 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    Öncelikle merhaba. Kız arkadaşıma bugünlerde bir lepistes almayı düşünüyorum bunun için akvaryum buldum ve yanında alacağım iki şey hava filtresi ve termostatlı ısıtıcı. Sanırım büyük bir önem gerektiren iki önemli şeyi alacağım. Forumda araştırma yaparken bu konuda derin bilginiz olduğu kanısına vardım. bu yüzden bundan sonra yazacağım sorularım yada bilgi isteklerim doğrultusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim çünkü ilk defa bir balık bakma konusunda özellikle canlı doğuran sınıfında olan bir balığın bakımında yeniyim. ve açıkçası bunu ben bakmayacağım için bir takım şeyleri de öğretmem gerekecek bu yüzden şimdiden çok teşekkür ederim.

    ordu'da yaşıyorum önüme sunulan 3 tür balıktan ( melek çiklet lepistes ) lepistesi tercih ettim. 2 dam alacağım. akvaryumumda sanırım 20 30 LT arası bir şey olacak. akvaryumcuya gittim ve 30 ytl e bir hava filtresi ve bir de ısıtıcı aldım. öncelikle ilk tavsiye suyu akvaryuma koy malzemeleri çalıştır 3 gün içinde balıkları koyarsın dedi tamam dedim ancak internet sayfalarında gezerken yaklaşık 1.000.000 a yakın bilgi ve tavsiyeyle karşılaştım . Hobisi olup lepistes besleyenlerle konuşmak daha güzel olur diye düşünerek buraya geldim. umarım sorularıma en yakın zamanda cevap alabilirim çünkü öss senesindeyim ve ilgilenemiyorum bu yüzden çok da mutlu olurum.

    Dediğim gibi balıklar için ne tür şartlar hazırlamam gerekecek bir takım bilgilerim şunlar.
    öncelikle çakıl alacağım ve bol bitki seviyorlar sanırım lepistesler. bu yüzden ne tür bitki almalıyım ve bahsettiğiniz üzere su üstü bitkileri yavrular için daha iyi olacaktır demişsiniz. ben yavruluk alıp bu işi becerebileceğimi düşünmüyorum anne ayırımı falan gibi şeyler bu konuda lütfen yardım edin .

    SORU 1 : Ayrıca tabi ki doğumdan önceki şartları konuşmalıyız. öncelikle akvaryumun altından su çekemeyeceğim bu yüzden yüzeyden ancak bir bardak yardımıyla %30 seviyesinde su değişimi ve bunu bu şekilde yapacaksam gün aralıkları nasıl olmalıdır.?

    SORU 2 : Lepisteslerim için hangi yemi kullanmalıyım? Veya vitaminleri? Çünkü elime geçen bilgilerde kurtlar zararlı. artemia ıspanak vs gibi şeyler duydum

    SORU 3 : Nitrit nitrat testleri nasıl bir şey ve bunu ben kullanabilirmiyim? Nasıl bir şey olmalı?

    SORU 4 : BEN BU İŞİN İÇİNDEN NASIL ÇIKARIM?
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Merhaba aramıza hoş geldiniz. Öncelikle forumda beslemek istediğiniz türle ilgili tecrübeli arkadaşlar yorumlarını yapacaklardır. Ben size 20-30 litre hacimdeki bir akvaryumu su doldururken damacana içme suyu kullanmanızı öneririm. Miktar az ve daha güvenli olur. Nitrit, nitrat için test kitleri bulunsa da, sağlıklı bir kurulumda bunlara ihtiyacınız yok.

    Su değişimleri bu hacimdeki bir akvaryumda dip çekimiyle yapılabilir, bir kab vasıtasıyla akvaryumdan su alınarak yeni su ilave edilebilir. %25 oranında 15 günlük aralarla su değişimi uygundur.

    Balıklarınızı besleme konusu ise, akvaryum yeni kurulacağından ve biyolojik dengesi oturmamış olacağından ilk günlerde canlı yemler ve aşırı karotein içerikli yemler kullanmayın. Canlı doğuranların severek tüketeceği pul yemler, granül yemler daha uygundur. Tetra veya Sera marka önerebilirim.

    Hava filtresi olarak söz ettiğiniz filtre nasıl bir filtredir, iç filtre veya hava motoru mu, yoksa pipo filtre mi anlayamadım ?

    Ancak kuracağınız akvaryumun hacmine ve türüne bakarsak, şelale filtre veya pipo filtre uygundur. İç filtre küçük akvaryumlarda Lepistesleri yoracaktır.

    Akvaryumunuzda dere kumu kullanbilirsiniz, tüm ekipmanlarınızı bağlayıp çalıştırın. Balıkları ekleme zamanınız ise, tamamen kurulumun ardından sabırlı olacağınız süreyle alakalı. Sabırlı olacağınız hergün daha sorunsuz bir akvaryum demektir. Akvaryumun hazır olacağı süre kullanılan ekipman ve suyla alakalı olduğundan değişir. Akvaryumcunuzdan sağlık bir akvaryumun filtresinden kullanılmış bir filtre malzemesini kendi filtrenize yıkamadan eklerseniz biyolojik döngü daha hızlı başlayacaktır.

    Kolay gelsin.
     
  3. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim ve aynı zamanda hoşbuldum :) Bugün bir arkadaşa gittim sanırım 30 veya 40 lt lik bir akvaryum veririm sana dedi yanında küçük bir ısıtıcı ve bir hava filtresi gösterdi. 3 hava filtresi vardı ancak bir tanesi gerçekten yavruları savurcak cinsten diğer bir tanesini gösterdi o daha güzeldi ve aşırı sertlikte hava pompalamıyordu. bu iç filtreydi. Bir de dış filtresi var ancak o konuda karar veremedim hangisi sizce en uygun? Lepisteslerin yavruları için bitki düşündüm ancak burada bulamadım bu yüzden ne yapmam gerekir çünkü bir çok sitede latince adlarıyla kum isimlerine kadar bilgiler var ancak burda bulamıyorum. O yüzden kolay temin edebileceğim bir şeyler gerekiyor. Ve ayrıca akvaryumu nasıl dipten temizleyeceğim?
     
  4. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Hoşgeldiniz...
    O boyutta bir akvaryumun dış filtresi olmaz, hava motorudur o, dış filtre dediğimiz sistem orta boy ve biraz irice sayılabilecek akvaryumlar içindir
    bitki konusuna gelince türkiyenin en geniş bitki arşivine sahip siteyiz şu anda :) akvaryum bitkileri bölümümüze bakmadınız sanırım :)
    ben yinede size bitki önereyim; bir parça kütüğe yada taşa jawa moss sararak güzel bir dekor oluşturabilirsiniz, elodea, cobamba, demersum ,cryptocoryn wendii green olabilir, amazon sword da denilen Echinodorus Bleheri bitkisi vs vs vs bir çok tür önerilebilir bunlar basit, bakım istemeyen türlerdir,
    küçük bir akvaryumunuz var tavsiyem bir nano bitkili kurmanız yönünde olacaktır saygılarımla
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Akvaryumu dipten temizlemek demek, Bir hortum kullanarak, hortumun bir ucunu akvaryuma sokuyorsunuz ve diğer ucundan ağız yoluyla hortumun havasını çekerek gelen suyu kovaya alacaksınız, tabi akvaryumdaki hortumu akvaryumun tabanında gezdirerek kumu çekmeden pislikleri toplayacaksınız. Umarım anlatabilmişimdir. Lepistes balıklarında iç filtreyi önermem ben, şelale filtre varsa onu almanız daha uygun. Kum seçeneği gerçekten çok çok fazla, dere kumu akvaryumcularda bolca var, bitki seçimine gelince, konuyla yakından ilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.
     
  6. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Hava motoru yerine şelale filtre öneriyorsunuz araştıracağım. Dere kumu alacağım peki dezenfekte etme imkanım var mıdır? Çünkü dere kenarına yakın oturuyorum ancak temiz olduğundan pek emin değilim umarım akvaryumcuda da bulabilirim. Bitki olarak dediğim gibi burada bulamadım çok pahalı. Ve su değişimi için yüzeyden yapsam nasıl olur? Teşekkür ederim.
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Yüzeyden suyu alarak su değişimi yapılabililir, ancak atıkları ve ağır metalleri uzaklaştırmanın en iyi yolu dipten pisliklerle birlikte suyu çekmektir.

    Dere kumu satmayan akvaryumcu yok gibidir. Muhtemelen temin edeceksiniz. Dereden sizin almanız olabilir, dere kumu kapalı yüzey taşlardır, normal şekilde yıkanınca pisliği kalmaz.
     
  8. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Hüseyin bey forumumuza hoş geldiniz öncelikle.. Çok güzel bir hediye seçimi yapmışsınız tebrik ederim ;) Temel abi ve Emrah kardeşim en pratik bilgileri vermişler zaten başlangıçta çok detaya girmeye gerek yok o işlere ilerde gireceksiniz farkında olmadan zaten.. Bitki olarak eğer var ise bir adet çınar bitkisi 20-30 lt'lik akvaryumunuza yeterli olacaktır.. Yeni kurulan tanklarda çok işe yarayan bir bitkidir.Köşeye dikersiniz ve yeterli ışık almaya başladıktan sonra zaten sizin gözünüzü şenlendirmeye başlayacaktır.Kum dere kumuda olabilir , ince silis kumda olabilir.Oda dere kumu gibidir.. Bitkiler için kuartz kumda kullanabilirsiniz.Seçenek bol yukarda da söylendiği gibi.. Bitki için dediğim gibi 1 kök çınar işinizi görür.. Zaten akvaryumunuz ufak çok bitki doldurmaya gerek yok.. Bulabilirseniz jawa moss'ta olur.. İlanlar kısmına bir bakın isterseniz bitki satışı yapan bir arkadaşımız var onunlada konuşabilirsiniz.Uygun birşeyler ayarlayabilirsiniz.. Filtreleme içinde şelale filtre en güzeli olur hava motoru bağlanan pipo filtreler hem glup glup diye ses yapar hemde dalgalanma yapar oda balıklarınızda rahatsız bir görünüme sebep oluyor.Emin olun sizinde hoşunuza gitmez.. Eğer akvaryumun duracağı evde ısınma olayında sorun yaşanmıyorsa ısıtıcıyada gerek yok.Oda sıcaklığında gayet güzel idare ederler.Zaten önümüz yaz, artı 20 lt'ye konacak ısıtıcıda çok yer kaplar.. Tankımız hazır ve bekleme süresine geçtiğiniz zamanda o beklenen günlerde hergün azcık balık yemi atın akvaryuma çok az ama.Bunu hergün tekrarlayın.. Suda ki azot oluşumuna faydası olur.Balık koymaya acele edilmesi üzücü sonuçlar doğurabilir.. Bunuda dipnot olarak belirteyim.. Balıkları akvaryuma ekleyeceğiniz zamanda hemen balıkları şak diye suya koymuyoruz.

    1. Poşeti ağzını açıp akvaryuma koyuyoruz.
    2. Yarım saatte 1 çay bardağının 3'te biri kadar akvaryumdan aldığınız suyu balıkların olduğu poşete ağır ağır ekliyoruz.Bunu yapmamızın sebebi eklenecekleri akvaryum suyuna adapte etmek ve ısıyı akvaryum suyu ısısına yaklaştırmaktır.2 - 3 saat bu su ekleme ve bekleme olayını sürdürüyoruz.
    3. Bu hobinin sabır işi olduğunu ilk biz anımsıyoruz sonra kız arkadaşımıza öğretiyoruz ;) Kıyamazlar çünkü emin ol.. Hadi ekleyelim yazık diyecektir ;)
    4. Sonra oturup izliyoruz.
    5. Yemlemeyide günde 2 yada 3'er kez azar azar yapıyoruz.Şişirene kadar yem atmıyoruz.. Balıklarınız açlıktan değil aşırı yemekten ölürler genelde.. (Abartı şekilde aç bırakmadıkça tabii ki) Yemlemeyide balık sayısına göre zamanlada tecrübe ettikçe ağır ağır kendimiz belirliyoruz..

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.Görüşmek üzere.
     
    ozgr bunu beğendi.
  9. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Harikasınız ne diyebilirimki. Hediye için bana tanınan süre yakınlaştı ve bende internette adeta balık oldum çıktım :) Bir oraya bir buraya daldım ve sonunda bana cevap veren bir yer buldum hem de bu kadar güzel usluplu ve anlayışlı birileriyle. TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM..

    Yalnız şöyle bir şey var :) ben akvaryumu alıp için dediğiniz gibi kumla donatıcağım çakıl ekleyeyeyim mi? Mercan ve biraz akvaryumculardan alınmış taşlar?
    Bitki bulabileceğimi pek zannetmiyorum bahsettiğiniz çınarı da sanırım akvaryumcudan temin etmem gerekecek çünkü bir çiçekçi de bulamam sanırım :) ayrıca şelale filtresi çok pahalımıdır ya bulamazsam burada?

    Şelale filtrelerin çabuk bozulduğu konusunda bilgiler buldum az önce? Elektrik kesintilerinden sonra 1 2 saat devirdaim yapmıyorlarmış ve içindeki mıknatıs çabuk bozuluyormuş. Su seviyesi önemli olduğunu söylüyorlar. Bunu bir de size sorayım dedim??

    Ve sanırım çok da pahalıymış ya :( :)
     
  10. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Şimdi bütçe olaylarını bilmiyoruz tabii.. Şelale filtreler pahalı gelirse eğer ister istemez pipo filtreye dönülücek o zaman.. Yeni pipo filtrelerinin tipi eskisi ile aynı olmasına rağmen dipten havanın geldiği yerde hava taşı gibi ufak baloncuklar halinde dağılmasını sağlayan bir parça var.Yani çıkan hava büyük büyük baloncuklar halinde değilde daha ufak baloncuklar halinde çıkmasını sağlıyor.onu bir sorun.en pahalısı 2,5 - 5 tl arasıdır.Ama ona birde hava motoru alıcaksınız.10 - 12 tl'de ona vereceğiz.Kum'da 1 kilo fazla fazla yeter size.. 1-2 tl falan oda.. Fiyatları niye yazdınız ki diye soracaksınız :) Şelale filtrelerden gaza gelip devam etmişim şimdi farkettim.Şelale filtreler 15 - 30 tl arası bu arada onuda söyliyim.. Mercan , deniz kabuğu yada keskin uçlara sahip kaya taş obje kesinlikle koymuyoruz akvaryumumuza.. Lepistes gibi canlı doğuranlar yumuşak suları sevdiklerinden eğer bulabilirseniz adı mangrow kökü olan ağaç köklerinden tankınıza uygun boyda bir tane ekleyebilirsiniz.. Akvaryum içini süslerken tankın büyüklüğü ile orantılı taşlar koymaya gayret göster koyacaksanızda.. Akvaryumu akvaryum yapan büyüklüğü değil içine yaptığımız dekordur bunu unutmayın.. ;)
     
  11. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Hüseyin Bey, öncelikle hoşgeldiniz...

    Bence 20-30 lt'ye küçük bir iç filtre yeterli olacaktır... Ben size 35 lt'lik akvaryumumda kullandığım ve çok memnun olduğum Atman ATF 301 iç filtreyi öneririm... Yavruları içine çekme şansı sıfırdır... Akıntı ayarı vardır... İlk çalıştığında biraz akıntı yapsa bile biraz pislik topladığında debisi düşeceğinden çok ideal bir akıntı sağlar... Hava hortumunu çıkış borusuna takabildiğiniz için ayrıca hava motoru kullanmanız gerekmez... Hem de çok ucuzdur...

    20-30 lt'lik akvaryumlarda en zor olan biyolojik dengeyi oturtmaktır... Bu nedenle kumu kalınca tutun... Mutlaka dere kumu kullanın (bence tabii)... En az 6-7 cm olsun... Zaten lepistesler yüzey balıklarıdır... Onların yüzüş alanını sınırlamaz... Akvaryuma bulabilirseniz en az bir adet tatlı su midyesi alın... Filtrasyona yardımcı olacaktır... Ayrıca dip balığı almayı da ihmal etmeyin... Çöpçü başta olmak üzere alacağınız iki dip balığı artık yemlerin çürüyüp akvaryum suyunun bozulmasını engelleyecektir... Aydınlatma için 15-18 watt'lık tasarruflu floresan ampül yeterli olacaktır... Camlarda yosun yapma riski vardır ama cüce vatoz bulabilirseniz (1 adet yeterli) akvaryumda yosunlaşmanın önüne de geçebilirsiniz...

    Akvaryumunuz hayırlı uğurlu olsun...
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  12. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    İnanın çok mutlu oluyorum o zaman dere kumu alıyorum nasıl dezenfekte edebilirim?
    2 çift alacağım lepistes.
    1 tane çöpçü
    1 tane vatoz
    bunun yanında plastik bitki koyacağım sanırım.
    ancak bulabilirsem su üstü bitkisi ( çok pahalı olmayanlarından ) ve ışıklı bir akvaryum o da florasan olacak umarım bu özellikte bir şey hazırlayabilirim.
    peki yavrular için daha ne yapmam gerekir ne koymam gerekir büyüklerden korumam için?
    ve filtreyi iç filtre alırsam şelale bulamazsam cama doğru çevirip etkiyi az da olsa azaltabilirmiyim?
     
  13. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Dere kumunu 1 milyonculardan alacağınız bir eleğe koyun ve iyice yani akan suyun altında ovalaya ovalaya yıkayın... Zaten su ilk kuma geldiğinde alttan çıkan tortuyu görürsünüz... Bu tortu gelişi durana kadar yıkayın... Evire çevire... Muhakkak her kum tanesinin yıkandığından emin olun... Toryu gelişi kesilse bile bir iki dakika daha ovalaya ovalaya yıkamaya devam edin bence...

    Plastik bitki koymayın... Canlı bitki bulun... Bulamıyorsanız elimde bir miktar saz var onları size karşı ödemeli yollayabilirm ancak sazlar uzun sayılır ve ışığınızı kesebilirler... Yavruların saklanması için işe yarayacaklardır ancak işte ışığın kesilmesi bir dezavantaj olabilir... Ama sizin için çok önemli değilse yollayabilirim... Aslında daha iyi bile olabilir çünkü lepistes yavruları suyun yüzeyine kaçarlar doğra doğmaz... Eğer su yüzeyine uzanan sazlar varsa aralarına saklanıp kurtulurlar... En iyi yavru saklayan bitki ise C. demersumdur (tilki kuyruğu)... Elimde kalmadığı için yollayamam ancak bunu akvaryumculardan kolayca bulabilirsiniz... Yaprakları sert olduğundan erişkin lepistesler yaprakların arasına giremez, vücutlarına batar... Yavrular da zaten demersum varsa yaprakları arasından çıkmaz... İstediğiniz anda sazları yollayabilirim ancak söyleyeyim sazlarda salyangoz var... Gerçi bakır sülfat ile 3 gün bekletip de size yollayabilirm... Böylelikle salyangozlardan ve halihazırda bulunan yumurtalardan çıkacak bebek salyangozlardan eser kalmaz... Tamam demeniz benim bitkileri bakır sülfat muamelesine almam için yeterlidir... Bilginize...

    İç filtreyi cama doğru da çevirebilirsiniz... Bahsettiğim iç filtrenin akıntısını kesebilecek bir parça elimde varsa -denemem lazım önce- onu da size yollayabilirim...
     
  14. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    iki gün içinde son kararımı verip size özelden ulaşıcam şimdiden çok teşekkürler. o zaman dere kumu alıp eleyip yıkıyorum :) ve akvaryuma onu koyuyorum ama ilk önce ışıklı bir akvaryum bulmam gerekli. peki bir de şöyle bir şey duymuştum direk su içine konan ışıklar ? ne düşünüyorsunuz?
     
  15. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Hüseyin Bey,

    Akvaryum içinden veya yanlardan ışıklandırma balıklar için doğal değildir... Bir müddet sonra balıkların oryantasyonu bozulur... Oryantasyonun Türkçe'sini bilen var mı? :cekingen:

    Yani balıklar duruş şekil ve/veya yönlerini değiştirebilirler... Ayrıca akvaryum içi lambaların kablonun bağlı olduğu baş kısmından zamala su kaçması riski vardır... Kaçırmayanlar ama gerçekten çok pahalılar... Bence 18 watt 'lık tasarruflu floresan lamba fazlası ile yeterli olur...

    Bu arada size bir de kütük lazım.... Suyun asitliğini azaltmak için... Küçük bir kütük almalısınız... 3 TL civarında bir fiyatı vardır... Ama o boyutta birşey bulamazsanız bana haber verin bende olanlardan birini de yollayabilirim...
     
  16. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    bayağı alacak şey birikti liste hazırlamakta zorlandım :D

    1. Atman ATF 301 iç filtre
    2. Kütük
    3. Taban malzemesi ( dere kumu )
    4. Kaya tuzu
    5. Artemia ( yemler )
    6. Işık olayını nasıl halledeceğim akvaryumcularda ona göre almam gerekecek biliyorum ama ışık takılmayan akvaryum alsam sonradan nasıl karşılayabilirim bu ışık olayını??

    EKSİK VARMI listede ? balıklarım hariç :p vitamin vs
     
  17. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    Vitamin olarak Bemiks kompoze iğne (2 ml'den 5 tane yani bir kutu) yedeklemeniz de fayda var...

    Aydınlatma için Portal'ımızın DIY kategorilerinden faydalanabilirsiniz...
     
  18. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    teşekkürler incelemedeyim :)
     
  19. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    En büyük eksiklik su ;) bunu unutmayın ;) Artemia'yı şimdilik hiç işe karıştırmayın.Canlı doğuranlar için olan yemlere yönelin.Artemia balığa yem gibi verilmez çünki.. Konu dağılmasın diye detaya girmiyorum. bu linkten artemia hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Alacağınız akvaryum ufak bir tank olacağından onda florasanlık yer olmaz zaten.Tasarruflu ampul takarsınız oldu bitti.. Arka fonu sizin zevkinize bırakıyoruz..
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  20. hca

    hca

    Mesajlar:
    111
    İsim:
    Hüseyin
    lepistes aldım lütfen yardım edin

    okyanus görüntüsü vermek isterim ancak balık sanırım gördüğümde maviye yakın bişe sizce nası bi resim olsun :D bitki olmayacak sanırım içinde ve ampül nasıl olcak ya :D
     

Sayfayı Paylaş