1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepistes doğumhanesi

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Lepistesler için doğumhane yapımına bir göz atalım. Acil ihtiyaç olduğunda evde gereken malzemeyi her an bulabilir ve projeyi kalıcı olarak hayata geçirebiliriz. Lepistes kulüplerinin alıntı yapması serbesttir.

Lepistesi olan akvarist, suyu içilmiş pet şişe, cam kananoz vs, iki adet vantuz, eğer yoksa ağaç çubuk olur.

Pet şişenin kapağını ısıtılmış tornavida ile veya sivri bir malzemeyle deliyoruz.

Pet şişeyi fotoğraftaki mesafeden kesiyoruz ve akvaryuma asmak için ağaç çubuk kullanacaksak iki delik deliyoruz. Bu deliklerden çubukları sokuyoruz ve pet şişeyi hazneye asıyoruz. Yavrular kapaktaki deliklerden patır patır hazneye inecek. ;)

Haznemize oksijen için hava motoru bağlayabiliriz istenirse. Lepistes besleyen arkadaşlar için özellikle birden çok balığı aynı anda yavruluğa alınması gerektiğinde yan yana birkaçtane koyabiliriz. ;)

Başlığı okuyanlardan mesela Abdullah hoca soracak 'ben bunu akvaryum içinde uygulamak istiyorum nasıl olacak'
    Hazırlıklıyım istenirse eklerim.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bunlardan akvaryuma çok sayıda koymak istenirse akvaryuma boylamasına geçen bir çubuk asılır,her pet şişeye ipten sap yapılır,ve sırayla sığdığı kadar sopaya asılır :)

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Vaay Temel Abi... Seni canlıdoğuranlarla ilgili bir projede , bir paylaşımda görmek oldukça güzel. Emeğine sağlık.

Saygılar...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Maaleswef Temel hocam bu sefer sormayacağım... Yavruluktaki aynı mantık var bu pet şişede de... Ama biliyoruz bu sistem sadece anne balığı ölümcül olabilecek bir sterese sokar... Ben "beyaz kap" kullandım, bitkili akvaryuma geçmeden önce... Hem bir akvariste çok daha ucuza geliyor sistem... Ayrıca emek de istemiyor... Tek gereken sizin ısrarlarınız kıramayacak kadar sizi seven bir anne ya da eş... Yapmanız gereken ise onların "geniş beyaz tas/kap"larından birine el koymak... Mandallık yaptıkları yoğurt kapları da "beyaz" oldukları müddetçe aynı işi görür... Ha, bir de yavruları toplarken babanızın veya kendinizin Türk Kahvesi fincanını aşıracaksınız... Oldu, bitti...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş