1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepistes -Eski Usül- Gen Mühendisliği/Stilistliği İnteraktif Eğitim Programı

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 2 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Temel Hocam'ın bizlerden yeni lepistes türü/ırkı çıkarma umudu vardır... Bu umudu boşa çıkarmamak için "start" verme kararı aldım... Bunun için ilk etapta Lepistes Mühendisliği/Stilistliği ile ilgili bir eğitim programı başlatmayı teklif ediyorum... Bu eğitim için özveride bulunacak, gerektiğinde tercüme yapmaktan/yaptırmaktan kaçınmayacak, konulara devam edecek, araştıracak, bulacak, paylaşacak arkadaşlar arıyorum...

Bu konu başlığına vereceğiniz müspet cevaplar kesin kayıt sayılacaktır... Katılımcıların daha sonra yan çizme şansı olmayacaktır... Adı üzerinde eğitim interaktif olacaktır... Tabii herkese de açık olacaktır... Yalnız herkesten değil bu başlığı yanıtlayanlar bazı şeylerden yükümlü tutulacaktır... Diğer iştirakçi arkadaşlar kendi istekleri doğrultusunda açılacak yeni konu başlığına katkıda bulunabileceklerdir...

Hedef yeni lepistes türü/ırkıdır... Buna giden yolda ilk adım önce Lepistes Genetiğini vakıf olmak ve daha sonra bir lepistese bakıldığında hangi genelere sahip olduğunu belirlemek (teorik moleküler tanı) ve bu gen kombinasyonunu kullanarak diğer gen kombinasyonlarına sahip lepisteslerden yeni lepistes türünü/ırkını dizayn etmektir... Mühendislik kısmı yeni türün/ırkın kaç çiftleşme sonra çıkabileceğini, arada çıkabilecek varyasyonların ihtimallerinin hesaplanmasını, kaç akvaryum kullanılması gerektiğini ve vesair belirleme işidir... Stilistlik kısmı gen kombinasyonlarına göre yeni lepsites türünün/ırkının vücut ve kuyruk renk ve paternlerinin teorik olarak belirlenmesi, tasarlanması ve meydana geitrilmesidir...

İlgilinenlere şimdidien teşekkürler...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Lepsites -Eski Usül- Gen Mühendisliği/Stilistliği İnteraktif Eğitim Programı

Ben varım bu işe kafam bastığı kadar bilmediğimi bilenlerden öğrenir, tecrübelerimi,deneyim ve gözlemlerimi paylaşırım gerçi ben varım diye belirtmem gereksiz bu işe ne kadar heves ettiğim aşikardır Temel hocamında madem bizden umudu var yüzünü kara çıkarmayız inşallah

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

HOCALAR
    1. Eş-Hoca Abdullah Üzümcü

ÖĞRENCİLER

1. Öğrenci olarak Emrah Ece kaydedilmiştir...

2. Öğrenci olarak Muhammed Ali TAVUR (lepistes) kaydedilmiştir...

3. Öğrenci olarak Temel Sert (YIKIKTEMO) Hoca kaydedilmiştir...

4. Öğrenci olarak Türker Sezgin (turqer) kaydedilmiştir...

5. Öğrenci olarak Hüseyin YILMAZ (Muzikopat) kaydedilmiştir...

6. Öğrenci olarak Cem Emre (Ruptur) kaydedilmiştir...

7. Öğrenci olarak Özgür Nail Abay (emmi_06) kaydedilmiştir...

8. Öğrenci olarak aramıza ilk kez katılan Sadık Sena YEŞİLYURT kaydedilmiştir...

9. Öğrenci olarak Volkan Gürsoylar kaydedilmiştir...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

İlan bir hafta askıda kalacaktır... Bu arada söylemeyi unuttum bazı araştırmalar katılımcı öğrenciler ile aramda doğrudan e-mail yolu ile gerçekleşecektir... Yani kayıtsız iştirakçiler bu imkandan yararlanamayacaktır...

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Bende varım bende, galiba bende öğrenciniz olacağım.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Abdullah hocam selamlar,

Beni de yazarsan çok sevinirim. Şaşıracaksınız belki ama bu konuda size faydam dokunacağını sanıyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yanlız şaşırmayın, hazır olun.

Saygılar...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

hayırdır Temel abi lepistesmi besliyon gizliden gizliye

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

3. Öğrenci olarak Temel Sert (YIKIKTEMO) Hoca kaydedilmiştir...

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Temel Hocam artık sana da Japonca tercüme işlerini veririz...

Bu arada tuzlu suda yaşayan lepistes tasarlamayacaksın değil mi? :hink:

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Benim ismimi de yazın hocam tahtaya...

Ben de elimden geldiğince faydalı olmaya çalışırım. Az çok bende tanırım lepistesleri...

Saygılar.

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

4. Öğrenci olarak Türker Sezgin (turqer) kaydedilmiştir...

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Beni bile yazdılar Barış hocam, öğrenciyim ama ben, sizin yanınızda anca bu kadar. Fakat yeni varyeteyi paparazi kulubü yerine bu platfmlarda üretebileceğimizden destek vermek istedim. Bakalım dersime ne kadar iyi çalışabileceğim.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Barış abi sen olanları görmedin sanırım yabani lepistes dedik diye başımıza patlamayan kabak kalmadı :D

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Maşallah ekip oldukça sağlam cidden bişeyler olacak ülkemiz yeni bir varyeteye kavuşacak buna garanti gözü ie bakıyorum

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

Canlı doğuran konusunda gerçek öğrenci benim, fakat iyi bir öğrenci olmaya çalışacağım ve bilmenizi isterim ki, ne gerekirse elimden geleni bu amaçta yapmaya hazırım.

Benim sizden iki ricam var. Şimdi ben edremik olan ve sadece Ülkemizde olan yerel bir gambusya olduğunu biliyorum. Bir çok türü gambusyanın var. Deniz tusu ile ilşikisini ve dişilerin doğumdan sonra ölmek zorunda olduğu bazı bölgelerdeki türlere ulaştım. Elimde ulaşılması zor makalele çevirleri var ancak. Benim amacım çok daha çarpıcı bilgilere ulaşmaktır. Mesela Gambusyanın çifleşeceği canlı doğruran ve bunun sonucunda ortaya çıkacak gelişmeleri anlatan yazılardır ve aramaktayım. Şu yarışma çok canımı sıkmış olsa da, şimdi bu derin konuları araştırıyorum. Tabi bunu alelade İngizce sitelerde yapmayacağım.

Bana tam olarak ne gerektiğini yazarsanız sevinirim.

Not: Daha sonra sırada yapılacak yarışmalara jüri olmanız teklifim olacak. :D

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam, konu içeriğini hazırlamaktayım... Daha sonra bunu Barış Hocam ile müzakere etmek niyetindeyim... Belirlenecek programa göre zaten herkese araştırması için konu verilecek... Bu işi ciddi yapacaksak bir plan, programa bağlı kalıp koyduğumuz hedeflere emin adınlarla yürümeliyiz...

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem Emre (Ruptur) kendin mi gelip kayıt olacaksın yoksa seni kolundan tutup getirip ben mi kaydettireyim... :D

Güldüğüme bakma son uyarı idi... Sonrası malum... ateş:

18. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hocalarım bende katılmaz istiyorum eğitim programına. Elimden geleni ardıma koymayacağımdan emin olabilirsiniz. Benim şu an lepistes tankım yok ama kuzenim , komşum , önüm , arkam , sağım , solum canlıdoğuran dolu. Beni de öğrenciniz olarak kabul ederseniz çok sevinirim. İnşallah hep beraber çok güzel başarılara imza atacağız. Ben buna inanıyorum.

Saygılarımla...

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    5. Öğrenci olarak Hüseyin YILMAZ (Muzikopat) kaydedilmiştir...

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hocam ben şimdiden bir gambusya (Öyle kaynak verilmiş, araştıracağım) türünün deniz tuzu yoğunluğunda ürediğini ve hemen ardından dişilerin öldüğünü buldum bile. Sonuç itibari ile tuzlu su adaptasyonu olan canlı doğuran gurubu söz konusu. Gen+ aktarım+ lepistes = ;)

Sayfayı Paylaş