1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

lepistes hk. yardım!

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde muratpalio16 tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. muratpalio16

muratpalio16

arkadaşlar uzun zamandır lepistes bakmak ve uretmek istiyorum ithal lepistesle başladım midye kırıgı bitkili olmak uzere 3-5 gunde olmeler yaşadım ve yerli lepistes tavsiye ettiler şuanda 120 litre akvaryumumda yerli lepisteslerim var cama cam iki tane uretim motoru sera ısıtıcısı 300w ufak bi kaya magro koku var bugunlerde olmeler sıklaştı erkeklerde bel bukulmesi ve kuyruk duşuyor anlamıyorum dibten su cekmeyi soluyorlar dibinde kum varkende cekiyordum yine oluyorlardı cam cam yine oluyorlar bu su cekme ne zamandan ne zamana olucak filtreler ne zaman temizlenicek bunların olmesine etkisi varmıdır ? şuanda uyuşuk bi halleri var bunu acık ve net bu işi anlatıcak bi uretimci arkadaşa sesleniyorum Allah rızası icin bi yorum yaparsa sevinirim uzuntu biyerden bıkma biyerden

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes hk. yardım!

Akvaryumunuzu ne zaman kurdunuz acaba ? Suyu akvaryuma koyduktan kaç gün sonra balık eklemeye başladınız ?

3. muratpalio16

muratpalio16

lepistes hk. yardım!

bu sistemi kuralı 4 ay oldu bişi yoktu 10 gunden beri olmeler başladı yani dip cekimimi yapmam gerek daha once ara sıra yapıyordum nasıl anlatsam ki ?

------------------------

rafyanın icinde dışında karınca gibi yavrularım vardı arkadaşım ne oldu birden su cekmedim diyemi oldu bu şimdi su cekince daha çok keyifleri kacıyor en azından bunun bana prosudurunu acık acık anlatıcak bi arkadaş varsa sevinirim

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes hk. yardım!

Balık ölümleri ile ilgili kesin bişey demek zor.. Bir sürü sebebi olabilir..Öncelikle sakin olmanızı öneririm.Çok panik olursak olmaz.. Dipten su çekmediniz yada az çektiniz diye balıklarınız ölmüyor.. türlü türlü sebepleri var.. akvaryuma yeni yeni yerlerden balık eklediğinizde de bu ölümler başlayabilir..

En son balık ne zaman aldınız ?
    Suya alıştırarak mı ekliyorsunuz balıklarınızı ?
    Balık eklerken poşette ki suyuda akvaryumunuza döküyor musunuz ?
    Rafyada zamanla pislik tutar ve suda bozulmalara sebep olabilir buda ölümleri beraberinde getirir.. Kaç balığınız var ?
    Suya balık eklemekten başka müdahaleniz oluyor mu ?
    Suyunuzu ne sıklıkla tazeliyor vede nasıl su kullanıyorsunuz ?

5. muratpalio16

muratpalio16

lepistes hk. yardım!

hocam ben zaten sakinim 4 aydır bişi yok şuanda ne oluyor onu anlamıyorum ? balık ekliyeli 4 ay oldu hepsi kendi yavrularım buyuttum balık eklerken poşetteki suyu dokmemki dışarıdan balık girmez akvaryumuma rafyanın uzeri yosunlu gibi olabilir onu duşunmedim su degişimini ayda bikere dipten cekiyorum 120 litreye 20 lt su eklerim ayda bir uretim motorunun sungerlerini yıkarım su eklerken ise çok yavaş bi şekilde eklerim sanırım anlatabildim eksiklerim kesin var ama ne ? bu arada normal şebeke suyu 2 gun yada 1 gun bekletilmiş

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes hk. yardım!

Ölümler peki ne şekilde oluyor ? hastalık olarak var mı bişey ? yoksa bir belirti olmadan mı gidiyorlar ? yarı su değişimi yapmayı deneyin isterseniz.. su değişimlerinde balıkların sersemlemesi hızlı su değişimi yapıldığı için ph'ın aniden dalgalanması sebebiyle olur.. yada akvaryum suyu ile eklediğiniz su arasında sıcaklık farkı vardır balıklarınız o yüzdende sersemleyebilirler ?

7. muratpalio16

muratpalio16

lepistes hk. yardım!

olumler nasıl oluyor en çok rasladıgım erkeklerde bel bukuluyor kuyruk duşuyor kuyruk ufalıyor bugun tekrar rafya uzeri pis gercekten onu temizledim filtre sungeri temizledim bakalım ne olucak su cektigim zaman eklerken yavaş dokuyorum ama inanın bilmiyorum yapanlar nasıl yapıyorlar bu işi :(

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes hk. yardım!

Fotoğraf ekleme şansınız var mı acaba ? Size yardımcı olmak istiyoruz ama bu bilgilerle çokta fazla bişey söylemek mümkün değil.. :bilmem:

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    lepistes hk. yard1m!

Lepistes konusuna burnumu soktugum icin kusura bakmayin. Sorunlara cozumun bazen uzaklarda arandigini ve uzak mesafelerde kafalarin karistigini tabi bu yuzden yolumuzu kaybettigimizi goruyoruz. Cesme suyunu bir bidon icinde bir kenara koyunca klor ucuyor dense de bunun agir metali var,fosfati var ph vb degerler var. Ben sizin yerinizde olsam bidon icinde bekleyen suya iyi bir oksijen pompalayarak bekletirim. Bu sizi rahatlatacaktir.Akvaryum suyunuzu karbon komurunden gecirmenizi onerebilirim bunun yaninda.

Tabi bu kadar degil, anlam verilemeyen bazi sorunlarin temelinde biyolojik denge yatar. Siz Ahmet ve Mehmet nasil yapiyor derken onlarda sizin gibi cogunlukla sebebini bilmezler. Kururulumda tabana serilen biyolojik alan saglayacak yapiya sahip bir kum bilmeden gelen Basarinin gizli kahramani olarak mutavazi bir sekilde kendini gizler. Dusunelim bir, sizin akvaryumda gerekli biyolojik alani size akvaryumun neresi sagliyor olabilir ? Siz nereden bu yardimi aldiginizi dusunuyorsunuz ? Malum bir yemleme yapiliyor ve bircok atik yukleniyor. Bunlarin azot dongusunde islenmesi gerek sizce sizin akvaryumun neresi bunu yapiyor olabilir ?

Bu soruya yanittan sonra beli bukulen lepisteslerin sorununa da yanit buluruz belki ne dersiniz ?

Bazen dusunuyorum platformlarda benzer konulara yazilan birbirinin kobyasi mesajlardan cikip yonumuzu degistirmemiz iyi olabilir mi acab diye. Niye mi ? Lepisteslerin ve bizim belimiz dogrulmadigina gore ? Ulkemize ait bir vayetemiz lepistes baliginda olmadigina gore ? Halen ozel irklari ithal edip parayi disari verdigimize gore ? Ustelik bunlari uremek icin babasini tanimayan turde yaptigimiza gore ?

Sevgiler...

Cep mesaj imla klavyeden.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    lepistes hk. yardım!

Rafya kaynaklı olarak ölmüşlerdir... Sağlıklı bir akvaryumun önündeki en büyük engel...

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    lepistes hk. yardım!

Bir dal çınar bitkisi , kısa sürede gelişerek rafyanın yerini hayli hayli alıyor zaten.. Rafya olayına oldum olası ısınamamışımdır..

12. radenko

radenko

lepistes hk. yardım!

İç parazit gibi duruyor.

13. muratpalio16

muratpalio16

lepistes hk. yardım!

Teşekkürler arkadaşlar, resim şuan yok vardı sildim. Bu türde bir hastalık gorürsem resmini size gondericem.

Sayfayı Paylaş