1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepisteslerim 390 litre ve 3 x 20 litre ( Kadr1maN)

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde Kadr1maN tarafından 30 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Kadr1maN

Kadr1maN

Merhabalar. Lepisteslere olan tutkum büyüyerek devam etmekte. 20litrelik tanklarda başlayarak 4.ayın sonunda kocaman akvaryumuma sahip oldum. Balıklarım şu anda çokça mutlular. Filtrasyon sorunuda çözdüğümde önemli bir eksiğim kalmayacak. Filtre çalışmamıda yakın zamanda gerçekleştirerek sizlerin beğenisine sunacağım. Keyifli seyirler.

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Çok güzel bir fotoğraf, tebrik ederim :)
    Maşallah Kadir Bey, lepistesleriniz çok güzel...390 litrede kaybolmuyor mu bu güzeller :cicek:
    Filtre çalışmanızıda merakla bekliyoruz..

3. Kadr1maN

Kadr1maN

Teşekkür ederim Türker bey düşünceleriniz için.

390 litreyi doldurmakta sıkıntı çekiyoruz tabi ufaklıklarla :) Birde her akvaryumun yanından geçişimde yem vereceğimi zannederek yukarı toplanıyorlar ve uzun süre orada bekliyorlar. Tankın içerisinde ki dolaşmalarını göremiyorum neredeyse. Ama mutluyuz tabi, birde vatozlarıma bir erkek bulsam ;)

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kadir Bey maşallah çok güzel tankınız var. İnşallah istediğiniz kadar yavru alırsınız. Lepistes güzel balık. Ben de çok severim.

Saygılar...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kadir Bey, paylaşım için teşekkürler. Lepisteslerin maşallahı var. naz: Renkleri genel olarak gördüklerime benzemiyor. Lepistes özürlüsü olarak renklerine bakıyorum ne yapayım. :bilmem: Kutlarım sağlıklı bir akvaryum olduğuna şüphe yok.

Paylaşım için teşekkürler.

6. stablizer

stablizer

Kadir Bey.Lepistesler çok güzel,yeşil olan bir başka güzel.Tam üstünde çalışılır naz:

7. Kadr1maN

Kadr1maN

Ben teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Biraz daha resimle görüşmek üzere :cicek:

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kadir Bey, 390 lt'lik bir akvaryumu lepisteslere ayırmak çok büyük ve övülesi bir karar... Sizi tebrik ediyorum... Bu akvaryumun bitkilendirilmiş halini gözüme getiriyorum da heyecanımı yatıştıramıyorum... Mükemmel...

Bu akvaryuma küçük nazar boncuğu olmaz... Ancak bu olur...

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kadir kardeş seni canı gönülden tebrik ediyorum... :helalolsun: Harika lepisteslerin var gerçekten.. Simli gibi duruyorlar , formları ve renklerinin parlaklığına em32: 390 lt ve lepistes takdir ettim seni.. Abdullah'ında dediği gibi bitkilendirilmiş halini düşünemiyorum.. Kumun hep akvaryumumda olmasını istediğim türden bir kum , cinsi ne merak ettim söylersen sevinirim.. Bu arada suyu yemyeşil olan tankında ne yaptığını öğrenebilir miyim :)

Nazar değmesin diyor daha nice sağlıklı balıklar yetiştirmeni temenni ediyorum.. Gerçekten çok güzeller...

10. Kadr1maN

Kadr1maN

Teşekkür ederim Abdullah abi, Volkan abi. Bitkilendirmeyi bende çok istiyorum ama şuanda maddi olarak şartlarım uygun değil :hasta: İlk fırsatta elimden geldiğince iyileştireceğim. Kullandığım kum silis kum Volkan abi, aldığım yerde 2 renk vardı sarı ve beyaza yakın. Ben beyaza yakın olanı aldım. Suyu yeşil olan tankım alg patlamasının yaşandığı tankım, artık su pirelerime ev sahipliği yapıyor. Tekrar teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Yeni resimleri ekliyorum.

11. radenko

radenko

Kadir bey,
    sizin gibi özel varyete tutkunu biri için güzel bir tank. Ancak özel varyetelerde bir tane 390 lt yerine 6 tane 60 litre daha iyi iş görür. Balıkların çok sağlıklı gözüküyor. Tebrik ederim.

12. Kadr1maN

Kadr1maN

Teşekkür ederim Raif abi. Aklımda güzel projeler var yazın hayata geçirmeyi düşündüğüm, bakalım hayırlısı :)

13. radenko

radenko

projelerine tam destek benden sen yeterki yap.

14. Kadr1maN

Kadr1maN

Raif abi büyüksün em32: Ne kadar teşekkür etsem az sana :heyo:

Yaz itibariyle gerekli zaman ve olanakları sağlayabilirsem; en az bir tane 5li set yapmayı düşünüyorum. Aklımdaki ölçüler 100 40 30h. Tankları kendim birleştirmeyi düşünüyorum 6mm camdan. Filtrasyonu tank başına 1-2 pipo filtreyle yapmayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

15. radenko

radenko

O boyutlarda bir akvaryumu kendin yapma bence cama cam olarak fiyatları çokta yüksek değil. Düşüncen çok güzel ama akvaryum başına bir ufak dış filtre işini daha iyi görür tetra ex600 gibi. Su kalitesini en azından dengeli tutarsın. Her akvaryumu üçe bölersen akvaryum başına bir varyete beslemen kolay olur.

16. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Moscow Blue ve karma lepistesler huh:

390 litrede lepistes beslediğinize göre tebrikler, tam bir lepistes aşığısınız.
    Yalnız size tavsiyem, vatozu lepisteslerle beraber tutmayın.

Lepistesler ile yavrular için vatoz ve çöpçü balıkları birer katildir.

17. Kadr1maN

Kadr1maN

Yorumunuz için teşekkürler Efe bey. Sizin moscow blue olarak belirttiğiniz balıklarımın saf olduklarını sanmıyorum. Akvaryumcuda görüp beğendiğim moscowluğundan habersiz olarak aldığım balıklar :) Sizin mesajınızından sonra küçük bir arama yaptım gerçekten de çok benzerler bazı blue moscowlara ama dediğim gibi genlerinden şüpheliyim.

Vatoz ve çöpçülerin şimdiye kadar bir yaramazlıklarını görmedim. Uyarınızın sebebini açıklarmısınız.

-------------------------------------------------------------------------------

Seti oluşturduktan sonra önerilerini mutlaka dikkate alacağım Raif abi.

Sayfayı Paylaş