1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepisteslerim Doğurdu Ama...

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde buko59 tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. buko59

buko59

Arkadaşlar lepisteslerim bu sabah doğurdu mutluyum ama akvaryumumda iki tane yavru lepistes gördüm,normalde 10-20 civarı olması lazım değilmiydi.Bunun nedeni şu olabilirmi ;bizim yan komşumuzda bir japon vardı ve lepistes yavrularını yemiş ve bende bundan yola çıkarak acaba japon balığı lepistes yavrularını yemişmidir? O korkuyla da japon balığını küçük bir kavonoza koydum şimdi orada yaşıyor Acaba doğrumu yaptım LÜTFEN YARDIM EDİN! Bu arada yavru lepistesler için bilgi eklerseniz çok memnun olurum. :)

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Lepistes yavrularınızı japon değil muhtemelen lepistesler yemiştir kendi yavrularını yerler,
    Japon balığı lepistesle kesinlikle beslememek gerekir biri sıcak su bri soğuk suyu sever lepistesler japonun kuyruğunu tırtıklarlar,
    Japon balığını küçük kavanoza koymakla hata etmişsiniz başka bir akvaryumda olmalı eğer bunu yapamıyorsanız akvaryumcunuza yada japon besleyen bir arkadaşınıza verin onu
    akvaryumunuzu bolca bitkilendirin yavrularınız sağlıklı büyüyecektir büyük balıkların yakalamaması için saklanabilirler bu sayede , eğer bitki koymassanız rafya hazırlayarak koyabilirsiniz saygılarımla...

3. buko59

buko59

Teşekkürler

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bişey değil :)

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Lepistes yavrularının en amansız düşmanları arasında kenid anaları ve analarının tırtıkladıkları Japon balıkları gelir... Yavruların beslenmesi için Artemya önereceğimö ancak kendimde kullanmıyorum... Kim uğraşacak onu çıkartmakla... Paraya kıyarsanız artemianın hazır çıkarılıp, dondurulup, kurutulmuş var piyasada... Ben Sera Mikropan'ı tavsiye ederim... Bugüne kadar bu yemle çok sayıda canlı doğuran yavrusu büyüttüm...

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Mikropan ilk hafta için yeterli gelir,sonra çok küçük olduğu için aldırmıyor yavrular.Kurutulmuş canlı yem'e geçiş yapabilirsiniz 1 haftadan sonra.Sera o-nip yapıştırıyorum(çeyrek),karınları burunlarında geziniyorlar akşama kadar :D

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sera o-nip ile birlikte mikropan'ı at akvaryuma... Acaba hangisini tercih edecekler çok merak ettim...

Ben 135 lt'ye ambalajlı olmadığı için markasını bilmediğim bir tablet yem yapıştırıyorum... Bütün balıklar kudurmuş gibi üstüne atlıyor... Yavrular tırstıkları için çıkıp yiyemiyorlar... Bir gün dedim ki erişkinler bunlar ile oyalanırken yavrulara mikropan vereyim... Döktüm bir miktar akvaryuma, inan erişkinler tablet yemi bırakıp mikropan yemeye başladılar deli gibi... Mikropan bitince tablete geri döndüler... Elimde fotoğraflar var... Sadece tablet yemin markası lazım... Bu iş de yani ismini bulmak da Türkerciğim sana düşüyor... Tuna Akvaryumdan almıştım tablet yemi... 10'arlı paketlere bölmüştü... İsmini biliyor musun ya da öğrenir misin...

Elimdeki fotoğraflarla mikropan'ın gücü isimli birkonu açacağımda... Ne imiş bu leziz tabletler saldırdıkları ve mikropan bulunca hemen ikinci plana attıkları?

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Micropan'ı yediklerini nasıl anlıyorsun abi? :) Undan daha ince birşey çünkü sen de biliyorsun.Yoksa bizim mikropanlar farklı mı :D

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Çiğnemiyorlar ki Cem... Ağızlarını açıp hızla mikropanların içine dalıyorlar... :D

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Abdullah Hocam gittim öğrendim geldim. Kendimede aldım. Markası JBL imiş, JBL NovoTab diye geçiyor sanırım...
    Ayrıca mikropan konusunda söylediklerinizede katılıyorum hocam :cicek:

Saygılar.

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tamam Türker... Ben de JBL olabileceğini tahmin etmiştim de Tetra'nın da çok benzyene bir mamülü vardı "Tetra Delica" o mu bu mudur derken çözememiştim... Çok sağolasın....

O zaman bize resimleri eklemek farz oldu...

12. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Rica ederim hocam...Bekliyoruz resimleri :)

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Türkerciğim resimleri eklemeye başlayacktım ki babam Galatasaray'ın Sivasspor'u paramparça edeceği maça çağırdı... Anlaşılan bizimkiler bana güzel bir doğum günü hediyesi verecek... Rerere rarara Gasaray Gasaray Cimbombom...

Yani konuya maç arası verilmiştir... :D

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet nasıl parçalı(anı)yırduk az daha... :D Maalesef maç sırasında sinirden ikinci genetik hastalığım olan Ailesel Akdeniz Ateşi atağım tuttuğu için resimleri yükleyemedim... Resimleri yeni konu başlığına bu akşam yükleyeceğim... Konu başlığı: "Sera Mikropan'ın Lezzeti" olacak... Hata eski resimlerin üzerine bu akşamki operasyonla yeni çekeceklerimi de ekleyeceğim... Tekrarlanmış bir çalışma olacak yani...

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    FMF mi var sende Abdullah Abi?Hep bahseder hocalar ama hiç denk gelmediydim,iyi oldu :)

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hasta (ben) can derdinde, doktor (sen) vaka derdinde... Seni sabahın 8'inde Çocuk'a dikip PDÖ sunumu yaptırmak lazım ama neyse acıdım... Tabii iyi mi oldu, kötü mü bilmiyorum... Biliyorsun FMF ara ara agresyon yapar... İnşallah öyle bir ana denk gelmezsin... :D

Mesela Salı günü doğum günümdü... Lab.da krokanlı pasta, eve geldim evde krokanlı pasta, bir ton çay ve üstüne bizimkilerin son dakika golü ile kendi evimizde Sivasspor'dan beraberliği koparmasının sinir stresi derken 30. yaşımın ilk gününü minör FMF atağı ile tamamladım... Kolşisini de zaten uzun zamandır bırakmıştım... Yine şükürler olsun ki majöre dönmedi...

Bu arada MEFV genini de taramaıştım kendimde... Mutasyon yok (tabii biraz da onun etkisi var kolşisini kesmem de...) ama haplotip var... Yunanlı'lara göre haplotip mutasyon taşıyor, bizimkilere göre "yok öyle birşey"...

(Çaktırma genetik analize göre benim de bir tarafım Yunan anlayacağın... Tevekkeli değil bir keresinde Selanik'te durdurup da yol sordulardı... :D Ama merak etme diğer taraftan Hun'um, atalarımın bir kısmı Macaristan'dan göçmüş... Zaten Sylvan [Berlin'de aynı misafirhanede kaldığım Macar bir çocuk] "Budapeşte sokaklarında dolaşan ve sana benzeyen tonla adam var" demişti... :D Neyse Oğuz boyundan da genetik materyelimiz var da paçayı sıyırıyoruz... Tabii Oğuz Boyu'nun Çepni kolundan olduğumuz için de bizi pek sevmezler amma neyse...)

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Kim sevmez Abdullah abi :) Trabzon çepni dolu lkimse sevmiyomu onları :D

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şimdi o zaman sen FMF değil FBSF* hastalığına yakalanmışsın.Başımıza yeni hastalıklar çıkartıyorsun ya Abdullah Abi.10 sene sonra benim gibi küçük çocuklara bunu da anlatmaya başlayacaklar :D

*bkz:Familial Black Sea Fever huh:

:D :D :D :D :D

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ha birde geçmiş olsun diyeceğim ama dalga geçmiş gibi olurum diye demiyorum :D naz:

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem sen bu gidişle daha çok vurulursun... ateş: Biliyorsun FMF agresyon yapar, FBSF ne yapmaz... ateş: "Ayağın"ı denk al çünkü "Ayağın"a denk aldım... ateş:

:D :D :D

Sayfayı Paylaş