1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepisteslerimden kıllandım !!!

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde wolfvet tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. wolfvet

wolfvet

arkadaşlar, lepisteslerimin bazılarından anüs ve solungaçlarından kahverengi kıl gibi bişeyler cıkıyor. iç parazittir diyecem ama hiç hareket etmiyor. bir tanesinin gövdesinden gile çıktı. balıklar keyifsizde olsa yaşamaya devam ediyor. günlerdir takip ediyorum anüste öyle duruyorlar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçmiş olsun Hasan Bey,

Parazit olduğunu bende düşünmüyorum. Beslenme bozukluğu veya sindirim sisteminin düzgün çalışmamasından kaynaklanan bir sorun bence. Canlı yem vermeye özen gösterin bu ara. Su değişimi yaparak, su kalitesinin düzelmesiyle birlikte balıklarınız daha kolay atlatabilirler diye düşünüyorum. Yine Ispank haşlanmış olarak verebilirsiniz. Önlem olarak iyi olur. Zira Dropsy gibi zor bir hastalığın önlemini almak açısından iyi olur.

Geçmiş oldun.

3. wolfvet

wolfvet

teşekkürler abi. akvaryumun suyunu tamamen değiştirdim ve dediğiniz gibi yemlemeye dikkat edeceğim.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Geçmiş olsun Hasan Bey... Temel Hoca'nın dediklerine ek olarak balıklarınıza bir miktar B vitamini vermeniz de yerinde olacaktır... Özellikle Vitafish ya da Bemiks Kompoze'yi tavsiye ederim... Vitafish'i akvaryumcularda bulabilirsiniz... Bemiks kompoze'yi eczanelerden iğne olarak alacaksınız... Tüplerden birini kırıp balıkların yemine karıştırabilirsiniz...

Tekrar geçmiş olsun...

5. wolfvet

wolfvet

kendim veterinerim :) ilaç olayı kolay.

Sayfayı Paylaş