1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

lepisteslerin yavrulama süresi sorusu

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde sz_lgz tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. sz_lgz

sz_lgz

Merhaba ,
    Öncelikle bilgileri vereyim Temel Abinin söylediği gibi. Akvaryumum 45-50 litre arası , plastik kapaklı olan akvaryumlardan. İçinde iç filtre , ısıtıcı var ( 27 derecede). İç filtre hava da verdiğinden hava motoru yok ayrıca. Birkaç çeşit bitki var , tilki kuyruğu denilenlerden bir de sazlar...
    Aslında 1-2 haftadır okuyorum konu ile ilgili.
    Lepistesler 22-30 gün arası yavruluyormuş , yavrulamadan önce normal durumuna göre daha hareketli ya da daha sakin oluyormuş , saklanmaya çalışıyormuş. İçine rafya koymak çok bitki yoksa iyiymiş , ama bitki arasına da saklanıyorlarmış. Yavruluk hayvanlara stres yapıyormuş. bunları anlıyorum ama sıkıntım başka aslında. Yavru büyütmek istiyorum. Rafyanın arasına yavrular saklanıyor tamam ama , tüm pislik o rafyanın içine doluyor , yem artıkları , balık dışkıları , kopan bitki parçaları gibi. Sonra o rafyanın arasında yavru görünce ayırayım diyorum bu seferde ya 1 tane buluyorum ya 2.
    Alana kadar o yavruları da yediriyorum diğer balıklara. Yavruluk almayı da istemiyorum. Doğum günlerini hesaplama şansım da yok , en fazla o siyahlığa göre az kalmış cevapları verilmiş forumlarda. Az ne kadar az? Bu yavru alma ve büyütmenin kolay bi yolu yok mu.
    Sormak istediğim bu.

2. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Ynt: lepisteslerin yavrulama süresi sorusu

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Eren hocam,gerekli bilgiyi vermiş.
    Yavru alma kısmına gelincede;
    Canlı doğuran tankında,olmassa olmazlardan bitkidir.
    Rafya ve yavruluk kullanmak istemıyorsanız,size tavsiyem mecbur bitki olacaktır

4. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Size bir öneri vereyim...

Senelerdir yavruluk kullanırım. Yok balığı strese sokar yok şu olur yok bu olurmuş. Ölen ölüyor zaten ne yapalım, dünya fani.

Ayrı bir akvaryum ve ısıtıcı alın. Akvaryumun genişliği 30-40 cm'den fazla olmasın. Sonra yavruluğu alın altınının %90'nını bıçağı ısıtarak, kesin. Hamile balığı bu yeni aldığınız ayrı akvaryuma yavruluk ile koyun.

Yavruluğun altını kestiğinizden dolayı, balık doğum yapınca yavru aşağı düşecek ve kurtulacak...

5. sz_lgz

sz_lgz

Anlamadım Eren bey,
    Yavruluğun altını nasıl kesiceğimi. Delik mi diyorsunuz açayım diye? Belki bu tür sorular çok sorulmuş olabilir. Herkes sorupta öğreniyor işte ne yapalım , teşekkür ederim şimdiden.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Ayşe hanım,yavruluğun altını yavruların yavruluktan çıkabilecekleri kadar kısımları açarsanız.Yeni doğan yavrular yavruluktan akvaryuma geçeceklerdir..Eren hocamın, bahsettiği bu.

7. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Hayır değil Özgür...

Yavruluğun tabanının %90'nını kesmekten bahsediyorum ben...
    Yavruluk da dolu ki şu an. Fotoğrafını çekip gösteremem...

8. sz_lgz

sz_lgz

Bu durumda altını çıkarıyoruz yani yavruluğun.. E anne balık aşağı geçmeyecek mi? :bilmem:

9. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Balığı yavruluktan çıkartıp fotoğraf çektirttiniz ya bana, ne diyim size :)

Fotoğraflar ile tam anlaşılacak sanırım mevzu :

10. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Ayşe hanım balığı yavruluğa koyduğunuzda arada zaten bir aparatı olmalı ..Yavrular zaten o aparatın arasından aşağıya düşer..Eren beyin yaptığı o aparattan direkt aşağıya akvaryuma düşmesini sağlar,balık zaten aparatın üzerinde kalır..Düşmesi söz konusu değil yani.

11. sz_lgz

sz_lgz

:evet: Anladım şimdi. Teşekkür ederim. Ama benim baktığım yavruluklar böyle değillerdi , tüldendiler. Demek ki bunun gibi plastik yavruluk alsam yavru balık büyütebileceğim. Fakat akvaryumcular da hiç göstermediler.. Ucuz olduğu için mi acaba? :bilmem:

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ayşe Hanım,
    Ucuz olduğundan önermediklerini düşünmeyin. Ancak, artık bir çok esnafımızın bir çok bilgiden yoksun elemanlar çalıştırıyor. Yine bazen ilgisizlikten bu sorunlar çıkmaktadır. Forumlar bu anlamda akvaristleri esnaf karşısında ne istediğini bilen hobici yapıyor. Elbette okuyan, arşatıran hobicileri. Tıpkı sizin gibi.
    Saygılar...

Sayfayı Paylaş