1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

lepisteste kuyruk erimesi

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde ciklet1 tarafından 28 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. ciklet1

ciklet1

Arkadaşlar erkek lepistesimde kuyruk erimesi var.kuyruğunun yarısı çürümüş durumda.Ne yapmam gerek?Akvaryumda daha 3 lepistes ve 2 plati daha var.düzenli dip çekimi yapılıyor.Yardımlarınız için teşekkürler... :hepiniziseviyorum:

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ynt: lepisteste kuyruk erimesi

Harun kardeş, Akvaryumunda ki canlı sayısını kullandığın yemleri yazarsan daha sağlam bilgiler alabirsin. Kuyruk erimesi için genelde B vitamini kullanmamız tavsiye edilir. Bemiks ampul yada beiks draje var. Bemiks ampulun yarısını akvaryumuna boşalt. 2-3 saat ışıklarını kapalı tut. Draje olarak kullanırsan, üst tabakasındaki renklendirici kımını suda eerit, daha sonra bir bardak suda eritip akvaryuma boşalt. Eksiğim varsa diğer arkadaşlar tamamlar.

3. ciklet1

ciklet1

akvaryum 50 lt 3 lepistes 2 plati var cichlid yemi ile karışık seranın bitki yemlerinden veriyorum.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Su değişimini aksatmayın. Mümkünse bu evreyi atlatana kadar damacana su kullanın. Faydasını göreceksiniz. Geçmiş olsun.

5. DuncaN

DuncaN

Linki incele sonuca varacaksın, yanlız bitkilerin için sorun olabilir bu konuyu kendin çözmelisin bitkili akvaryuma uygulanmaz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  6. ciklet1

ciklet1

Herkese teşekkürler.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Damacana suyun ağzının açıldıktan sonra akvaryuma konmadan önce en az 24 saat beklenmesini öneririm... Kullanmakta olduğumuz damaca suların içinde anti-alg ilaçlar bulunmaktadır... Bunlar balıklar için zararlı olabilir...

8. ciklet1

ciklet1

Hastalık tam yok oldu derken tekrar başladı.Dip çekimi filtre temizliği yaptım.Akvaryuma tuz ekledim.Isıyı 29 derece yaptım bu gün melih abinin yanına gidicem bana ilaç vericek.(allah razı olsun)
    Zaten ondan başka akvaryumcuda yok. :D

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Harun Bey,

Atlatabildiniz mi hastalığı, son durumdan haberdar etmeniz mümkün müdür?

10. ciklet1

ciklet1

Melih abi bir ilaç verdi.Erime durdu ama kuyrukları daha düzelmedi.

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kuyruklar düzelmeyecektir zaten...

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem kuyrukları düzeliyor ancak çok ama çok zaman alıyor...

Not: Kılıçkuyruklar ve platilerde Poecilia cinsine göre daha hızlı tamamlanıyor kuyruk...

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Allah tamamen kurtarsın diyeyim, inşallah en kısa sürede kuyruk oluşumları tekrar başlar/hızlanır... İyi yemler ile ve özellikle protein içeren yemler ile beslemenizi öneririm... Kuyruğumn tamiri için bol bol protein gerekecek çünkü... Tekrar geçmiş olsun...

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Nasıl düzelir Abdullah Abi ya.Bir lepistesimin sol yüzgeci eridi,geriye kıkırdakları kaldı,hala da bir gelişme yok :(

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Dediğim gibi bu çok yavaş bir süreç ama düzelir... Önemli olan ciddi şekilde protein takviyesi yapmak balığa... Benim lepisteslerde başladıktan sonra kılıçların kuyruklarını saran çürüme sonunda yoğun protein diyeti ile kuyrukları tamamen yok olmuş kılıçların hepsinin kuyruları düzelmişti... Ancak lepistesler de çok yavaş gelişme vardı... Düşün lepisteslerinki sıfırlanmamıştı kılıçlarınki nerede ise tamamen yok olmuştu... Kılıçların kuyrukları yeniden oluştuğunda hala leisteslerinki oluşum sürecinde idi... Sonra hepsi -benim sivri akıllığım yüzünden- havale geçirip öldü... Ne imiş ortam sıcaklığını artırırsak süreç hızlanırmış... Bak bak bak... :hink:

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    :D :D :D :D :D :D
    2 gün önce ben de aynı şeyi yaptım ama benim Java Moss'lara :D
    Nedeni ise;baktım ısıtıcıya yakın olanlar fotosentez yapıyor diğerlerinde tık yok.Akvaryum sıcaklığı 28C'ydi.Akıntı yok denecek kadar az akvaryumda,yani ısıtıcı etrafı 32-33 derece olmalıydı.Ben de çıkardım akvaryum sıcaklığını 35C'ye :D
    Hava kabarcığı doldu akvaryum.Bu bağlamda ya Java'lar pişti ya da fotosentez tavan yaptı :D :D :D :D

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Abi sen ne burcusun? Kova falan mısın, benim gibi?

Ya da Çapa'nın havasından suyundan mı bu?

Sivri zekalılık da üstümüze yok... :D Bu arada tadı nasıldı, hazır pişmişken tadına bakmışsındır heralde... :D

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Üstünden 2 gün geçmesine rağmen herhangi bir sararma gözüme çarpmadı.Yemi pişirdiğim için tadına bakmıştım,bunu denemedim :D :D
    Terazi burcuyum bu arada...

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Al işte hava grubu... :D Akvoastrolojiye bakmış mıydın?

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Yok nedir o? :)

Sayfayı Paylaş