1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Limon kötü durumda

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde lepistes tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Arkadaşlar daha önce büyük akvaryumumda ekili olan limondan bir gelişme görmedim. Tam aksine günbegün yaprakları çürüyordu. Geçen hafta diğer akvaryuma aldım. Gayet güzel bir şekilde filizlerini verdi ama bu defa da yaprakları rengini kayberedek erimeye başladı. 50*35*25, bir adet betta, day light ışık (tasarruflu olan).

2. Barış ER

Barış ER

Ynt: Limon kötü durumda

Aydınlatma süreniz , su ısısı, aydınlatmanın kaç watt olduğu ve gübreleme periyodunuz ve içeriği hakkında da bilgi verirmisiniz?

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Barış abi aydınlatma süresi 9-10 saat arası, ısı 23-24 derecede, watt tam olarak bilmiyorum bakmamamıştım ama tahminimce 12 olması lazım. Gübreleme yapmıyorum.

4. Barış ER

Barış ER

Bitkide besin eksikliğinden kaynaklanan erimeler söz konusu.Makro, mikro element gübrelemesi yapınız bir miktar. Bitki bakımında, sadece aydınlatma veya gübreleme veya diğer gereksinimlerin bir veya birkaçı tam yapılsada eksik bırakılan bakım şartı var ise bu gibi durumlar ortaya çıkıyor.

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Verdiğin bilgiler için teşekküer ederim Barış abi. Akvaryumcularda satılah has marka bitki gübresini kullansam olurmu?

6. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Dün akşam akvaryumcudan has marka bitki gübresi aldım. Akvaryuma 2 tableti yerleştirdim. Bakalım ne olacak.

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Limonlara bakarak ışığın yetersiz geldiğini söyleyebilirim.Limon ışığa göre yapraklarını açıp kapatmakta(dikleştirmekte).Yeterli veya fazla ışık olduğunda yapraklar tam dik konuma geliyor.Işık söndüğünde ise yapraklar gevşiyor ve açılıyor.Bunun neden olduğunu açıklamanın burası olduğunu düşünmüyorum.Ancak siz de dikkat ederseniz limonun yaprakları tamamen açık ve sanki ışık ile hiç alakası yokmuş gibi.Su yüksekliğinizi azaltmayı ya da ışık gücününüzü arttırmayı deneyebilirsiniz...

8. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Emre kardeş, 11 w day light, 9-10 saat açık bu süreyi daha da mı uzatayım diyorsunuz.

9. Barış ER

Barış ER

Geç kalmışım cevap yazmakta . Has gübre kullanma derim.Onu alacağına Tunç Sönmezoğlu'nun gübrelerini tavsiye ederim.

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Hayır,istediğiniz kadar süreyi uzatın başarılı olmayacaktır.Benim söylemek istediğim ışığın gücü.Yani yaprağa saniyede çarpan foton sayısı.Su ne kadar yüksek olursa o kadar foton su molekülleri tarafından soğurulur.Ya ışık kaynağınızın gücünü arttıracaksınız ya da bitkiyi yüzeye yaklaştıracaksınız,ancak bu şekilde...

11. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Bitkinin üst yaprakları suyun üst kısmından 10 cm aşağıda, ışıkla arasındaki mesafe ise 25 cm. Akşam ışığı daha yakına alırım.

Sayfayı Paylaş