1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mücevherimde Kene Var

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde MertBalim tarafından 15 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Acil yardıma ihtiyacım var. Balığım kararmaya başladı birden bire. Sabah okula gitmeden önce iyice gözden geçirdim. Yüzgecinin altında kene var. Acil yardıma ihtiyacım var. Ergenlikten felan kararmıştır belki dedim ama inceleyince gördüm. Saydam bir karides gibi. Ama akvaryum 0 bitkiler felan 0 taş 0 yani karides olması imkansız. O keneyi çıkartmam lazım nasıl yapabilirim. Görünce içim acıyor.

2. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Mücevherim şu anda sarhoş gibi yüzüyor. Kafasını ortada bulunan kayaya çarpıyor, çömleğe çarpıyor. Balıkları kovalayıp onların vicutlarına çarpıyor ve taşları kazıyor. Balığım kendinden geçti lütfen yardım edin. Biran evel çıkartayım şu keneyi.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Balığı suyun içindeyken tut, ve o nesneyi yakından incele, balığın vücuduna ait birşeymi değilmi bak eğer bir parazitse cımbızla al ordan ama balığa zarar vermemeye çalış

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Abi baktım tamamen bir kene. Hatta karidesede benziyor ama bilemiyorum. Bence kene. Karides okadar küçük olamaz.

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    telaş etme halledicez

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Tamam abi, ama telaş etmemek elimde deil. :(

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bir tarafı sivrice diğeri tarafı yuvarlak gibi mi Mert?

Aşağıdakilere mi benziyor?

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Yok abi böyle bişiy deil aldım. Paraziti emrah abi ile konusa konusa ameliyat ettim balığıda su anda yan yatıyor bazen diriliyor. Eti çıktı dışarıya ta.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hadi bakalım geçmiş olsun... En kısa sürede Mücevherinin iyileşmesini dilerim... Mücevherler benim en sevdiğim Afrika cichledleridir...

10. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Mücevherim yem oldu. Mücevherimi ameliyattan sonra akvaryuma koydum ve yediler. Hangisi yendi bilmiyorum.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hobide var bunlar Mert, tecrübe oldu işte. Bir dahaki sefere erken tedbir alırsın ve ne yapacağını daha iyi kestirirsin. O denli hırçın ve agresif türlerin yanına geri koymak sakıncalıydı zaten.

12. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Temel abi, Emrah abi ile ameliyat ettik konusa konusa. Akvaryuma koydedi araya ayraç koy dedi. Ayracım yoktu yavruluk file vardı. Sitrese sokma deyince bıraktım akvaryuma. Önce MAVİ BOTİA deliği büyütüyordu (yiyordu) akvaryumdan aldım. Biraz yüzmeye başladı. Bir baktım beyaz prenseslerin mekanında bir yüzü yenik yatıyor. :(

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Başın sağolsun Mert... Temel Hocam'ın dediği gibi tecrübe oldu...

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Araya bir ayraç koy dedim mert boşuna demedim bunu ben :(

15. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Evet Abdullah abi, tecrübe oldu. Artık böyle bir sorunla karşılaştığımda herşeyi hazırlar alırım parazitleri. Şimdi 2.30 dakika sürdü onun için birazda sarhoşluğu artmış olabilir. İlk deneyimimdi zaten. Onuda beceremedim. :(

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mert çok geçmiş olsun, bu hobi böyle kardeşim ne yapalım artık daha dikkatl olursun erken mdahale edersin sana bir tecrübe olmuş

17. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Evet Emrah abi haklısın bana tecrübe oldu.

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hobinin tuzu biberi bunlar Mert. Tabiki bunlarda yaşanacak ve tecrübe olacak. Geçmiş olsun.

19. hırcınn1980

hırcınn1980

Mücevherimde Kene Var

bende bu forumda yeniyim arkadaşlar.benimde bi sorunum var.mücevher balıklarım artık bana çok fazla geliyor.akvaryumumu 4e böldüm halada yetmiyor.isteyen olursa vereyim ücretsiz olarak.dağıta dağıta bitiremedim halada eş tutuyo ne yapcam bilmiyorum.fazla ilgilenemez oldum ve buda beni rahatsız ediyo beni,nede olsa canlı.ben bakarım diyen arkadaşlar varsa cavap yazsın.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mücevherimde Kene Var

Bayram bey bu güzel davranışınız için tebrik ve teşekkür ederim.İlanlar bölümümüzde elinde ki balıkları hediye etmek isteyenlerimiz için ayrılmış bir bölümümüz bulunmaktadır.Ordan bir ilan verirseniz daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.

Saygılar

Sayfayı Paylaş