1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mağara Yapımı Basit Çalışma

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde taygun tarafından 10 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Arkadaşlar. Merhaba. Szilere bir başka forumda iki yıl önce paylaştığım bir fikirdrn bahsetmek istiyorum.

Mağara yapımında aklıma şöyle bir fikir geldi. Sizlerle paylaşmak istedim. Belki tankını yeni kuracak arkadaşlara yardımcı olur.

Şimdi, bir balonu maksimum yumruğumuz kadar şişirelim. Bu balon mağaranın içi olacak. Daha sonra, balonun çevresini de kale kim ile kapatalım. Kalekim tam kurumadan önce bu şekillerin yeteri kadar bir kısmını mağara ağzı olacak şekilde temizleyelim. Bu durumda balon gözükmelidir. Kalekim taşlaştıktan sonra balonu patlatıp çıkardığımızda bir mağara elde etmiş oluruz.

Böylece pvc borulardan daha doğal görünümlü mağaralarınız olur. Hatta bu mağaraları birbirlerine ufak tepeciklerle bağlayarak bir mağara - kayalık kombinasyonu da elde edilirisiniz ki bu kendi başına sıra sıra duran mağaralardan daha doğal olur.

Kalekimle sarkıtlar ve dikitler de imal edip akvaryumun için bir mağara içine de çevire biliriz. Ya da mağara demiyelim de kayalık bir oyuk olsun. İçinde küçük sarkıt ve dikitlerin bulunduğu...

Bence denemeye değer.

Saygılar

suskunkral_21 bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Mağara Yapımı

Kesinlikle denemeye değer Tamer Abi. Hele üst üste mağralar zinciri daha egzotik olur bence.

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Saksılardan ve pvc borulardan çok daha güzel duracağı kesin gibi geldi bana.. En azından doğal görünecek.. Çok güzel bir fikir, bende ilerde istediğim geniş bir akvaryuma geçtiğimde kesinlikle akvaryumuma 3-4 tane bu şekilde mağara yapmayı istiyorum özellikle konuşan vatozum ve yanına eklenecek arkadaşları için... Saksı ve boru çok itici geliyor açıkçası... Kalekimle sıvandıktan sonra akvaryumdaki kumla üstü sıvanırsa eğer renk farkıda olmaz ve daha doğal durur diye düşünüyorum..

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Tamer Hocam,

Müthiş bir fikir... Bakalım kim ilk yapıp bana hediye edecek... :heyo:

5. yasemin elif

yasemin elif

İsim:
    yasemin elif
    Malzemeleri bulup yapabilsem hediye ederdim ama...:(

6. mengi_man

mengi_man

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Zafer MENGİMAN
    Bende istiyorum. Demasonilerime çok yakışacaktır sanırım.
    Saygılar. :)

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Dıy bölümüne bekleriz sizi o zaman.. Belki orda yapımlar vardır.. saygılar:gif

8. kafadar_2585

kafadar_2585

İsim:
    hasan
    Kalekimin balıklara zararı olmazmı sizce,olmazsa hemen yapıcam.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhaba Hasan bey , konunun açıldığı yıldan bu yana çok uzun bir süre kullanıldı ve hiçbir balık ölümüne sebep olmadı emin olabilirsiniz. Öyle bişey olsa konuyu hemen sildirtirdim ;)

Alparslan bunu beğendi.
  10. kafadar_2585

kafadar_2585

İsim:
    hasan
    çok tesekkur ederım gönül rahatlığı ıle yapabiliim arık

volkantr34 bunu beğendi.
  11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yapabilirsiniz tabii ki ama iyice kuruduktan sonra tuzlu su dezenfektesi yapmayıda ihmal etmeyin..

Sayfayı Paylaş