1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Makrakantalarda can sıkıcı hareketler

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde axu2 tarafından 17 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. axu2

axu2

Arkadaşlar 240 lt bitkili canlı doğuran, vatoz, çöpçü ve makrakantalardan oluşan akvaryumumda makrakantaların hali biraz canımı sıkıyor. 6 tane kıpır kıpırlardı onları ilk aldığımda. 3-4 cm vardılar. Büyüdükçe ışıkta saklanma eğilimi geliştirdiler. Şu anda 6 cm ve üzeri olan 4 taneyi asla dışarda göremiyorum. Tamamen mağaralarında saklanıyorlar. En irileri 8-9 cm boyunda olan yem yemeye bile çıkmıyor mağarasının içinde bir köşesi var kıvrılıp yatıyor bazen ölmüş olduğundan bile şüpheleniyorum ama canlı olduğunu biliyorum. Ne dersiniz başınıza geldimi böyle bir olay tabiatları gereğimidir rahatsız oldukları bir şeymi vardır anlayamadım :bilmem:

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Ynt: Makrakantalarda can sıkıcı hareketler

Balıklarınız gayet sağlıklı.
    Benimde malavi tankımda 4 adet Makrakanta var.Büyüdükçe bu saklanma eylemleri arttı.
    Genelde geceleri ortaya çıkıyorlar.Beni gördükleri anda kaçıyorlar

3. Assamite

Assamite

Makrakantanın tabiatı o, bitkili tankınızda varmış bir miktar salyangozla ödüllendirin sık sık çıkar magaradan.

4. axu2

axu2

Teşekkürler arkadaşlar sağlıklı olduklarını bilmek içimi rahatlattı açıkçası, eski halleri çok daha iyiydi ama sanırım yapabilecek hiç bir şey yok.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Makrakanta, gerçekten çok enteresan bir balık. Yan yatıp uyurlar ve ölmüş sanarsınız. Büyümeleri hızlı sayılmaz. Üreme yöntemlerinin tam bilinememesi yüzünden akvaryum ortamında üretilemiyorlar. Beyaz benek hastalığına çok hasaslar. Su değişim miktarına ve ısıya dikkat etmek lazım. Eğer bu hastalığı kaparlarsa, tüm ortamdaki balıkları etkilerler.
    Saygılar...

6. axu2

axu2

Teşekkürler Temel hocam yanlız makrakantaların bu hareketleri beni onlardan biraz soğuttu açıkçası hep o ilk aldığım zamanki gibi kıpır kıpır olacaklarını zannediyordum. Şimdi ise yüzlerine hasretiz :( . Zannedersem türetilememesinden doğrudan doğadan yakalanıyor olmalarından da kaynaklanabilir bu durum.

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Ülkemiz sartlarında üretilmemelerin başlıca nedeni bana göre;
    Makrakanta için ve makrakantaların doğasına uygun akvaryum şartlarını sağlayan,hobici ve akvaryumcular olmadığındandır bence.
    Ben ve hobiciler sadece akvaryuma renk katsın diye alıyoruz bu balıkları.

Sayfayı Paylaş