1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Malaviler için dekor

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde MertBalim tarafından 24 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Malavi yavruları için en ideal modellere baktım bir kaçını aldım ama ben dıy yapmak istiyorum. Bunun için suya dayanıklı malzeme gerekli ne kullanabilirim dayanıklı olması için ve nasıl yaparım biraz yardım edermisiniz?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Malaviler için dekor

Mer Malawi yavruları için dekor yapmak bana cazip gelmedi açıkcası. Ana akvaryumlar için dekor yapımı düşünülmeli bence. Yavruların akvaryumuna koyacak birçok kaya modeli bulunabilir.

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Malaviler için dekor

Ben kendi emeğim olsun istiyorum. Kendi ürünüm olsun istiyorum ama suya dayanıklı malzemenin ismini bilmiyorum. :(

4. salkayetrer

salkayetrer

Yer:
    Adana
    İsim:
    Seha
    Malaviler için dekor

Bu konuda sana strafor sana yardımcı olacaktır..''Nasıl?'' dersen;
    Strafordan istediğin gibi bir kaya parçası yontarsın burda:gif (havya,ısıtılmış bıçak ve kaşık yardımıyla) ve üstüne derz sürüp(fırçayla) kurutursun.Sonra derz renlendiriciyle her gün bir kat atıp kurutarak boyayabilirsin. :) Bizim sitedede fotoğraflar var ama araştıracak vaktim olmadı kusura bakmayın ve ayrıca Malawi cichlidleri doğaları ve suyun ph oranı gereği kayalıklı sular onların yaşam alanları için uygun olacaktır diye düşünmüyorda değilim. huh: Önünde birde doğal taşları alıp sterilize ettikten sonra akvaryumuna koymak gibi bir seçenek var ki ben bunu yapıyorum..Ve akvaryumda gayet canlı duruyorlar renkleriyle. :) Ama yine straforda şekil verip buna uygun bir şekilde istediğin taşları yapabilirsin.. super:gif Çok başarılı çalışmalar var böyle yapılmış..Ama doğal değiller(sonuçta Malawi'de strafor ve derz bulunduğuna dair bir gerçeklik yok :D) fakat bir yönden haklı sayılırsın çünkü doğada istediğin taşları bulmak çok zordur..Ve straforlu çalışmaların balıklara zararı olduğunu duymadım seçim senin saat:gif..Nasıl uygun bulursan.. burda:gif

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Malaviler için dekor

Teşekkür ederim Seha abi. Yapmaya çalışacağım. Yaparsam fotoğrafları koyarım.

6. salkayetrer

salkayetrer

Yer:
    Adana
    İsim:
    Seha
    Bak örnek olması için bu resmi koyuyorum.. :) Sağ taraftaki taş görünümlü şeyler(Taşlar :D ) strafordur .Ş.

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Malaviler için dekor

Bu ve buna benzer bir çok güzel örnek bulunabilir. Ama yapımı zehmetli. Ama akvaryuma farklı bir hava kattığı gerçeği de gözardı edilmemeli.

Kolay gelsin.

8. salkayetrer

salkayetrer

Yer:
    Adana
    İsim:
    Seha
    Malaviler için dekor

Haklısın Hüseyin sana katılıyorum :) (İsminle hitap etmemden rahatsız olmazsın umarım .Ş...)

Sayfayı Paylaş