1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Malawi akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde myillar tarafından 19 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Akvaryum 120x45x45 ebatlarındadır. Yaklaşık 250 lt su kapasitesine sahiptir ancak yapmış olduğum strafor arkafon dolayısıyla su kapasitesi biraz daha azalmııştır. İçinde yaşayan canlılar ise 10 adet damızlık altı yunus 8 adet damızlık sarı prenses 1 adet leopar vatoz 5 adet elma salyangoz 5 adet tatlısu midyesi. Arka fon strafor köpükten yapılmış olup akvaryumun arka iki köşesi sump şeklinde dizayn edilmiştir. Işıklandırma florasan ve mavi led sistemi ile yapılmıştır.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Mesut hocam akvaryumunu bizzat yerinde görmüş biri olarak herzaman beğenmişimdir.Strafordan yaptığın arka fonun ve içindeki doğal mağara dekorları özellikle sarı prenses ler için mükemmel ev sahipliği yapıyor.Hocam ayrıca akvaryumun altında kullandığın beyaz köşebentler dahada bir güzel göstermiş akvaryumu.

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Mesut abi akvaryumunuz gayet güzel ellerinize emeğinize sağlık, yalnız vatozda aklım takılı kaldı. Çok büyük değil mi abi o?

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Muhammed hocam;o vatoz Mesut hocamın gözü bebeği. :) Bende kaçkere söyledim bu vatoz artık büyümüş,bunu küçüğüyle değiştir diye ama ikna edemedim :)

5. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Çok büyük değil hocam 35 cm :D

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    FANTASTİK...

Tek kelime ile FANTASTİK...

Mesut Hocam, ellerine sağlık... :cicek:

Sezgin'in akvaryumu ile "Dağlar Çölü"ne yaptığım yolculuktan sonra senin akvaryumunda beni 1970'lerin Star Trek'indeki fantastik dünyalara götürdü... Sanki kayaların içinden daha önce bilnmeyen uygarlıklara ait yaratıklar çıkacakmış gibi... İnsanı heyecana sürüklüyor... Hele o füme dekorun göbeğine yavru ağzı kısmı eklemişsin ya bitirdi resmen beni... Sanki o kısım ölü kayanın yaşayan kısmı gibi... MÜKEMMEL...

7. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hocam beğenmene sevindim yaparken bayağı uğraştırdı açıkçası o turuncu kısmı tasarlarken ağaç köküne benzetmeye çalıştım o yüzdende koyu kahve tonlarında boyamıştım olayın fotoğraflayamadağım kısımları biraz daha eğlenceli iki büyük mağaram var ve arkadan birbirlerine geçiş var balıkların birtaraftan girip diğer taraftan dolanmaları hoş oluyor

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mesut hocam ellerine sağlık. Yapımı emek isteyen bir dekor olmuş. Doğal olmadığı düşünülebilir, ancak balıkların yuva ve korunak ihtiyacına en iyi cevabı verebilecek dıy dekorlar yapmak emek ister.

Paylaşım için teşekkürler.

9. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hocam şüphesiz sen daha iyi bilirsin bu işleri bizden elimizden geldiğince vakit buldukça uğraşıyoruz ortaya birşeyler çıkarmaya çaılışıyoruz yorumun için teşekkürler.

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Mesut hocam,elinize kolunuza sağlık,çok güzel bi akvaryum kurmussunuz.Arka fon biraz alanı engellemiş.Malavi akvaryumlarında olmassa olmazlardan genişlik.Yeni bir tank yaptırırsam genişliği en az 70 yaptıracam.

Vatoz konusuna gelince eğer akvaryum büyükse problem yoktur.
    Aşırı büyük vatoz iş yapmaz derler ben buna karşıyım.Benimde 25 cm'lik vatozum var,bir saniye yerinde durmaz.

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bence Mesut Hocam başka gezegenlerin belki de gelecekteki Dünya'nın doğasını yakalamış...

Mesut Hocam, iyi ki ağaç köküne benzememiş... Yoksa bu derecede kuvvetli bir kontrast sağlayamaz ve ortama canlılık veremezdi...

Tekrar tebrikler...

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Mesut Abi akvaryumun gerçekten çok güzel. Güzel , etkileyici bir görünümü var. ALLAH daha da güzellerini nasib eylesin.

Saygılar...

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Özellikle arka plana çok emek harcandığı belli oluyor muazzam bir akvaryum maşallah.

14. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    vatozun büyüklüğü konusunda pek sorun yaşamıyorum akvaryumda zaten onun yeri kovuk arkasında bir yerdir o yüzden çok göze batmıyor genişlik konusunda sana katılıyorum nekadar geniş olursa balıklar o kadar rahat ediyor tabiki ama böyle bir arka fona kalkışınca yerin daralması kaçınılmaz. Yorumların için teşekkür ederim
    Abdullah hocam beğenmene sevindim senin lepisteslerede yapalım ne dersin ;)
    Teşekkürler Hüseyin kardeşim.
    Emrahcığım teşekkür ederim

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ben bu aralar Amazon, Meksika, Panama dolaylarında takılıyorum Mesut Hocam... Şu ormandan çıkınca görüşelim...

Ama teklifin için sağol... :cicek:

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Yorum güzel Abdullah Hocam... :D

17. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Mesut hocam, haklısınız fazla büyük deyilmiş 35 cm cik :D

18. beaverss