1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Malawi Yem Hazırlanışı...

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde _ERKAN_07_ tarafından 7 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN
    Arkadaşlar hem balıkların daha sağlıklı yetiştirilebilmesi hemde bütcemizi düşünerek ev yapımı yemler yapılıyor. Yem araştırma gurubunda hemen hemen tüm başlıkları okudum ama hepsinde tamamen bilgi verilmemiş malzemeler biliniyor ( elma, havuç, muz, sarımsak, karides, yeşil çay, kırmızı biber, ciğer ) bunlar ve bunlar gibi çoğu protein ve bitkisel ağırlıklı yemler mevcut veriliyor ama neye göre veriliyor pişiriliyormu, pişirilmiyormu dolaptamı yoksa oda sıcaklığındamı hazırlanma şekilleri ve sunumlar muhakkak konularda birinden biri eksik yunus, sarı prenses ve diğer malawilerime ev yapımı yem üretmek istiyorum ama bunu balıklarımın sağlığı için tamamen doğru yapmak istiyorum o yüzden tarfileriniz varsa sevinirim. huh:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Balıkları uçurmak istiyorsun anlaşılan. :hasta:

Farklı içerik ve şekilde ev yemlerinin hazırlanışı yem araştırma portalında var. Ancak yayınlamayı düşündüğüm bu paylaşımı önce bu başlık altına görsel açmak isterim. Madem balıklarını uçurmak, şişirmek, patlatmak istiyorsun elbette. burda:gif

Önce mutfak bu hale gelecek. çak:gif

Karides menümüzde olsun derim.

Denize bir ziyaret yapalım hadi midyemizde olsun.

Kalamarı kim kaybetmiş biz bulalım demeyelim, alalım yiyelim birazını balıklara ayıralım yeter. Madem çıktık yola tam çıkalım. dost:

Salatalık, kivi, muz, elma, kavun bombanın barutu olarak hazır olacak. Unutmadan www.akvaryumportali.com :)

Korkutmamak için şimdilik nori yosunu, balık eti, brokoli, soya fasulyesi filizi,yumurta, bezelye eklemedim. Bir daha ki uçurma şişirme ve patlatma operasyonunda onlarıda ekleriz. Pişirmek yok koyuyoruz miksere sulu çimonto haline getiryoruz. İster bir haftalık ister 6 aylık yapıyoruz. Tabi derin dondurucuda naylon poşetler içinde saklamayı unutmuyoruz.

Başka arzunuz. saygılar:gif

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Hay şükür yaa. Abi emeğine yüreğine sağlık. Çok şükür birileri biraz daha ayrıntılı bilgiler verdi.

Saygılar...

4. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Temel abi eline sağlık bu konuyu biraz daha açalım derim ben diyelimki bunların arasından kalamar pahalı onun yerine maydonoz, havuç, alabalık, yumurta ekledim bunun balıklara göre bir zararı olurmu yani sende bir liste var miktarını ona göremi ayarlıyorsun daha açık gerekirse 100gr kavun 75gr karides 150 gr salatalık vb. gibimi ayarlıyorsun diyelim oluşturup alüminyum veya buzdolabı poşetlerine yerleştirdik buzluğa koyduğumuz zaman donacak donmuş bir şeyi nasıl bölüpte balıklara yedireceğiz ve o kadar soğuk bir yemi direk balıklara vermek zararlı olurmu.
    Kusura bakma bugun oruç kafama vurdu kafamda çeneme vurdu.:D

Bu arada şişmesinlerde üresinler uçsunlar hatta teyyy teeyyy halay çeksinler
    :horon: :horon: danso: :horon: :horon:

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Buz kaplarından alıp yem karışımları hazırlandıktan sonra içlerine yerleştirilebilir aslında.. altına kaba yapışmasını engelleyecek naylonvari birşey konursa oda yemi daha kullanışlı hale getirir.. çözünme olayını bende merak ediyorum. onun içinde aklıma gelen çıkardığımız yemi bir kap su içinde en azından soğuğunu iyice atıp çözülmesini sağlamak sonra artık bir şekilde vermek..

Menü o kadar zengin ki heralde onları ben yesem yüzerek bakırköy'den üsküdar'a rahat rahat geçerim. :) Balıklar akvaryumu kırmazlarsa iyidir valla :)

6. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Güzel bir yöntem bu şekilde deneme yaparım akvaryumlarım bitsin bunada girişiriz artık. Bu arada balıklara yemi verdik bir aksilik olursa ilk belirtileri ne olur balıkları kaybetmeyelim bu sevdada :D Yanlış anlamadıysam tüm malzemelerden göz kararımı vericez?

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Erkan bey ben o yöntemi söyledim ama koku olmaması için buz kalıbınıda bir streç içine sararsınız kokuda olmaz böylelikle.. Yemler macun kıvamında verilecek heralde dimi ? Bende aradan sorularımı sorayımda soru işareti kalmasın öğrenelim bizde :)

8. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Evet macun kıvamında verilecek o yöntemlerden sonra başka türlü verilemez :D benim hala anlayamadığım nokta kullanılacak olan malzemenin gramajının önemi varmı onu öğrenmek istiyorum

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Sakin olalım herşey görsel çözülüyor yavaş yavaş. Bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor. Kelimelerle ben bu gıdaları 7 sene evvelinden beri anlatamadım kimseye. çak:gif Taktik değiştirdim artık bemin emektar Karidesim bile devrede bu konuda. burda:gif

Göz kararı değil tabi bu gıdaların oranı. Örnek olarak yarım kg bir yem hazırlayacaksak 100 gr karides, kalamar olarak devam ediyor. Bunların içine elma mesela 1 elma, 1 salatalık, 1 kivi şeklinde devam ediyor. Çok yapılacaksa miktarlar artırılacak. Elinizi korkak alıştırmayın. burda:gif

Sulu cimonto şeklinde mikserde hazırladık ve paketledik.

Dondurucuya koyuyoruz balıklara vereceğimiz zaman ihtiyaç kadarını bıçakla kesip alıyoruz ve gerisini dondurucuya koyuyoruz. Buzunun çözülmesiyle barutu akvaryum balıklarına veriyoruz. Sizin balıklarınız benim mercan ve karideslerim de balıklara dahil oluyor. Fotoğraf için üzgünüm ama kare gıda yakalarkendir. :)

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Temel Abi resimlerle daha iyi kavrıyoruz konuyu. Artık kesinleşecek bişeyler. Aklımdaki soru işaretleri cevap buluyor resimler ve yorumlarla.

Saygılar...

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Birçok kere yem yaptım. İçine kendim bile yemediğim gıdalar koydum.( Kalamar,karides vs) Ama gel görki benim balıklar tenezzül edip bakmadılar bile. montz: İnat ettim ya yiyecekler yada açlıktan ölecekler diye balıkları üç gün aç bıraktım sonra bu yemi verdim ama gene yemediler. montz: Alışmışlar kuru yeme başka birşey yemiyor benimkiler. montz: Okadar yemi kendim oturup yiyecektim nerdeyse. :D Balıkları sanırım küçükten alıştırmak lazım bu tip yemlere. Yoksa nasıl alışmışlarsa öyle gidiyorlar. çak:gif

12. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Olcay abi haklısın dün akşam 11 gibi eve çıktım balıklarda biraz acıkmış sanırsam nerdeyse akvaryumdan atlıyacaklar dedim fırsat bu fırsat gittim dolaptan tarla salatalığı vardı bir dilim soydum bıçakla minik minik doğradım sonra geldim akvaryumun önüne tekrardan aynı şekil devam ediyorlar biraz attım refleks olarak patır kütür yediler afiyetle ama uyandı çakallar ikinci vermemde hemen dibe çöktüler birdaha kalkmadılar sonra bastım kuru yemi nasıl geliyorlar zannedersem bende yediremiycem ama denemekte fayda var. montz:

13. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Arkadaşlar bugun balıklarıma yem yapmayı düşünüyordum eşime pazardan meyve ve sebzeleri aldırdım ama et ürünlerinden sadece karides bulabildim oda jumbo boymuş kilosu 25 TL dedim denemek için 100 gr alayım yan dükkandada elektrikci vardı dip çekimi için elektrik kornişi alıcaktım alıyım geliyimde daha sonra karidesi alırım dedim 2 dk sonra bir baktım ne karides var ne birşey adamın biri gelip hepsini almış. :F

Şu anda elimde bulunan malzemeler maydonoz, elma, muz, kivi, havuç, domates, sarımsak ve kendimiz için aldığım taze hamsi :D evet arkadaşlar sadece meyva ve sebze olursada hamsi ile nasıl bir yapabilirim veya balıklarım kabul ederlermi?

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Jumbo karidesi alamaman isbet olmuş, kırmızı karides daha iyi. Gelince ondan al bence. Domates menüden çıkmalı kesinlikle.

Gerisi mikserde karıştırılabilir. Dana veya tavuk yüreği eklenebilir.Karides olsaydı iyidi tabi. Bir diş sarımsak ilave edebilirsin.

15. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

O zaman bu işi yarına bırakalım ve iyi birşey yapmaya çalışalım.

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Katılıyorum Erkan abi. Aceleye getirme. Lezzetli bişeyler yap :D

17. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Arkadaşlar bugun karides almaya indim ve karaköyde buldum ( bu karaköydede ne varsa bütün herşeyi ordan buluyoruz :D ) neyse adama dedim buzlukta saklayabilirmiyim diye ne yapıcaksın dedi anlattım tek tek normalde adam satmaya çalışır ama adamın bana dediği haşlamadan bir gün saklayabilirsin buzlukta diye sonra bozulurmuş bende almadım bunun balıklar üzerinde etkisi kötü sonuçlara yol açabilirmi sizce ???

18. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Bugun 100 gr karides ve 100 gr da tavuk ciğeri ve yüreği aldım bunların bir miktarını yapıp bir miktarınıda saklayacağım ama karidesi kafası ve kabukları ilemi mikserden geçiriceğiz, aklıma bir şey geldi kurutulmuş karides satıyorlar akvaryumcular ve toptancılar geri kalan karidesi temizleyip kabukları ve kafasını kestikten sonra nasıl kurutabilirim?

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kurutmaya uğraşma bence. Kalsiyum takviyesi yapar karidesin kafası, bacağı kullanılmaz değil yem içinde.

20. _ERKAN_07_

_ERKAN_07_

İsim:
    Erkan ÖZEN

Yani yıkadıktan sonra tamamını mı atacağız blendra ?

Sayfayı Paylaş