1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

mavı prenseslerım olecek mı

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde kemalguney01 tarafından 17 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. kemalguney01

kemalguney01

Arkadaşlar mavi prenseslerimden 2 tanesinde sadece bir taraflarında üst yüzgecine doğru olan kısımda yüzülmüş gibi derileri ne oldu acaba bu hastalık nedir ne yapmalıyım?

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Kemal kardeş,resim yokmu?
    Bu şekilde yorumlarımız hep kulaktan dolma olur.Mantar,dış parazit olabilir.
    Yanlış değilsem akvaryumunuzda toplu ölümler olmuştu.3 ayrı konu açtınız.
    Yine hatırlatmatmakla ben gocunmam.Akvaryumunuzda toplu ölümler oluyor ve dahada olacaktır.Öyle bir akvaryumda istediğiniz kadar ilaç kullanın hiçbir faydası olmuyacak.Akvaryumunuzu komple dağıtın ve yeniden kurun suyunuza iyi dinlendirin.Akvaryumunuzdaki iç filtre yeterli değil,yemi büyük ihtimalle aşırı atılıyor.Filtrede yetersiz kalıyor suyunuz bozuluyor.Su değişikliliklerini 2_3 haftayı geçirmeyin.Yani farklı açtığınız konulardaki yorumumuzla farklılar göstermiyecek tavsiyelerimiz.

Beslediğimiz balıklara acı ızdırap çektirmeyelim.Onların yaşam alanları taklit etemeye çalışalım.
    Hastalıklı tanka balık eklemeyelim!!!Sizi diğer konunuzda uyarmıştım,balık eklemeyin diye

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Kemal Bey, fotoğraf olmadan, görmeden kimsenin bir şey diyebileceğini sanmıyorum.

Ayrıca yazım ve imla kurallarına lütfen özen gösterin. Aksi halde uygulanacak yaptırımdan haberdarsınız.
    Güzel Türkçemiz de ş,i,ü,ç,ö,ğ gibi harflerimizde var. Daha iyi görmeniz açısından yukarıda ki mesajınızda işaretliyorum.

Saygılar.

4. kemalguney01

kemalguney01

Ben o dönemleri atlattım ki yeni bir iç motor aldım.
    Balıkları aldım akvarymdan temizlik falan yaptım yani.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Hastalıkların başlıca nedenleri
    Aşırı yemleme
    Akvaryumda ısıtıcı kullanmama
    Akvaryumun camına vurma vs
    Su değişimi geç ve yapılmaması
    Akvaryumda farklı farklı balıklar beslemek
    Su değişiminde artezyen suyundaki bakteriler
    Yetersiz filtreleme cihazlar
    Su değişiminde direk çeşme suyu eklemek
    Dahada artırılabilir bu maddeler
    Önceki hastalık giderildi ise yeniden oldu ise yapılan hatalar ayniki hastalık yeniden nüksekti.
    En önemli madde ise hastalan ve ölen balıklar,bu hobinin en sağlam balıkları.

6. kemalguney01

kemalguney01

Bir bakın bakamlık gorebilecek misiniz?

Burda işaretledim.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Pul kalkmasıyla balık ölmez.Ayrıca resimlerde balık mavi prenses değilde kobalt mavisi gözüküyor.

8. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Herşey normal görünüyor. Bir sorun oldğunu sanmıyorum. Tankınızda bulunan diğer balıkların bahsettiğiniz yaralarda rolü olabilir.

Sayfayı Paylaş