1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

mavi prenses kuluçka süresi, kusturmak istemiyorum...

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde captainclaw tarafından 13 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhabalar, mavi prensesimin 3 gündür çene altı şişmiş durumda. Balığı kusturmak ya da kendi haline bırakmak ile ilgili bir çok yorum okudum. Şu an kafam karışmış durumda. Ben sayı ile ilgilenmiyorum. Yavrular ile anne arasıdaki bağı görmek istiyorum. Yani kusturmak istemiyorum. Şu aşamada ne yapmalıyım? Anneyi kaçıncı günde ayrı bir akvaryuma alayım? Mavi prenses streste ya da kepçe ile yakalanmak istendiğinde yavruları yutar/atar mı? Anne ayrı bir akvaryumda yavruları saldıktan ne kadar sonra terk eder? (yemeye başlar) Balığın kursağı şişeli 3 gün oldu. Neler önerirsiniz?

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Merhabalar Hasan; öncelikle gözün aydın diyelim. Mavi prensesler yumurtalarına oldukça sadık ve bir okadarda inatçı balıklardır. :) Bu balıkların normal kuluçka süresi 14-15 gündür.Balığı 12-13 .ncü gününde ayırabilirsin. Ayırdığın akvaryumda bolca kayadan mağara şeklinde dekorlar oluşturman lazım ve el ayak altında olmaması lazım akvaryumun. Anne balık seni veya birilerini dahi görse yavrularını bırakmaz. Dediğim gibi aşırı inatçıdır bunlar ve doğal yoldan yavrusunu bırakmasını istediğinde bu süreç 1 ay hatta daha fazla bile sürüp balığın sağlığını yitirmesine neden olabilir.Bu durumun bir benzeri geçenlerde başıma gelmişti. :)

http://www.akvaryumportali.com/forum/kusturmak-mi-t75.15.html

Anneyi ayır ama baktınki kuluçka süresi 3 haftayı geçtiği halde yavrularını hala bırakmıyorsa bu sefer kusturman lazım. Boşu boşuna annenin sağlığını riske atma. ;)

Eğer anne yavrularını bırakırsa ilk birkaç gün yavrularına dokunmaz ama sonrasında yavrulara karşı agresifleşir akabindede yemeye başlar. Yavrularını bıraktıktan sonra 2,nci gün anneyi ayırmanı tavsiye ederim.

3. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhaba Olcay abi,

anne yavruları bıraktıktan sonra anneyi ayırmak istediğimde yavrular yine anne ağzına toplanırlar mı? Yavruları bıraktıktan sonra bizi her görüşlerinde yavruları ağzına toplarsa bu zevki nasıl izleyeceğim? huh: Şu an balık pek yem yemiyor bu normal mi? Ben anneyi 40x20x25 lik ayrı bir akvaryuma koymayı düşünüyorum. Tabana kum değilde taban camı üzerine taşlardan saklanabileceği yerler yapacağım. Ek olarak akvaryumun etrafını, dışarıyı görmemesi için kağıt ya da benzeri bir şey ile çevireyim mi?

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Balığın 2. haftadan sonra kusturulması normaldir. File ile alırken sorun yaşamazsınız. Farklı akvaryuma çıkartmak sizin için daha avantajlıdır çünkü. Diyer balıklar vura vura yavrularını yutturur yada attırıp kendileri yerler.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hasan, anneyi ayırmak istediğinde yavrular tekrar anne ağzına yönelirler bu doğru. Fakat anne gün geçtikçe yavrularına karşı ilgisizleşir ve ağzına girmesine izin vermez.Yani bu durum ömür billah sürüp gitmez. Doğada olduğu gibi bir müddet sonra anne yavrularını ret edecektir. Yani birkaçgün sonra anneyi rahatlıkla ayırabilirsin.

Annenin şuan pek yem yememesi,hatta hiç yem yememesi gayet normaldir. Endişe edilecek bir durum yok. Anne yavrularından tamamen ayrılınca normal beslenme düzenine geri dönecektir

Anneyi ayıracağın akvaryum,mümkün olduğunca dış etkenlerden uzak kalacak şekilde olmalıdır. Yani balık en ufak bir tehlike dahi sezmemeli. .

6. mavi prenses acemisi

mavi prenses acemisi

Yer:
    Sakarya, Sakarya, Turkey
    İsim:
    elif murtaz
    Merhaba... Benim şuanda 6 tane mavi prensesin var 2 tanesinde yavru var ama birrtanesi terör estiriyor akvaryumda ve kuluckada olanlarada saldiriyor. Sebebi nedir bilmiyorum saldiran baligimdan başka hic bir baligim akvaryumun dip kismina inemiyor bir tanesinin kuyruğunu yemeye ugrasiyor ki basarmis durumda... Korkuyorum kuluckada olan balıklar isterse girip yavrulari birakir mi ne yapmaliyimm bu agrasif baligimin sebebi nedir ki lütfen acil cvp verin... Saldırgan olan baligima ne yapmaliyim

7. mavi prenses acemisi

mavi prenses acemisi

Yer:
    Sakarya, Sakarya, Turkey
    İsim:
    elif murtaz
    Saldırgan olan baligim bu

Ekli Dosyalar:

8. mavi prenses acemisi

mavi prenses acemisi

Yer:
    Sakarya, Sakarya, Turkey
    İsim:
    elif murtaz
    Akvaryumun genel gorunumu de bu

Ekli Dosyalar:

9. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Merhaba hoş geldiniz.
    Bu balık erkek kanımca akvaryumda erkek dişi sayısı nasıl? Aslında kendinize bir konu açıp ve akvaryumdan daha çok bilgi verirseniz daha iyi yardımcı oluruz...:)

10. saidy

saidy

İsim:
    said yüzer
    Mavi prenses agresif bir balık, belki göremiyor olabilirim ama saklanacak yer yapmalısınız diğer balıklara.

11. beloc

beloc

Yer:
    Malatya
    İsim:
    Burak GENÇ
    Ciklet balık türleri malawi ve tanganyika türler olarak toplamda 5 yıllık deneyim sonucu size şunu söyleyebilirim.
    eger erkek dişi oranınız yetersizse erkek balık tekrar çiftleşmek için dişiye saldırması normaldir,dişi çok olmasına rağmen bu devam ediyorsa dişi nitelikleri önemlidir(boy,yaş)
    bu tarz durumun dişilerin yavrularını atma ile sonuçlanacağı sıkça görülmüştür.
    Tavsiye:
    1.erkeği ayırmayı deneyin
    2.dişi sayısını arttırın
    3.dişiler için saidy arkadaşımızın dediği gibi yer yapın

bu benim önerim...

Alparslan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş