1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

mavi yeşil renkte yosunlanma

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde recepsarı tarafından 18 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. recepsarı

recepsarı Guest

Merhaba arkadaşlar,size bir sorunumu açayım.Akvaryumun kumu kayaları yeşil ama bildiğimiz yosunlardan değil böyle kolay dağılan bir yosun oldu.Maviye benzyenleride var.Sorun ne olabilir size göre.

Akvaryum 90x50x50 ebat.filtre atman 336 dış filtre.İçinde kömür var,elyaf var sünger var.Işık Sylvania GroLux su değişimleride fayda etmiyor.Şimdiden sağolun.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Recep Bey, filtrenizden kömürü çıkarın ve mümkünse aynı markayı kullanmayın tekrar. Pek üzerinde durulmasa da kömür kalitesiz ise inanılmaz fosfat yükler akvaryuma. Sözünü ettiğiniz mavi yeşil renkli olan oluşumlar yosun değil bir bakteri türüdür. Bir çok renkte görülebilirler. Cyanobacterıa.

Kolay kazınan bir oluşumdur ve zararlıdır. Aşırı nitrat ve yemden gelen fosfat genelde sakal yosununa sebeb olur. Dip çekimi yaparken üstüne tutacağınız aparat kolayca çekecektir. Kayaların üzerindekileri bir plastik fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz. Dip temizliğini yapın birkaç kez ve kömürünüzü çıkarmayı unutmayın, sorun kalmayacaktır.

Geçmiş olsun...

3. recepsarı

recepsarı Guest

Sağ olun Temel bey.aynen dediğiniz gibi çok kolay çıktı dediğiniz şeyler.Ama bakteri olduğunu öğrenince çok şaşırdım.Yapışkandı resimdekiylede aynıydı. mavi olanlarıda vardı.Kömürüde çıkardım.2 damacana su çektim temizlerken.İnşallah olmaz bi daha.Yazacağım durumu size.Tşk.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Temizliği yapmanız iyi olmuş Recep Bey. İlave bir hatrlatma yapmak gerekirse, bu kısa ve basit mücadelede eğer bitkili bir akvaryumunuz yoksa akvaryum ışıklarını kapatmanız sizi sonuca daha hızlı ve kökten götürecektir. ;) Kömürden olduğunu düşünüyorum ve evet bakteri türüdür. Üstelik evrenin en eski bakteri türüdür. Gelişmeleri bekleyeceğiz.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş