1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mayalı co2 sistemi hakkında yardım lazım.

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde keremjan tarafından 3 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. keremjan

keremjan

İsim:
    kerem
    3 hafta önce yeni 120lt akvaryum kurdum ve eski akvaryumumdaki 3 lepistesimi, ve 20 lepistes yavrumu aktardım. birkaç gün sonra akvaryuma bitki aldım ama 3 gün içinde neredeyse hepsi çürüdü.. Düşündüm, taşındım ve 3 gün önce mayalı co2 sistemi yaptım. (kalan birkaç parça bitkiyi yaşatmak, çoğaltmak için. onlar yaşarsa yenisini alacağım) Normal çalışmaya başladı. Ama dışarı çıkıp vana alacak vaktim olmadığı için şuan vanasız, direk olarak akvaryuma bağlı şuan. saniyede 2-3 baloncuk bırakıyor akvaryuma. Co2 sistemi yaparken faydalandığım konuda saniyede 1 baloncuk olmalı gibi birşey yazmış arkadaş. şimdi içime bi kurt düştü, kaş yapalım derken göz çıkartmayalım dedim. Balıklarım ölmesin. Nasıl anlarız bunun ayarını... ? Cevaplar için teşekkürler.

not: akvaryumda birde dekor olarak hava motoru için yapılmış midye var. hani baloncukları toplayıp bir süre sonra kapağı açılan cinsten... Co2 yi ona bağladım suda çözünme olayı daha iyi olsun diye...

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    konu umarım size yardımcı olacaktır saygılar.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  3. protokol

protokol

Selamlar.. İsminizi Profilinize Yazmadıgınız için isminizle hitap edemiyorum..

Konuya gelince bir çelişki gördüm hem suda fazla CO2 olmasıdan korktugunuzu belırtıp hemde çözünme çok olsun diye midyeye bağladığınızı söyluyorsunuz.. bu çelişkiyi ortadan kaldırmalısınız. CO2 akvaryumunuzda çok olursa balıklar suyun yuzeyınde ağır hareketlerle Bunu size belli edeceklerdir.. Bu durumda CO2 çıkan hortumu akvaryumun en tabanına degıl yukarılara dogru cama vantuzla yapıstırırsanız (zira tabanda daha çok basınç olduğundan daha çok çözünme olacaktır) CO2 hortumdan cıkınca suyla daha az etkileşir ve daha az çözünür.. vana takmak tehlikeli patlamalar oldugunu söyluyorlar başımıza gelmedi ama Allahta göstermesin.. Bol Bitkiler dilerim..

Sayfayı Paylaş