1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mazideki bitkili nanolarım 30*30*30 cm

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde U.Uçar tarafından 21 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    2006-2007 yıllarında yaptığım bitkili nanolarımdan fotolar...

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Bitkili bir tank ile bir iki haftadır uğraşmaktayım. Gerçekten zevkli. Perdeyi aralayıp 2 saat kadar direkt güneş ışığı veriyorum. Bitkiler kabarcık çıkarıyor bu süre zarfında. Seyretmesi pek hoş. Güneş ışığının direkt gelişi bir sıkıntı yaratır mı sizce?

3. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Direk güneş ışığı yosun yapar, kabarcık çıkarması bitkinin fotosentez yapmasına işaret eder.Güçlü bitki gelişimi için yeterli ışıklandırma, makro ve mikro besin elementler ile karbondioksit verimi gereklidir, çoğu güzel görünümlü akvaryumu tabloya çevirecek bitkiler için.

4. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Gerçekten süper olmuş yarışmaya filan katılsanız iyi olur

5. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Nano yerli ve yabancı sitelerde bazı yarışmalara katıldı, yerli sitelerde çeşitli dereceler aldı.

6. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Maaşallah Ufuk hocam...Tablo misali, çok hoş...Fotoğraflar da bir o kadar kaliteli...
    Aydınlatma süreniz, su değişim sıklığınız gibi can alıcı noktalar hakkında da bilgi edinmek isteriz :)

Elinize emeğinize sağlık. Teşekkürler.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla derece almasına şaşırmamak lazım bu tankın... Harika yahu... Ellerinize sağlık... :helalolsun:

Benim anlamadığım tek nokta ise neden insanların çeşitli su üstü manzaraları üzerinde balık uçurmayı ya da gökyüzü-yeryüzü simülasyonlarında balık yüzdürmeyi sevdikleri...

Ben yapamıyorum ya böyle tanklar sataşmam lazımdı... Onu yaptım... Yanlış anlaşılmasın... Ama yukarıdaki soruda kafamı kurcalamıyor değil...

Benimde "Söğütlü Çayır" adını vereceğim başarısız bir deneyimim olmuştu... Ama ben sadece Ufuk Bey ve O'nun gibi kişilere özentiden böyle bir eyleme girmiştim... Onu da beceremedik ya... Ah budaklı kütükler, ah!!!

8. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Aydınlatma süresi günde 10 saat civarında idi ve 6500 Kelvinlik 25 wattlık tasarruf ampulünden mamüldü, su değişimi haftada bir, kaç litre idi, ayrıca DIY mayalı sistem karbondioksit veriyordum.Tabii eser ve makro element takviyesi de yapıyordum sağlıklı bitki gelişimi için.

Aslında bu yeryüzü manzarasını çağrıştırmasına rağmen su altı uygulaması idi, göle bazı tatlı sulara bir kaç metre daldığımda suyun altında üzeri toz ve çeşitli katman kaplı yükseltiler, tepeler, kayalar gördüğümden ve de dipte çayırlık gibi yeşillikler, sazlıklar olduğundan böyle bir simülasyona gitmiştim.

Yorumlara teşekkürler...

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ufuk hocam tuzlu suda olduğu kadar bitkili akvaryumlardada çok başarılıymışsınız.. Harika bir dizayn olmuş.. 2 tip bitkiden çok güzel bir manzara çıkmış.. Co2 eklemesini vurgulayıp resmettiğiniz için ayriyeten teşekkür ederim.. Balık sayısını çoğaltmakla bu şekil fotosentez gözükmüyor çünki :) Abdullah - Emrah saygılar sevgiler sağol.gif can:gif

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla ben fotosentez kabarcığı görmeyi değil fotosentezin sonucunu görmeyi tercih ederim ki o da bitkinin büyüyüp gelişmesidir... Doğa'ya CO2 tüpü mü bağlı?... Konuşturma şimdi beni Kanka... Mazide kalmış hosipitalize edilmiş bir Rotala resmi vardı... Onu tekrar mı görmek istiyorsun??? :D

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Lütfen konuyu dağıtmayalım Abdullah bey ben söyliyceğimi söyledim ve köşeme çekliyorum.. aliye:gif Yaşasın kabarcıklı fotosentez :horon:

12. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Atmosferde de yani soluduğumuz havada da karbondioksit vardır ve bitkiler ışıklı ortamlarda karbondioksit soluyarak havadan bu gazı emerler, fotosentez olmaz ise besin olmaz ve bitkinin gelişimi ile büyümesi söz konusu olmaz.Tabii her bitkinin karbondioksit ihtiyacıda farklıdır.

13. U.Uçar

U.Uçar

İsim:
    Ufuk UÇAR
    Evet sayın hobiciler bu da evde 2006-2007 yıllarında yaptığım 30*30*30 cm lik son nanom.Sağlıklı bir nanoydu hatta balıklar yavruladı, hatta fotolarda onlarda mevcut.(Kiraz barbus yavrusu en önde genel fotoda)

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çok başarılı akvaryumlar kuruyorsun daha evvelde belirttiğim gibi Ufuk abi. Ne diyelim başarıların her alanda devam etsin inşAllah. toka:gif Süper görüntüler bunlar süper.

15. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Tebrikler naz:

Bitkilideki dış filtreyi sökecem görün bak dön:gif

Sayfayı Paylaş