1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde DALGIÇ tarafından 22 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor ilginç şekilde. İlk yumurta dizdiklerinde erkek dişiyi oldukça hırpalamıştı, ortaya cam koyarak larvaları dişiye baktırmıştım. Dişide yapıştıramayınca kuyruk sallamanın 2.günü stresten yavruları yemişti. Uzun bir süre ayrı tuttum ve dişi tamamen iyileşip tüpçük çıkarınca 3 gün önce bölmeyi kaldırdım. O gün yumurta dizme işlemi gerçekleşti. Dünde yavrular kuyruk sallamaya başlayınca kıyamet koptu, dişi bu sefer işi uyanmış olacakki sünger filtrenin üzerine yapıştırmış fakat sorunum erkek dişiden kaçırıp başka yere taşıyor dişide fırsatını buldumu eski yerine götürüyor. Erkekten larvaları kaçırabilmek için fena dayak diyor dünden beri durmaksızın larva taşıyorlar. Oluruna bırakim dedim fakat kuyruğun yarısından çoğu sağ yüzgecinde tamamı yok olmuş mecbur tekrardan ayırdım. Larvaları bu sefer erkeğe bıraktım. Hata bendemi bilmiyorum fakat diğer çiftime hazırladığım ortamın birebir aynısı diğer çiftim birbirlerine karşı oldukça sakinler yüzgeç ve kuyruklarında tek bir darbe yok yemlenme saatleri ışık açık kalma süreleri birebir aynı. Bu kadar fazla sahiplenme içgüdüsünün ve agresifliğin sebebi ne olabilir?

    Üretim sürecinde sürekli böyle kavga edip ayırmak zorunda kalacaksam bu çifti ayırayım mi bilemedim yumurta larva yeme sorunu yok ikiside çok ilgili fakat bu kavga keyfimi çok kaçırıyor. Konu hakkında bilgisi olanlardan acil yardım bekliyorum. Fikir verebilecek herkeze teşekkür ederim.
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor

    Balık karakteri değişkenlik gösteriyor. Bu gibi durumları düzeltmek hobici elinde olmuyor çoğu zaman ne yazık ki. Yumurtalar döllenmemiş ise yeme eğilimi olabilir ve eğer birinin yediğini diğer eş görüyor ise kaçırma eğilimine giriyor olabilir. Zor sorun Koray işin aslı. Melek balığı üretiminde Ph önemlidir, yüksek ph değerinde stres ve yumurta mantarlaşması gerçekleşebilir. Bir de suyu daha fazla asidik hale getirip stres almak konusunda yardımcı olabilecek http://www.akvaryumportali.com/ekip...eovit-ampul-kullaniminiza-hazirdir-11741.html ampullerden kullan bakalım.
     
  3. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Cevap: Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor

    Bakıyorum Temel abi. Döllenmede sorun yok zaten larvalar kuyruk sallamaya başlayınca kavgalar başlıyor.Stresten kaynaklı olsa ufak bir kaç darbe ile yetinip renk atarlar. Hiçr bir stres belirtisi göstermiyorlar yem yeme bantların parlaklığı oldukça düzgün elimden bile yem yiyolar. Bende çözemedim gerçekten zor iş. Diyetlerinden canlı ve protein ağırlıklı yemleri çekip bir kaç hafta hafif yemlerle beslicem aşırı kızgınlık etken olabilir aklıma başkabirşey gelmiyor.
     
  4. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Cevap: Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor

    Erkek yumurtaları dişiyi koyduğum tül yavruluğa dizmeye başladı. Neyin peşinde anlamadım larvaları dişiden kaçırmak için dişiyi mahvetti şimdide dişinin yanına taşıyor.
     
  5. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Cevap: Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor

    Eslerden birini cikarmak gerekiyor gibi.
     
  6. DALGIÇ

    DALGIÇ

    Mesajlar:
    350
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Koray akpınar
    Cevap: Melek Çiftim Larvaları kaçırıp Kavga Ediyor

    Çıkarmak yerine ayırmayı tercih ettim. Yavrulara karşı korumacılar fakat şiddetli geçimsizlik var:yazik: Bu sefer camla ayırmak yerine tül yavruluğa koymamdaki maksat yavrular yüzmeye başladığında bir kısmı dişinin tarafına geçer böylece dişide annelik görevini yapmış olur dedim(yeme ihtimalide vardı tabiki) Yavrular yüzmeden erkeğin taşıması aslında çokta güzel oldu. Bir taraftan dişi diğer taraftan erkek yavrularla ilgileniyor. Yüzmeye başladıklarında dişiyi tekrar salıcam saldırganlık devam ederse bu çiftin üretiminede bu şekilde devam ederim. Enteresan bir durum oldu saatlerdir araştırıyorum böyle bir sorunla karşılaşan göremedim.
     

Sayfayı Paylaş