1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Melek Akvaryumu Ve Gerekenler ?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde 007_Kasap tarafından 13 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. 007_Kasap

007_Kasap

Melekler akvaryumu kurmak istiyorum Bunun için birçok forumda yazı okudum. Gereken malzemelere tam karar veremedim.

55x40x55h 6 mm 121lt
    Boyu kısa olduğundan dolayı sorun yaratır mı tam bilmiyorum. Yüksekliğini değiştirebilirsiniz
    Akvaryumu bi akvaryumcuya yaptırmayı düşünüyorum
    a) Atman hf600 + f304 filtre düşünüyorum.
    Sadece iç filtre düşünmüyorum(sadece mekanik filtre yaptığını okudum)
    İç filtre yerine pipo filtre kullansam akıntı daha az olur diye düşünüyorum.
    Sadece şelale olabilir.
    Dış Filtre olmazsa olmaz değilse düşünmüyorum
    b) Atman 100W Isıtıcı?
    c) Bitki olarak sadece anubias düşünüyorum.
    d) Kum-Aydınlatma?
    Beyaz kuvars düşünüyorum ama emin değilim.
    e) Cüce vatoz + Melek Balığı ?
    İki yerde vatozun meleğe yapışarak öldürdüğünü okudum. O yüzden vatoz koyma konusunda kararsızım
    Kaçar tane koymalıyım( Melekleri yavrudan alacam ve elden çıkarma olmasın istiyorum)

Ankara Batıkent’te oturuyorum ve metro/ankarayla rahatlıkla ulaşabileceğim güvenilir bi akvaryumcu arıyorum.
    Maliyet konusunda da bi tahminde bulunursanız kazık yeme ihtimalimi azaltmış olursunuz
    Uzun olduğu için özür dilerim.
    Olumlu-olumsuz cevaplarınızı ve diğer önerilerinizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Bu aralar çok az girebiliyorum internete cevap veremezsem özür dilerim

2. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

55 cm melekler için normal sayılabilecek bir yükseklik, ama ileriye dönük bir melek akvaryumu düşünüyorsanız daha yüksek olmasında fayda var.

Düşündüğünüz boyutlardaki bir akvaryum için düzenli su değişimi kaydıyla dış filtrenin olmayışı sorun yaratmaz. Ama bana kalırsa imkanınız varsa şimdiden daha büyük boyutlu bir akvaryumla başlasanız daha iyi olur. Neden derseniz eninde sonunda şu an düşündüğünüz boyutta bir akvaryum gözünüze küçük görünmeye başlayacak.

Isıtıcı 120 lt bir akvaryum için yeterli gözüküyor.

Bitki olayı ise sizin zevkinize kalmış :)

Quarts kum şu anda benim bitkili akvarumumda kullandığım ve çok memnun olduğum bir kum türü. Ama kum boyutunu 3mm civarında almanız iyi olur kanaatindeyim.

Melek ile yaşayacak türler hakkında siteden geniş bilgi bulabilirsiniz. Kısaca belirtmek gerekirse meleklerin yanında besleyeceğiniz balık türleri agresif türler olmamalı ve dahada önemlisi boyut olarak meleklerin yiyebileceği küçük türlerden uzak durmalısınız.

3. 007_Kasap

007_Kasap

Yüksekiliğin kaç cm olmasını önerirsiniz?
    Uygun ikinci el dış filtre bulursam almayı düşünüyorum. (Kaç lt/h olması gerekiyor?)
    Şimdilik sadece melek ve cüce vatoz istiyorum ama kaçar tane olmalı?

Yorumunuz için teşekkür ederim.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

55x40x55h Ölçüler bence güzel ama yükseklik 50 olursa sanırım daha iyi olur ve hacimde artar.Dış filtre olarak kendinizi kaç litrelik filtre olarak kısıtlamayın. Madem ikinci el bir filtre almayı düşünüyorsunuz o halde boyuttan çok marka ve işlevine bakın. Akvaryum hacminin üzerinde bir debideki dış filtreden aşırı uç noktada değilse zarar gelmez.

5. 007_Kasap

007_Kasap

Temel abi zaten yükseklik 55cm
    dış filtreleri araştırmaya başlayınca Türk üretimi ekol 15i gördüm. Biraz şans istiyormuş ama kullananlar yeni üretimlerden genelde memnunlar. www.canlibitki.com da uygun fiyata var ve yerleri Ankara'da. Ekol 15i biraz daha araştırıp onu düşünebilirim.
    Anubias, melek ve cüce vatoz olacak. Kaçar tane almalıyım?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yalan yok Ekol diyince tuhaf oldum. Eskiden tek ulasabildigimiz filtreydi. Yuvarlak hatli ve genellikle su girisinden su kaciran Ekol. Umarim modeli degismis eli ayagi duzelmistir. Atman narkayi tercih ederim o da olmadi en kralindan bir saatte yaparim. Portalda filtre yapamayan hicbir yerde yapamaz, bir modeller dehlizi var katagorisinde. Meleklerin sayisina gelince o boyuta 15 melek eklerdim sanirim. Yavru alinacagindan ciftleri secer iyi bir koloni hazirlardim.

Cep mesaj...

7. 007_Kasap

007_Kasap

DIY konusunda kendime pek güvenemiyorum.
    Ekol hakkında olumlu-olumsuz yorumlar fazla. Yeni üretimlerde daha az sorun çıkıyor deseler de sağlamını bulmak yine şans işi Ama üreticinin Türk olması ve garantisi olmasından dolayı sağlamını birkaç denemede de olsa bulurum diye düşünüyorum.
    Son ana kadar işim belli olmaz. Ben filtreyi alana kadar uygun fiyatlı bir ilan açılırsa onu düşünebilirim.

Sayfayı Paylaş