1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Melek balığı beslemeye karar verdim.Sorularım için yardım.

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde şahin37 tarafından 16 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. şahin37

    şahin37

    Mesajlar:
    89
    İsim:
    şahin şahin
    Herkese merhabalar.Portaldan aldığım destek ile beslediğim çikletlerimi arkadaşıma verip tür değişikliğine gitmeye karar verdim. Melek balığı beslemek istiyorum.Birkaç sorum olacak.Cevaplarsanız çiklet türü gibi sağlıklı ve kayıpsız balıklarım olacak.Şimdiden herkeze teşekkür ederim.Akvaryum ölçülerim 150lt,1200lt dış filtre ,200w ısıtıcı,20kg midye kırığı kum,yeteri kadar kaya,15 günde bir %20 su değişimi. Sorularım ;
    - 150 litrelik tankıma kaç adet melek balığı atabilirim?çöpçü,cüce vatoz gibi temizlikçi gerekirmi?

    -Su sıcaklık değerleri kaç derece olması gerekir?Kaç adet balık ekleyebilirim?

    -Elimde çikletlerden kalan Sera flora,nls thera a,sera granurgren,seradiscus,spırulına flake,adını bilmediğim 4 çeşit kovadan bölme yem ve kurutulmuş karides var.bunları melek balıklarıma verebilirmiyim?

    -Bitki eklememe gerek varmı?

    -Saat 16:00 - 23:00 arası otomatik zamanlayıcı ile akvaryum aydınlatması yapıyorum.Melekler için yeterlimi azmı çokmu?

    Biraz fazla soru sordum biliyorum ama tecrübe ve bilgileriniz bana lazım :) Tekrar teşekkür eder herkeze sağlıklı balıklar dilerim.
     
    Alparslan bunu beğendi.
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Merhaba tür değişikliği güzel ama bunun yanında su değerleri kum akvaryumun dizaynı vb değişmesi de gerek,biliyorsun ciklet balıkları sert taze sudan ve bol kayalık ortamda yaşarlar onların ortamı dünyası böyle,Meleklerin ise bunun tersi.
    Yapacakların bana göre kayaları çıkart mümkünse mangrov kökü ekle ki suyu yumuşatsın,kumu değiştir bitki kumu veya dere kumu ekle,çöpçü cüce vatos olur ekle bitkide çok iyi olur...:)
     
    şahin37 bunu beğendi.
  3. Toprak Akalın

    Toprak Akalın

    Mesajlar:
    840
    Yer:
    MERSİN
    İsim:
    Toprak Akalın
    Melek balıkları için bol köklü bir amazon batakligi olusturmalisiniz. Bunun için bence en iyisi red Moore kutukler ve anubias bitkileri. Yaprakları geniş oldugundan yumurtalar için uygun olur. Yemleriniz sera discus dışında çok bitkisel. Daha cok protein ağırlıklı yemler alın. Çocuk balığı tavsiye etmem melekler yüzgecleri didikleyebilir. Cüce vatoz bence en uygunu. Sağlıklı balıklar.

    GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    şahin37 bunu beğendi.
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Şahin kararın hayırlı olsun. Aslında senin bu konu tecrüben gayet iyi. 150 litre akvaryumdan ziyade bildiğin gibi filtre sistemi, düzenli su değişimleri balık sayısında etkili. Ancak, başlangıç için genç birey melek balıkları alacağını hesaplarsak 15 adet bence ideal. Zaman içinde bunlardan elemeler yapılarak güzel çiftler oluşturulabilir.
     
    şahin37 bunu beğendi.
  5. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Sıra ile cevaplayayım

    Birincisi size tavsiyem meleğe başlamak için en ideal boy 1 tl lik demir para büyüklüğündekilerden almak, 150 litre akvaryuma 10 adet alabilirsiniz. Ve büyüdükçe eş tutmalar başladıkça , gelişimleri hoşunuza gitmeyenleri veya eş tutmayanları akvaryumdan çıkarabilirsiniz, Bu büyüklükteki akvaryum iyi bitkiliyse 3 çifte yeter.

    Su sıcaklığı 24-26 derece arası olabilir, bazı üreticiler 28 dereceden bahsetsede, bu üretim tankı sıcaklığıdır ve bitkiler bu tankta rahat edemez.

    Yem konusunda çok atılıp tutulur, kaliteli markaların ilgili yemleri yeterlidir. Granugreen gibi bitkisel bazlı yemlere pek gerek yok veya nadiren verebilirsiniz, melekler etcil hayvanlardır ve pek bu tür yemlere ihtiyac duymazlar. Ben sadece tetra min ve tetranın ince taneli bir diskus yemi ile melekleri el kadar yaptım.

    Evet bitki eklemeye gerek var, melekler dayanıklı balıklardır buna eyvallah ama o muhteşem uzun yüzgeç ışınları ancak çok düşük veya sıfır amonyakta ve nitratta geliştirir ve hani el kadar diye tabir ettiğimiz boyutlara ulaşırlar. Üreticiler bunu çok sık su değiştirerek sağlarlar, adeta balıklar akvaryumun dibinde çırpınacak kadar günde 100% su değişimi yaparlar. ama bu durum ev ortamında, mevcut hobi akvaryumlarında pek mümkün değildir. Çok hızlı büyüyen boylu bitkilerin arasında saklanmayı, bir köşeyi yuva tutmaya bayılırlar. Şahsi kanaatim melek ve bitkili akvaryum ayrılmaz iki bütündür.

    Melekler pek ışık ihtiyacı duyan balıklar değildir, ışık bitkilere ve sizin balıkları görmeniz için gereklidir :) :)
     
    şahin37 bunu beğendi.
  6. şahin37

    şahin37

    Mesajlar:
    89
    İsim:
    şahin şahin
    Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.Cevaplarınızı okuduktan sonra bugün akşam 50 kuruş büyüklüğünde 10 adet melek balığı , bir adet çöpçü ve bir adet cüce vatoz aldım.Balıklarım sürekli köşelerde gezdi.Daha sonra akvaryuma alışma sürecine girdiğini tahmin ettim.Şu anda yeni yeni gezmeye başladılar.Ancak kafama takılan tek bir konu kaldı.Söylediğiniz bitkileri alacağım ancak kum değiştirme konusundan çekiniyorum.Acaba alacağım bitkiler midye kırığı kumunda yetişmezmi?
     
  7. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Vallisneria spiralis yani akvaryumcularda saz olarak bilinen bitki alkali, sert sulari sever. Bulmakta cok zor degil.
     
    şahin37 bunu beğendi.
  8. falconx

    falconx

    Mesajlar:
    26
    Yer:
    İstanbul, bakırköy
    İsim:
    Nafiz TİMUROĞLU
    Midye kırığı suda salınım yapar ph değerini yükseltir. Melek balığı ise amazon balığıdır. Her amazon balığı gibi düşük ph değerinden hoşlanır. Dolayısı ile midye kırığını çıkarıp salınım yapmayan kuvars siyahkum -hagen kum kullanmanız düşük ph muhafazası için uygundur. Bitki olarak anobias ( sert yapraklı olduğundan melekler tarafından yenmemesi ve az ışık istediği için) uygundur. Çiftler yumurtalarını bu yapraklarda bırakmayı tercih ederler. Yapabilirseniz günlük % 20 su değişimi meleklerin gelişimi içinuygundur (bazı üreticilerin büyümeyi sağlamak kavruk kalmayı önlemek için % 90 günlük su değişimi yaptıklarını gördüm). Sayıya gelince bu akvaryum için yavru haldeki (3-4 cm) 15 tane uygundur ama büyüyüp eş seçtikten sonra bir çift yeterlidir. Fazlası kavgalara neden olabilir( yer darlığından)
     
    şahin37 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş