1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Melez lepistesler

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde gokhanaltintas tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Malesef esas makinam yanımda değil ve başka bir makina ile çekim yaptım. Akvaryumumdaki lepistesler den çok tuhaf karakterli balıklar almaya başladım. Esas tuhaflar yavruluktan yakında çıkacak ve çok hareketli olmaları sebebi ile elimdeki makina ile net çekim yapamıyorum. Balıklar genel olarak endler ve lepistes kırmaları lepistesler yerli kırma olanların anne babaları, yeni bir seri aldım dişiler yabancı, endler ve yerli lepisteslerin erke yavrularının gövdeleri çokgeniş yeni yeni renklenen kuyruklarını kestiremiyorum, dişiler çok aktif, erkeklerin gnopodları çok uzun, esas yavrular büyüynce onları çok merak ediyorum.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gambusya kırmasıda varsa resimlerine bakabilirmiyiz Gökhan hocam

3. gokhanaltintas

gokhanaltintas

2-3 adet var yani onlar olduğunu sanıyorum ama kadrejea yakalanmayacak kadar hızlılar, havalar biraz daha ısınsın yakınımda bir kaç tane gambusya bölgesi var diğer taraflardaki gambusyalar nasıldır bilmiyorum ama burdaki dişilerin karın bölgesi mavi tabi siyah noktaları da var ayırabilirsem çifleşmemiş dişileri ayıracağım akvaryuma salacağım abi kuru yeme alıştırdıktan sonra. Birde hayvanları karışık tuttuğumdan kim kimle çifleşti bilemiyorum ancak büyüyünce tahmin ediyorum tabi o tarihte akvaryumda ne var ne yok onları hatırlarsam iyi oluyor.
    Selamlar.

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Gambusyalar balıklarınızın kuyruklarını yiyecek hocam :) demedi demeyin

5. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Evet daha önce gambusya nın erkek lepisteslere neler yaptığını çok iyi gördüm yanlız yeni bir erkek nesli geliyor benim akvaryumda çok iri kuyrukları yok iri ama çok değil ve dişilerinki gibi oval kapanıyor birde en az gambusya lar gkadar dişliler bakalım göreceğiz. Birde şunlardan soğuğa dayanıklı bir tür çıkarsak salacam kanaletlere :).
    Selamlar

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hocam çok uğraştım çok denedim denemediğim yol kalmadı bence bırak gambusyanın peşini o predatörlük geni bir şekilde atlatılmadıkça bu balıklardan fayda gelmez ki predatörlüğü oluşturan geni attık diyelim ya o genle birlikte soğuğa dayanıklılığı ve daha birçok kötü şartlarda yaşamayı sağlayan genleride yok edersek ? bu iş sakat iş gambusya işide boşa vakit kaybıdır emeğinize yazık olacak tecrübeyle sabittir

7. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Aslında o uğurda bir uğraş vermiyorum benim sorunum ne bulursam akvaryuma atıyorum :) durmadan ürüyorlar dağıtıyporum sağa sola veriyorum ilginç bir şey bulunca saklıyorum :) lepistes akvaryumunda henüz yavru halde gümüş balıkları var neler var neler :)
    Selamlar.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Oooh valla hocam siz tam benim kafamda bi adamsınız :) bende çok severim öyle başka başka türleri :) daha neler var gümüşler sizin akvaryumdamı üredi

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Gökhan Hocam,

İki talebim var...

1.si şu akvaryumunuzun tamamını ve bitki detaylarını gösteren resimler bekliyoruz sizden...
    2.si balık çeşitliliğini gösteren resimlerinizi de istiyoruz...

Gambusya için ise Emrah söylenecek herşeyi söylemiş... Takdir sizin...

10. gokhanaltintas

gokhanaltintas

En kısa zamanda resim yollayacağım şu an işteyim dersten yeni çıktım ev gidince nasipse çekeceğim ama durmadan akvaryum veya balık değiştiriyorum :) temizlikçi eve her geldiğinde yeni bir akvaryum veya zıplamış bir balık buluyor. Selamlar, Sevgiler.

Sayfayı Paylaş