1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

mercan kaya

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde adnan tarafından 12 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. adnan

adnan

İsim:
    Adnan ülkü
    Bitki akvaryumunda mercan kayası konulması sakıncalı mı ?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Adnan bey mercanlar sürtündüklerinde balıklara zarar verebilecek yapıda olduklarından önerilmez.. Diyeceksiniz bunlarda balıkların olduğu yerlerden çıkartılıyor , bu mercanların olduğu doğal yerlerinde ki balıkların derileride gelişmiş ve sert olduğu için onlardan zarar görmezler ama mercanlar bizim akvaryumlarımıza göre değildir... Yani koyanlar var gerçi ama tavsiye etmiyorum.. Bitkili bir tanktada açıkçası pek hoş duracağını zannetmiyorum.Bembeyaz bir mercan bitkili bir tankta çok sert bir kontrasta sebep olur.. Sıkılırsınız kısa zamanda..

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yukarıdaki doğru uyarılara mercanların asla alındıklarındaki güzellikte kalmayacağını ve uzerlerinin kısa zamanda malesef yosun bağlayacağını hatırlatmak isterim. Temizlemekte hiç kolay değildir.

4. adnan

adnan

İsim:
    Adnan ülkü
    Teşekkürler,peki üzerlerini java moss la kaplasam nasıl olur ?

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Deneyen var mı bilmiyorum ama deneyin isterseniz Adnan bey bizde görmüş oluruz :bilmem:

6. Kond

Kond

Arkadaşlar Mercanlar yapısı gereği suyu sertleştirirler. Bitkiler de yumuşak suyu sevdikleri için bitkili akvaryumlarda mercan konulması bitkilerin gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği için konulmamasında fayda var .

Sayfayı Paylaş