1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Merhaba

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde burberrysboy tarafından 22 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    Foruma yeni bir üyeyim arkadaşlar 30 yaşımda Aydın'da ikamet eden ziraii üreticilikle uğraşan bir akvaristim 10-12 yaşlarımdan beri evimde en az bir akvaryum olmuştur 12 aylık askerliğimi saymazsak :basardim: neyse kendimi yeterince tanıttım akvaryumu mu tanıtayım iyisimi şu an biri tatlı biri tuzlu 2 akvaryumum var evimde tatlı su akvaryumum Malawi cichled üzerine,tuzlu su akvaryumum nispeten yeni geçen mayıs ayında kurdum bakmayın siz tuzlu su dediğime forumda ki nanolarla bile başedemez, aslında bir acısu türü olan mono melek besliyorum 6 adetlik bir kolonim var akvaryum ebatım 60x40x40 filtrasyonu haznesini elyafla doldurduğum şelale filtreyle yapıyorum 100w lık ısıtıcı var dipte mercan kırığı kullandım ayrıca bir hava taşı ve hava motoruyla havalandırmada yapıyorum aşağıda resimlerinide ekleyeceğim şimdi sorum yok mu tabiki var hemde öyle 1 tane filan değil :) ilk sorum kullandığım tuzla ilgili ocean pure okyanus tuzunu kullanıyorum erimemesi dışında bir sorunum yok :basardim: çok zor eriyor gerçeken kolay eriyen ve memnun olduğunuz başka marka bir tuz var mı önerebilir misiniz? ikinci sorum beslediğim balıklar gençken deltalarda, ilerki yaşlarında ömürlerini okyanuslarda geçiren bir tür japon denizinden, doğu afrika sahillerine, hawaii kıyılarına kadar geniş bir coğrafyada görülmekteymişler soruma gelince belirttiğim ölçülerdeki akvaryumuma canlı kaya ekleyebilir miyim?, ekleyebilirsem kaç kg civarında eklemeliyim? canlılarımla uyumlu mudur? izmirde nerde bulabilirim yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı?, bir protein skimmer almalı mıyım?,bir diğer sorunum ışıklandırma akvaryumum 60 cm boyunda olduğundan kapağına malesef bir floresan takamıyorum :basardim: bana acilen bir armatür gerekmekte bulunduğum il itibariyle bu mümkün değil zaten herşey sorun en yakın il izmir bu bakımdan izmirli arkadaşlar sorunumu çözecek önerilerde bulunurlarsa çok memnun olacağım.
    saygılarımla.

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ynt: Merhaba

Umut bey hoş geldiniz, keyifli paylşaımlar dilerim. Diğer akvaryumunuzun fotograflarınıda bekleriz.

3. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın

Bu da benim Malavi gölüm :) dekorasyonda Antalya taşı denilen salınım yapmayan doğal taşlardan faydalandım arka fonda strafor ve derzden yararlanarak 3d bir fon oluşturdum,birdış filtre ve hava motoruyla akvaryumumu idame ettirmekteyim ısı ortalama 27 derecede sabittir,gündüzleri 14 saat grolux florosan sürekli açık geceleri 10 saat mavi ışık veren floresan kullanıyorum ay ışığı taklidi amacıyla. Saygılar.

4. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Hoşgeldiniz Umut bey..Akvaryumlarınız gerçekten çok hoş..Özelliklede Mono'larınızı çok beğendim..Sağlıklı balıklar,devamlı paylaşımlar dilerim.

5. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Hoşgeldiniz. Akvaryumlarınız çok güzel.

6. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın

Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar kayıpsız günler dilerim bende hepimize, Monolar için sorularıma cevap verecek arkadaşlardan benim için değerli görüş ve önerilerini bekliyorum. Saygılar.

Sayfayı Paylaş