1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mobilya Sorusu

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde rappier tarafından 5 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Evimin bir köşesinde güzel bir alan boşaldı. Buraya 100x50x50 ebatlarında bir akvaryum yaptırarak şu anki akvaryumumu geliştirmeyi düşünüyorum. Kumuydu, camıydı, suyuydu, kapağıydı yaklaşık 300 kilo (belki biraz daha fazla) gibi bir ağırlıktan bahsediyorum.

Sizlere sorum bu ebatlardaki bir akvaryum için sadece mobilyadan metal profilsiz bir dolap yeterli olurmu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mobilyayı görmeden bişey söylemek zor olur Mecit abi..

3. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Muhakkak dediğin gibi mobilyayı görmek lazım. Benim buradaki sorum mobilyalı dolapların bu ağırlıkta bir akvaryumu taşıyıp taşıyamayacaklarıdır ??

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Az önce yanıma geldin abi ve gene aynı şeyi tekrarlıyorum. :) Görmek lazım :)

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sağlamlığı düşünülerek yapılırsa taşıyabilir. Ancak mobilya zamanla esneme yapıyor ve sallanma başlıyor. Dolabın altındaki kuşaklar iyi düşünülmeli bence.

6. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Mesela mobilya Amerikan suntasından imal edilirse güvenlik biraz daha artabilir.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kılıcına atılan dört ara bölmesi ve kullanılan malzemenin mdf olması şartı ile o ağırlıktaki akvaryumu taşıyan bir mobilya yapılabilir ve sorunsuzca kullanılabilir. ;) Vaktim olsaydı mobilyanının çizimini yapar, resmini upload ederdim. Ama hafta sonu fırsatım olursa hallederim. ;)

8. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Yardımlarınız için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla sağlam bir mobilya bu ağırlığı taşır. O zaman bu tip bir mobilya arayışına başlayabilirim. Sanırım en azından 3 tane dikine ayaklı mobilya bakmam gerekiyor. Daha fazla dikine destek dahada faydalı olur =)

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Mecit abi kendin yapsan daha iyi olur.. Şunuda unutma dolap alırken yada kendin yaparken , alt tarafa hem akvaryum malzemelerini hemde o miniminnacık dış filtreni koyabilceğin yer olması lazım.. O sebepten 3 ayak kafi gelir.. Önceden iyice hesabı kitabı yapmakta fayda var ki sonradan keşke o diilde şu olsaymış daha iyi olurmuş demeyelim dost:

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Mecit Bey,şu konuya bakabilirsiniz:

Aynı ebattaki,aynı kilodaki akvaryuma bahsettiğiniz tipteki dolap iskeleti.Büyüyünce dolap olacak inşallah...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  11. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Cem Bey yaptığınız mobilya çok güzel... birde size olan maliyetini yazarsanız sevinirim =)

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Mecit bey,şuan yeni yaptırdığım 432 lt akvaryumda mobilyalı.İçindede demir profiller bulunmuyor.
    2 köşe,2tanede kılıçlama 18mm direkler var.rahatlıkla akvaryumu taşıyor.

Arkadaşa yaptırdığımız akvaryum ve dolap 6 aydır kullanılıyor.Akvaryum 100*50*50 dolab 100.5*50.5*80
    2köşe 1 adette ortada kılıçlama var.Sunta mobilya.

Yani 100*50*50 korkulacak birşey değil.Çok yakın arkadaşımın 12*50*50 akvaryumu var.Mobilyasında orta kısımlarda uzun direkler yok.Sadece köşeler var.

13. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    O zaman ortaya gelecek bir direk ile sorunsuz bir şekilde halledilebilir. Çarşamba izne çıkıyorum herhalde perşembe yada cuma masko'ya gidip bu tarz bir mobilya ararım ve büyük ihtimallede bulurum.

Yardımlarınız için çok teşekkürler...

Ayrıca akvaryumunuz görüntü olarak çok güzelmiş... içi dolu halini merakla bekliyorum =)

Son olarak o yuvarlak taşları nereden buldunuz =) bende yeni akvaryumumda ön kısım ile arka kısım arasında bu tip taşlar yardımıyla yükseklik farkı yapmayı düşünüyorum da.

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bana maliyeti 70 lira civarıydı sanırım...

15. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    İstanbulda'sınız herhalde değilmi?Taş marketlerden bulabilirsiniz.

16. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Taş dünyasını inceledim gerçekten çok güzel taşlar var. Volkanıda kandırırsan bu aralar bir kumburgaz yolu gözüküyor bize. Bakalım nasıl olacak....

17. ozi0000

ozi0000

İsim:
    ozan
    100*35*45 3 yıl önce aldığım akvaryum a 90 tl ye yaptırdığım mobilya sehba orjinali 200 tl idi

Sayfayı Paylaş