1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Molistesler

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 15 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Molistesler yani moli-lepistes kırmalarından resmini gördüğüm ilki Murat Yıldız (atlantis) Hoca’nın kırmızı kuyruklu molistesi idi… Kendisinin ifadesi ile karma tankında şans eseri dünyaya gelmiş ve kendisi fark edene kadar hayatta kalmış iki kardeşten biri idi…

Bu iki güzel ve özel balığı arkadaşlarına hediye etmiş ve maalesef balıklar kısa süre sonra vefat etmişler… (Molistesleri o kadar beğeniyor ve seviyorum ki “ölmüşler” demeye kalbim dayanmıyor…)

Bu acı haberi almamdan bir ya da iki hafta sonra idi, bir Cuma akşamı lab.dan çıktım… Eve gidecektim ama canım da çok sıkılıyordu… Zaten kös kös eve gidip de ne yapacaktım… Ani bir kararla yolumu değiştirip Üsküdar’a gittim, akvaryumcuları gezmek için… Güzergahım her zaman bellidir… Üsküdar Akvaryum, Mercan Akvaryum, Boğaziçi 1, Boğaziçi 2, Uygar Pet Center…

Üsküdar Akvaryum’u henüz yeni keşfetmiştim o dönemde… Ya ikinci ya da üçüncü gidişim olacaktı… İçeri girdim, akvaryumlara bakıyorum… O da ne, 5 adet (biri kamburca) molistes… Gözlerim yuvalarından oynadı bir an… Hemen sordum ve teyit aldım, sonra da balıkları tabii… Önce 135 lt’lik karma canlı doğuran akvaryumuma yerleştirdim kendilerini… Zaman içinde kambur olanını kaybettik, maalesef… Geri kalan dördü yaklaşık 1 ay kadar önce kurduğum 80’lik Ancistropolis/Molistes Üretimhanesi’nde ikamet etmekteler…

İşte zat-ı şahaneleri… (Sizleri fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum…)

Murat Hoca'nın balıkları ile şu an bende olanları dikkate aldığımızda Molisteslerin bazı çok belirgin özellikleri olduğu görülüyor:

1. Kuyruklar çok belirgin şekilde renkli
    2. Sırt yüzgeçleri molilerinkinden daha küçük ve kuyruk rengi ile aynı renkte
    3. Vücutlarında siyah benekler var (raslantı da olabilir ama içimden bir ses bu beneklerin melanom yani deri kanseri olduğunu söylüyor)
    4. Erkeklerin gonopodlarının uç kısmı çatallı
    5. Vücut şekilleri moliden daha çok lepistesinkini andırıyor ancak oldukça iri

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka sağlıklı yavrular almanı dilerim.. Sulak yerde yetişmiş lepistes tam bunlar :D erkek lepistesle yanyana duran resminde resmen renkler ve desenler aynı.. Moli'leri hep beyaz ve siyah görmeye alıştığımız için göz ve beyin çabuk kabullenemiyor böyle karmaşık moli'leri heralde ki ben kabullenemedim hala.. Kırçıllı moli'leri bile sevemedim o derece yani.. ama bu sarı renk değişik bir hava vermiş moliye tek kötü duran siyah noktalar.. bendede büyüyen kılıç yavrusunda siyah benekler var bir kaç tane ki annesindede sonradan çıkmıştı bu benekler sanırım özellikten çok bahsettiğin gibi bir kanser çeşidi olabilir..

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Aynen Kankacığım, malign melanom olan alanlar o siyah benekler...

Geçenlerde okuduğum bir kaynakta malign melanomun yüzgeçleri de sarması durumunda yaşam süresi iyice kısalıyormuş... Ben sadece kafayı sardıklarında olduğunu biliyordum daha önce...

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bir tane kılıç kuyruk yavrum erişkin ve yavru verme boyutuna ulaştı (hani çok ağır büyüyorlar diyordum ya o işte şimdi koi'lerin bile boyunu geçti.) oda kanser oldu yani :(

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Volkan malign melanom kılıçkuyruklarda o kadar da hızlı ilerlemiyor, yeter ki kafa bölgesine ve yüzgeçlere atlamasın...

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Şimdilik gövdede 3-4 tane benek var ama çok dikkatli bakınca o noktaların olduğu bölge çok ama çok hafif çukurlaşmış gibi geldi bana... ölürse üzülürüm valla ya kafa yada yüzgeçlerde bişey yok Allah'tan...

7. tolgacetin72

tolgacetin72

Ben bu melez fotoğraflarını yabancı sitelerde aradım durdum ama pek birşey bulamamıştım. Hocam bunlar harika gerçekten de! Tam kaynak olacak bir başlık olmuş, tebrikler. Balıkların sizin gibi bir bir genetikçinin eline geçmesi de bir şans bence :)

8. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Abi niyeti bozduracaksınız bana ya velifera ve molinezya da attımmı akvaryuma artık kim kime neye karışır bilemiyorum.
    İlk defa görüyorum moly ve lepistes kırmasını çok teşekkürler.
    Gambusyalarımın yavrularıda aynı yerde büyüyor soğuğa dayanıklı bir tür üretiyormuşum denk geliyormuş süper olur.

Selamlar Saygılar.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ama Tolga bey sadece 1 tane kaldı... :(

İnşallah diyeyim Gökhan Bey, ancak bir de şerh koyayım... Bildiğim kadarı ile gambusya ve lepistes bir arada bile olsalar kendi türleri ile ürüyorlar... Ancak ergenlik döneminde erkek yavrular karşı cinsin dişileri üzerinde de deneme yapabiliyor... Ama sperm yok galiba o dönemde...

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Genç gambusya erkekler büyük lepistes bayanlarına karşı haşarı bir çocuk edası ile yaklaşır biraz sert davranırlar bilginize...

Sayfayı Paylaş