1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nano Kurulumu

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde taygun tarafından 1 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. taygun

taygun Guest

Merhaba.

Nano kurulumu ve bakımı hakkında bilgilerimizi burda toplayıp sonra da bu bilgileri derleyip, toplayıp Sabit Konulara ilave etsek iyi olmaz mı?

Ben özellikle bu kadar ufak akvaryumlarda su değerlerinin nasıl sabit tutulduğunu merak ediyorum.

Saygılar

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tamer abi, çok haklısın. Zaten ben bir sabit başlık yaptım bu şekilde. Gelen sorular içerisinden önemli olanları başlığa ekleyerek daha aydınlatıcı olmasını sağlamak istedim

Tabi kurulumu anlatan bir başlıkta su değerlerinin nasıl sabit tutulacağı konusuna girmek başlığı sıkıcı hale getirecektir. Bu açıdan senin tavsiye ettiğin yöntem daha uygun.

Bu sözünü ettiğimiz hacimlerde su değerlerini sabit tutmak zordur. Bu açıdan aslında bu nano akvaryumlar çok daha fazla ilgi ve tecrübe gerektirir. Malesef, maddi imkan ve ekipman temin zorlukları yüzünden tercih sebebi oluyor. Böyle bir nanonun ısı sorununa çözüm zaten kurulum aşamasında bulunmalıdır.

Su değerlerinin sabit tutulması konusu ise, aslında sık su değişimiyle büyük oranda çözülecektir. Çünkü, bu hacimlerdeki akvaryumlarda canlı yükü ve türü zaten aşırı oynamalara sebeb vermeyecek türlerden seçilmelidir.

Saygılar...

Düzenleme: 15 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş