1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

nano moss 15 lt lowtec

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde sehitler_diyari tarafından 21 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. sehitler_diyari

sehitler_diyari

15 lt nano moss denemesi .
    Isıtıcı: (ev koloriferli) Yok.
    filtrasyon: Yok
    co2: Yok.
    Gübreleme: Tunç Sözmezoğlu sıvı gübre.
    Işıklandırma : 24w tasarruflu ampül beyaz renk
    Zemin: Siyah kum
    Canlılar: Elma salyangozu, gambusya.
    Bitkiler: Christmas Moss, Parvula.
    Resimler:

Kurulumdan 20 gün sonra:

kurulumdan 2 ay sonra

Nasip olursa size bu akvaryumun her ay fotograflarını yayınlayacağım. Bakalım bir sene sonra durum ne olcak.Hiç ellemeyeceğim. Belki ileride co2 veririm.
    Yorumlarınızı bekliyorum. Mosslar hakkında uzun süren araştırmalarımı ve tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim.
    Saygılarımla

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Şenol, her zaman olduğu gibi gene güzel bir bitkili akvaryum yaratmışsın. Ellerine emeğine sağlık. Yine güzel olmuş.

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Şenol abi gerçekten güzel bir görüntü olmuş. Sonradan dal eklemişisin galiba oda ayrı bir hava yaratmış. Yalnız küçük olması biraz kısıtlıyor gibi seni. Yeni resimlerinin yollarını gözlicem.

4. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Temel Abi sizin gibi bir üsdattan beğeni almak çok güzel. Teşekkürler. Muhammet Ali dostum 15 lt olması benim tercihim. Küçük hacimlerde denemeler yapıyorum. Aslında bu nano bir deney. Mosslar üzerine kafayı takmış durumdaydım. Uzun zaman yaptığım araştırmalarımın dönüşümü durumunda bu görüntü ortaya çıktı. Aslında evimde 390 lt bitkili tankımda var. Onuda burada resimlermiştim. Yakında yeni resimlerini yine paylaşacağım.

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Diğer akvaryumuna hayranım zaten Allah nazardan korusun. Bunun içerisine canlı eklemeyi düşünüyormusun karides salyangoz felan.

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şenol Hocam,gübreye gerek yok desem beni sopa'lar mısın?

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Şenol bey bitkili akvaryumlarda ki beceri ve tecrübenizi başka paylaşımlarınızdada görmüş ve çok beğenmiştim.Buda çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık , paylaşım içinde çok teşekkür ederim.

Sizden bir ricam olacak bu konuda.. Her ay resimleri eklerken tankta yaptığınız rutin işlemleride maddeleyebilirseniz bitkili tanklar ve moss bitkisiyle uğraşan ve bilgi arayan akvaristler için çok güzel bir kaynak olur.

Saygılar

8. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Elimden geldigi kadar sürekli her ay fotoğraflayıp yaptığım düzenlemelerdeki ayrıntıları yazmak istiyorum.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Çok güzel olur.Bizler ve bütün akvaristlerde tankınızda ki gelişimi takip eder.Ayrıntıların tanka katkısı hakkında fikir yürütmemize de yardımcı olur. Teşekkürler.

10. mavihuzur

mavihuzur

Şenol iyi iş çıkarmışın ellerine sağlık.Bir ara şu moss konusunda bir görüşelim :)

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Benim soru-öneri arası yazım dikkate alınmamış sanırım.İnşallah böyle devam eder.Sağlıklı bitkiler...

12. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Cem gübreye gerek yok derken anlamadım. Gübre vermeyin mi diyorsunuz.

13. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Şenol hocam,eline koluna sağlık
    tankın süper bir görüntüsü var.

14. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Şenol hocam akvaryumunuzda aydınlatma yaklaşık olarak 1,7-1,8 watt/lt oluyor. Moss gelişimini merak ediyorum. Mossların dallarında kalınlaşma söz konusu mu? Fazla ışığın onları kalınlaştırdığını düşünüyorum kendi akvaryumumdakileri gördükten sonra. Acaba sizde de böyle bir durum var mı?

Saygılar.

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Türker;evet fazla ışıkta ışığa doğru eğilimin sonucu yoğunlaşma oluyor.Ama bence güzel görünüyor :)
    Evet Şenol hocam.Java Moss üzerinde denenen gübreler pek de etkili değil gelişmelerinde.Zaten yeterince hızlı gelişiyor ışığı bol olunca.Hem madem low-tehc,gübrenin ne işi var orada haha:
    naz:

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Konu dağılsın istemiyorum ama low tech tankta gübre kullanılmasının gereksizliğini nerden çıkardın Cem'cim anlayamadım açıkçası..

17. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Güzel bir bitki akvaryumun var tebrikler.

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan hocam gübre bana göre baya baya high tech üründür :)
    Aslında gübre olayını moss için söylemiştim.Yapılmış birkaç deney var.Yosun olduğu için gübrelemeden en az fayda sağlayan türler olarak biliyorum.O bakımdan sormuştum.

19. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Low tech var high tech var neden medium tech yok :))) Biz arada kalanlara da bir isim verilmesi lazım.. Ben gübre kullanıyorum bir tek co2'im yok.. Co2'ye geçtiğimde high tech diye adlandırılması bana kalırsa daha yerinde olur aslında.. Gübre veriyorum ama low techim banane :)

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yahu şu moss işini bir biz tutturamadık anlaşılan... Cem bir ara bana şu mosslar hakkında bir ders versen... tabii biraz da moss rica edeceğim... Hakan Abi'nin verdikleri neden bilmiyorum bir türlü tutmuyor bende...

Ayrıca zaten görüşmemiz gereken birileri var... ;)

Sayfayı Paylaş