1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

NASIL YEMLER SEÇİLMELİ

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde cemba tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. cemba

cemba

Ben akvaryumum da sarı prenses yunus ve frontoza besliyorum. Hangi tür yemleri seçmeliyim ve günde kaç öğün vermeliyim. Kusura bakmayın belki çok saçma sorular soruyorum ama tek hedefim güzel bir akvaryuma sahip olup sağlıklı balıklar yetiştirmek. Ve belki yazılarımı okumuşsunuzdur. Sizler kadar olamasamda biraz tecrübe kazanıp bilgi edinmek. Şimdiden herkeze sonsuz teşekkürler.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,

Balıkların beslenmesi konusu bir çok farklı yem marka ve farklı içrikte olmaları sebebiyle akvarist tarafından çok fazla netlik kazanmamış bir konudur. Buna ilave olarak ev ortamında hazırlanabilecek bir çok farklı içeriği sahip yem olması, konu üzerine çoz zengin görüş belirtilmesine sebeb oluyor.

Sizin balıklarınız( Frontoza karatein ağırlıklı) karışık bir beslenme düzenine ihtiyaç duyan türler. Elinizin altında bitkisel ve karatoin içerikli en az 2-3 çeşit yem bulunmalıdır. Beslenme aralığı ise tamamen sizin zaman ayırma imkanınızla alakalıdır. Doğayı düşündüğümüzde otçul balıklar tüm gün beslenirken, etçil balıklar ise, tamamen şanslarına ve avlanma kabiliyetlerine göre beslenirler.

Sizin beslemeye periyodunuz yine tamamen sizin akvaryuma ulaşma imkanınızla alakalı. Günde 3 kez, azar porsiyonlar olark sık sık, günde iki kez blıkların boy ve ihtyaçlarını göz önüne alarak verebilirsiniz.Bitkisel yem balıklarda renklerin daha canlı olmasını sağlarken vucut formunu üst seviyede tutar. Karotein içerikli yemler yağlanmaya sebeb olabilir, kararını iyi ayarlamak gerekir.

Kolay gelsin...

3. mavihuzur

mavihuzur

Cemal bey farklı yem kullanımlarında fayda olduğu bir gerçek.Yem verme periyotlarınızı bilmiyorum ama günde 3 kez yemlemeyi esas alırsak,sabahları Tetra Pro Vegetable öğlen Sera Cichlid Sticks yada Tetra Doromin .Akşam ise tekrar Tetra Pro Vegetable vererek balıklarınızı sağlıklı besleme yönünde büyük bir adım atarsınız.Zamanla forumlardan yararlanarak kendi imkanlarınızla da yem yaparak,menüyü zenginleştirirsiniz.Sağlıklı balıklar.

4. cemba

cemba

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Temel abi sana birşey sormak istiyorum. Gönderdiğin resimlerden ben 2. resimle ilgili birşey soracağım. Ben görüntüsü aynı olan seranın bir yemini aldım. Sanırım biraz daha koyu. Bu yemi balıklar çok seviyor ama akvaryumun suyunu kızıl yapıyor. Bende onu kestim ve sadece 1. resimdekine benzer yemler kullanıyorum. Sence veya herkeze sorayım o yemi kullanmalımıyım yoksa kullanmamalı mıyım.
    Saygılarımla....

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Cemal kardeş,Merhabalar.
    Arkadaşların tüm tavsiyelerini katılıyorum.Akvaryumunuzdaki balıkların benzerleride bendede var.
    Balıklarınız hem etçil hemde otçul,yani bitkisel ve protein ağırlık beslemeniz lazım.

Bu arada seranın kırmızı taneli yemini kullanıyormusunuz.Suyu bozduğunu soylemissiniz.2 yıldır aynı yemi kullanıyorum.3 haftada su değiştiriyurum suda bulanıklık yok.Büyük ihtimalle yemleme yaparken filtreleriniz açık,yemde tabiki akvaryumda geziyor.Suyun rengini bozuyor.Yemleme yaparken iç ve dış filtrenizi kapatınız,balıkların yiyiyebilecekleri kadar yem atınız

Kullandığım yemler.
    sera grugreen Bitkisel
    Sera Granured (Granumeat) Protein ağırlıklı
    sera flora Bitkisel
    Sera Plankton,Sera VipaChips Vatoz ve çöpçü grubu için

6. Hasan.Kiskanc

Hasan.Kiskanc

İsim:
    Hasan Kıskanç
    Cemal bey, Ben kendi fikrim olarak size ilk başta akvaryumunuzda ya sarı prenses vada frontozadan vaz geçmenizi önereceğim. Frontoza yunusla uyum içinde yaşarken sarı prensesten stres kapabilir çünki frontoza sakin bir hayvandır ama sarı prenses daha hareketlidir. Yunus birazdaha sakin olması dolayısıyla frontozayla daha uyum içerisinde yaşar ve frontozalarınız stres yapmazlar. Ayrıca birde şu var akvaryum kapasiteniz 3 türüde kaldıracak şekildemi ve bildiğimiz gibi frontoza yüksek hacimli akvaryumları sever ve gelişir. Hem balık hemde sizin için hüsranla bitecek bir balık beslemek üzücü olabilir. Gelelim yemlemeye sanırım siz sera bits kullanıyorsunuz filitrasyonunuza göre bu suyu kızıl yapabilir ayrıca ben üretimhanemde kullandığım bir yem olarakta seranın filitrasyonu yüksek olmayan akvaryumlarda tetra bitse göre daha çabuk renk salma yaptığını gözlemledim size bunun yerine tetra bits yemi tavsiye edebilirim ama güvendiğiniz bir satıcıdan almanızda fayda var. Bitkisel yem olarak size en çok tavsiye edeceğim sera floradır. Sera flora tamamen bitkisel ve besleyici değeri yüksektir. Şimdi akvaryumunuzda sarı ve yunus beslerseniz günde 2 veya 3 öğünde yemleme yapsanız size tavsiye edeceğim sabahları bitkisel öğlen ve akşamları etçil olarak yemleme yapmanız. Yada yunus ve frontoza beslerseniz bir gün tamamen 3 öğün tetra bits yani etçil diğer gün sabahleyin bitkisel öğlen ve akşam etçil 2 günde bir sabahları vereceğiniz bitkisel yem yunuslarınıza yetecektir. Hatta bunu 3 günde bir yapsanız da pek bir zararı olmaz yanlız verdiğiniz yem miktarına dikkat edin. Balıklarınızın dipte yem bırakmıyacağı kadar yemleme yapın.

Sayfayı Paylaş