1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nattereri ? Türkçesi nedir acaba?

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde MELEK tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. MELEK

MELEK

Pygocentrus Nattereri? Türkçesi nedir acaba?

2. legend

legend

Ynt: Satılık Pygocentrus Nattereri Yavruları

Piranhaların türkçe adları ve açıklamaları yoktur.

3. MELEK

MELEK

Merakımı ve cahilliğimi bağışlayın lütfen. Ben bir dönem bunlara merak sarmıştım. Piyasada gerçek pirana yok dediler. Kırmızı pacu diye otçul türler varmış. Sizin sattıklarınız etçil yani halk dilinde gerçek pirana mı?

4. legend

legend

Evet etçil türlerden var bende pacular zaten piranha değillerdir. Yani sizin tabirinizle kırmızı piranha değiller.Bu ayrımı piranhalar bölümünde yapmıştım zaten.

5. ciklet1

ciklet1

Yavrular gerçekten çok sağlıklı melih abinin kendi ürettiği yavrular tamamen canlı yemle beslenmiş.Bende orada oturduğum için canlı canlı görme fırsatım oldu.
    (isteyen arkadaşlara tavsiyem bence kaçırmayın)

6. ozz1905

ozz1905

Melih abicim teşekkür ederim balıklar için .. Gayet sağlıklılar ortama alıştılar ve ilk yemlerini yemeğe başladılar :horon:

7. legend

legend

Hayırlı olsun Ozan yavrularını güle güle büyüt.

8. Barış ER

Barış ER

Fırsat bulduğumda ilk deneyeceğim balıklardan.Üretim başarısı gösterdiğiniz için tebrik ederim.

9. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Türkçe'si şudur...

"Pygo" Latincede "Sığır" anlamına gelir
    "Centrus" ise "İğne dişli" yada "Isırmak" anlamındadır... Birleştiği zaman Anlamsız gibi görünür fakat anlatılmak istenen mantıklı cümleler değildir. Latince (Bilimsel isimler) verilirken balığın özelliklerine göre tabirler kullanılır.

"İğne Dişli Sığır Yiyen" yada "Sığır Isıran" gibi anlamlar çıkartabilirsiniz...

"nattereri" ise balığın kendine has ismidir. Latince isimlerde bizim isimlerimize göre düşünürsek bizde AD-SOYAD sıralaması vardır. LAtince'de ise SOYAD-AD sıralaması... Bakır Can gibi... Pygocentrus soyadı nattereri ise ismidir...

Saygılarımla...

10. safak

safak

Türkiyede natteriler amazon pirana diye geçiyor ama türkçe anlamı mile kullanılmaz.

Sayfayı Paylaş