1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nedir ne değildir

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde AyBeRk tarafından 19 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. AyBeRk

AyBeRk

Merhabalar bu çizgili vatandaş aramıza az önce katıldı. Cinsi hakkında pek bir fikrim yok. Lakin kendi internet araştırmam sonucunda bu vatandaşa en çok benzeyen balığı buldum, ancak çok agresif bir balıkmış kendileri. Umarım internette gördüğüm o agresif balık bu değildir. huh:

İşte vatandaş:

Nedir ne değildir? yenilir mi? içilir mi? Hangi familyaya mensuptur?

2. xl-kral

xl-kral

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nedir ne değildir

Melanochromis auratus:

4. xl-kral

xl-kral

hocam haklı. göz yanılması çok benziyor.

5. AyBeRk

AyBeRk

Nedir ne değildir

Evet, netde gördüğüm balık buydu ama emin olmak istedim. Çok teşekkür ederim hocam... Bu arada karma akvaryumda bakılmaz filan deniyor, balıklarıma zarar verir mi bu vatandaş?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nedir ne değildir

Teşekkürler Kubilay Bey verdiğiniz bölümler için. İnşallah o bölümleri zaman içinde geliştirip türleri tamamlayacağız. burda:gif

Ayberk Hoca'm tür ile alakalı bir besleme tecrübem yok açıkcası. Ancak olası agresiflik mümkün ve türün genel karakteristik özelliği zaten. Birlikte tutulacağı türlerin ne olacağı aslında bu sorunun yanıtını belirler.

7. xl-kral

xl-kral

inşallah temel hocam. Valla o fotoğraflara bakınca cichlid besleyesim geliyo. Çok güzel bir bölüm olmuş.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

8. AyBeRk

AyBeRk

Nedir ne değildir

İmzamda yazıyor hocam Oscar, Zebra, Yunus, Papağan gibi iri ve tatlı sert diyebileceğim türler.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nedir ne değildir

Senin balıkları biliyorum Hoca'm ben senin beslemek istediğinin farkında değilim. Senin akvaryum zaten kabadayı dolu sorun çıkacağını sanmıyorum. Şimdi olduğundan fazla çıkmaz en azından. Tür ile alakalı düşüncemi yazmaz isem çatlarım yanlız, Hoca'm ben o balığı hiç beğenmedim. :bilmem:

10. AyBeRk

AyBeRk

Nedir ne değildir

Açıkcası bende fazla beğenerek aldığımı söyleyemem. Yaralı bir balığım vardı karantina tankımda. Onu iyileştirip balıkcıya geri verdim onun yerine bunu aldım, almak zorunda kaldım :) Umarım başıma iş açmaz... Saygılar

11. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Nedir ne değildir

Yanılmıyorsan balığınız auratus erkeği ve oldukça agresif bir balıktır kavgacı ve bölgecidir küçük bir ayrıntı balığınızda iç parazit var gibi yanlış görmüyorsan karın bölgesinde bir çökme söz konusu böyle durumlarda sarmısaklı yemleme ve karantina tankı tavsiye edilir saygılar

12. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ
    Nedir ne değildir

İlk önce merhabalar herkese.Uzun bir süre sonra tekrar döndüm.Çok özledim hepinizi :)

Auratus'a gelince; Ayberk Abi Auratus agresif bir türdür.Akvaryumda kendisi gibi agresif balıklar dışında-özellikle kendisinden küçük balıklara karşı- oldukça saldırgandır.Akvaryumda kendisi gibi sert cichlidlerle beslenmelidir.Örneğin; Midas,Beyaaz prenses,Yunus(kendisinden daha büyük olmalı) gibi.Size tavsiyem kendisinden küçük ve kendi gibi sert olmayan balıklarla beslemeyin.

Saygılar.

13. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Nedir ne değildir

Balığınız auratus daha yeni kararıyor yada akvaryumda bunla kavga eden birisi var tam siyahlaşmamış

Sayfayı Paylaş