1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nemo için sahte anemon ve yumurtlama alanı

Başlığı 'Kendin Yap-Kendiniz DIY Yapabilirsiniz' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 27 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

Anemon riskli bir canlı, özellikle üretim akvaryumlarında bakımı çok zor. Işık, ısı beslenme gibi ihtiyacları üretim akvaryumlarında bakılmalarını zorlaştırıyor, hatta imkansız hale getirebiliyor. Nemo türlerinin kendilerini daha güvende hissetmeleri ve yumurtalarını anemon altındaki kayaların düzlük alanlarına bırakma eğiliminde olmaları sebebiyle basit bir anemon taklidi Dıy yapımı sizlerle paylaşmak isterim.

[​IMG][​IMG][​IMG]

Gerekli malzeme hafif yukarı doğru meyilli düz bir taş, silikon ve sıkma tabancası.

[​IMG] [​IMG]

Silikon akvaryum silikonu olmalıdır. Yapılması gereken çok basit, silikon tabancası ile anemon kolu benzeri şekiller oluşturmak. Sıktığınızda silikon yan yatacaktır. Bu açıdan taşı ters çevirerek kurutmayı veya birer, ikişer kurutarak kolları oluşturmak yeterlidir. Taşın anemon kolu haricindeki alt kısmına fotoğrafta görüldüğü gibi minik çıkıntılar yapıyoruz, yumurtaları için daha güvenli olduğu hissi balıklarda oluşturmak amaçlı.

Üretim tankına iyi bakın bence ;) Basit ancak üretim tankları için iyi fikir, siz ne dersiniz? :bilmem:

www.akvaryumportali.com bak:

Saygılarımla...

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Söylenecek bir şey bırakmıyorsun ki abi. Döktürmüşsün gene. Emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Temel abi uzun araştırmalarım sonucunda akvaryumda kullandığımız silikonların akvaryum silikonu diye sistanın sattığı olması şart değil.Antibakteriyel özellikli herhangi bir silikon olabilir.Arada neredeyse 2 kat fark var fiyat olarak.
    Eline sağlık.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Haklısın Cem sana katılıyorum. Yıllarca zaten normal silikon kullandık, akvaryum için olanlar üretilmeden sorun yaşamadık. Önemli olan yeterli süreyi bekleyerek kurutmaktır. Daha sonra temizliğini tuz yardımıyla yaparsak sorun çıkmaz.

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ellerine emeğine sağlık abi, hakkını ödiyemeceğiz volla bilgilerinle aydınlattın yine.

Sayfayı Paylaş