1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nemolar, soytarılar, palyaçolar (Amphiprion)

Başlığı 'Palyaço Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 28 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nemolar, soytarılar, palyaçolar (Amphiprion)

Bu tür kuşkusuz ilk görüldüğünde veya meşhur olmasıyla başlangıç aşamasının en gözde türleridir. Bir çok akvarist anemon ile uyum içerisinde sürdürdüğü ortak yaşamını beğeni ile izler. Anemonların yakıcı kollarından salgıladıkları mukoza koruması sayesinde etkilenmezler ve anemon içerisinde güvenle yaşamlarını sürdürürler. Aslında anemena bağımlı değildirler. Bir çok anemonu kabul etmedikleri görülürken, bazı farklı yumuşak mercanları sahiplenirler. Domates veya ateş soytarı balığı olarak da tanımlanır. Başalangıç aşamasının aslında en iyi seçimidirler. Dayanıklı olmaları yanında renk seçeneklerinin bulunması hemen hemen tüm akvaryumlara konuk olurlar. Akvaryumu sahiplenmeleri ve elinizi soktuğunuzda gösterdikleri cesaret gösterileri hayranlık uyandıracak boyutlardadır. Yem seçimi pek yapmamaları ve kolay adapte edilmeleri yine tuzlu suya başlangıç aşamalarında tavsiye edilmelerine neden olur. Akvaryumlarda üretilebilen bir türdür. Anemon yada konak olarak seçilen omurgasızların alt kısmına genellikle yumurtalar bırakılır. Böylece yumurtalarda düşmanlardan korunmuş olur. Sizinle baylaşacağım kareler aşkı mı ifade ediyor? yoksa sahiplenilen akvaryumun korunmasını mı? Siz kararı fotoğraflara bakarak verin. Ben cevabını biliyorum, bakalım sizin düşünceniz ne yönde olacak?

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Tuzlu su akvaryumunda balık ağırlıklı akvaryumları ön plana çıkarmaya çalışan bir yapı sergiledim. Kendimce aklı selim açıklamalarım vardı, bu duyguyu mercanlardan alamayacağımı sanıyorum. Aslında halen böyle düşünüyorum. Balıkla kurulan bağın bir mercan ile kurulamayacağını düşünürüm hep. Balıklar bence daha fazla emek istiyor, harcanan emeklerin karşılığını aldığınızda mutlu ediyor.

Sizinde akvaryumunuzda balıklarla bu bağın kurulmasını dilerim...

Bazı türlerin fotoğrafları, su şartları fotoğraflar altında mevcut olup, fotoğraflar büyültülebilir.

www.akvaryumportali.com ;) bak:

Saygılarımla...

lepistes bunu beğendi.
  2. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Temelim.Plastik balıklarla oynamayı bırakta gerçek balıkların resimlerini koy. :horon:

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Keşke malawi türleri de böyle parmağa gelse sevsek , okşasak ne güzel olacak. Canlıdoğuranları elime alıp sevmiş birisi olarak bu kareler bana eski günlerimi hatırlattı. Temel abi paylaşım için teşekkürler.

Saygılar.

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benim dişi betttamda aynı bu şekilde elime geliyor hatta kendini sevdiriyordu

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Kim ne derse desin Temel abi farklı işlerin peşinde :D reklam bunlar reklam tuzlu suya bulaştırıcak bizi :D son günlerde işin kolay yollarını püf noktalarını daha çok göstermeye başladı. Lepistesleri elden çıkartmaya başladım. Dün akşam 50 adet akvaryumcuya götürdüm. Lepistesleri bırakmak istemiyorum ama napalım tuzlu suya bulaşacağız. Bu aralar maddiyattan taraf iyi değilim, tuzlu su için lepisteslerimi gönderiyorum :D, elimde 100-150 civarında bişey kaldı onlarıda bir iki hafta içerisinde satarım. Sonrası Allah Kerim.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yorumlara Teşekkürler,

Muhammed bulaşmak için korkmana gerek yok, akvaryumun haddine göre hareket edelim yeter.

Teoman abi, demek istediğini belki arkadaşlar anlamadı , fakat ben farkındayım. Bu balıklara plastikde derler doğrudur. Teoman abi bir şeye ihtiyacın var mı?

Malum senin akvaryumcun yan daire. :D :D :D

Saygılar...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Muhammed sendemi kardeşim :) Temel abimizin sayesinde bende tuzlu suya bulaşmak üzereyim bikaç ay içinde bir nano tank düşünüyorum ama canlıdoğurandan vazgeçerek değil tabiikide :D şu palyaçolar beni deli ediyor bir çift almayı düşünüyorum

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Temel Hocamın güzelim mesajları ve Can abinin kışkırtıcı sözleriyle leptosomaya bulaştığım şu günlerde bile tuzlu su akvaryumu aklımda. Leptosomadan sonra ki durak tuzlu su olur mu bilmiyorum ama bir gün o da mutlaka olacak Temel Hocam sayesinde :cicek:
    İnşallah ileride kendilerini sevdiren nemoların olduğu güzel bir nanoyla başlayacağım bu işe...Ama ne zaman bilmiyorum..

Saygılar.

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Türker kardeş bence bir an önce tuzluya geç. Bütün imkanlar var İstanbul gibi bir yerdesin. Bizim burda Tuzlu su kurulumu için gereken ana malzemlerin hiç biri yok. Hepsini internetten alıcam. En büyük sorun ise canlı ekleyeceğim zaman olucak. Canlı en yakın 150 km uzaklıkta Gaziantep'te, ordan almak istemiyorum çünki seçenek yok orda bile birer ikişer tane var. Canlılarıda internetten sipariş edeyim diyorum. Oda başka bir sorun, internetten canlı diye isteriz ama elimize canlı gelirmi bilemiyorum. Sen en kısa zamanda geçiş hazırlıklarına başla bence :D

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İnşallah Türker, dilediğin güzellikte bir akvaryumu kurarsın.

Muhammed, aslında dediğim gibi İstanbul gibi her şeye ulaşabildiğimiz bir yerden 'kurun, yapın, alın' gibi mesajları aslında rahat yazıyoruz. Bazen düşünüyorum, Trabzon gibi bir yerde tuzlu su akvaryumu nasıl kurulur, nasıl başarılır, ani ve acil ihtiyaçlar nasıl karşılanır diye. Bu açıdan mesajlarımıza ne kadar dikkat etsekte bu şehirlerin bu anlamdaki sıkıntılarını unutuyoruz.

Ancak heves ve istek olunca tam anlamıyla süper bir akvaryum kurma imkanına sahyip olunmasa da, sana hitap edecek bir akvaryum kurulabilir. Ne diyelim inşallah.
    Saygılar...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi tatlısu midyeleri akvaristlerde yavaş yavaş yayılmaya başladı, peki tuzlu su midyeleri ? bildiğimiz midye tuzlusu akvaryumunda olurmu,olursa sürekliliği nedir ?

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir ara akvaryumcuda yeşil renkli midyeleri gördüm, topak halinde mükemmel bir görüntüsü vardı. Üstelik Kızıldeniz midyesiydiler. Kayaya birbirlerine tutunarak sabitleniyorlar.

Aldım ve akvaryuma ekledim. Bu canlılar suyu süzerek besleniyor. Plakton akvaryumlarda malesef yok. Benzer uygun canlılar ile (Artemia vs) filtreleri kapatıp beslemek gerekiyor. Akıntının yine onlara göre ayarlanması gerek. Kısaca sudan element ile beslenmiyorlar, ısı sorunu çok büyük sıkıntı. Ben teker teker yok olduklarını gözlemledim. Bakımı zor tuzlu su midyelerinin. Eğer akvaryumda midye beslenmesi hedef yapılır, filtrasyondan akıntıya kadar gerekli düzenlemeler yapılırsa mümkün olabilir.

Ben artık cazip bakmıyorum midyelere. Ölen her midye akvaryuma ciddi yük anlamınada geliyor.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş