1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

neon tetra

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde adnan tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. adnan

adnan

İsim:
    Adnan ülkü
    Bir ay önce aldığım 20 adet neon tetralar birer birer ölüyor. Acil yardım dikkat:

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Koşullar konusunda daha net bilgi vermeniz gerekiyor Adnan Bey.Hoşgeldiniz bu arada...

3. adnan

adnan

İsim:
    Adnan ülkü
    Teşekkürler.120 litrelik bitkili akvaryumumda 8 lepistes ,8 moli,4 plati,2 çöpçü,1 vatoz bulunmakta hepsi gayet iyi bir yaşam sürmekte,hatta lepisteslerim yavru bile verdi onlar bile gayet iyiler,ancak belittiğim gibi sadece neon tetralarım ölüyor.

4. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Neon tetraları bakımı çok zordur. Örneğin Çorum'da, bir kap içerisinde normal yayan 500 metre gitmeye dayanmaz. Çorum havasını sevmeyen bir türdür Neon tetralar. Burdaki petsoplarda bulamazsın. Nereli olduğunuzu felan belirtirseniz ortaya çıkabilir.

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Adnan Bey,şöyle bir durum var.Neonlar konusunda bilgim sınırlı.Ancak bildiklerim:
    Neonlar su değişikliklerine karşı aşırı kırılganlar.1 ay olmuş siz alalı ki bu uzun bir zaman değil.Büyük ihtimalle adaptasyon sorunu çekenler tek tek öldü.Peki kalanlar için neler yapabiliriz?Öncelikle üzerlerinde herhangi bir sümüksü tabaka,yada benek,ya da yaralanma var mı?Ölen balıklarda herhangi bir değişiklik farkettiniz mi?(Deride kızarıklık,gözlerde kanama,solungaçlarda değişiklik vb.)Biliyorum çok küçük balıklar ama gene de sormakta yarar var.
    Neonlardan sonra balık eklediniz mi akvaryuma?Filtreleme sisteminiz iyi çalışıyor mu?Aslında büyük ihtimalle bu sorunları siz gözden geçirdiniz.Olsun bir kez daha gözden geçirelim.Yeni bir bitki koydunuz mu?Akvaryumda koku var mı?Renk değişimi var mı?
    pH 7 demişsiniz.Bu tetraların dayanabileceği son noktadır.Eğer pH metreniz var ise CO2 vererek ya da olmadı elma-üzüm sirkesi dökerek asiditeyi arttırın(6 civarı iyidir).Bunu uzun sürede yapmanız gerekiyor.1 bilemediniz 2 gün süresinde.Birden pH'ı düşürmeyin.

Şimdilik bu kadar.Umarım kayıplarınız durur.
    Saygılar...

6. adnan

adnan

İsim:
    Adnan ülkü
    istanbul

7. tolgacetin72

tolgacetin72

Acaba tabandaki malzeme nedir? Midye kırığı ise Ph yüksekliğinden, arkadaşların dediği gibi, zarar görüyor olabilirler.

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    İstabulda neon tetralar yaşamını sürdürebilir, ama neon tetraların su değişimi çok nadir olması lazım. Çok zor bir balık türüdür. Beslemeyi denedim ama başaramamıştım. Gerçekten zor neonların bakımı

Sayfayı Paylaş