1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Obur Albino Goldlar'dan birkaç kare

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde tolgacetin72 tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. tolgacetin72

tolgacetin72

Akvaryum 50x50x40h ölçülerinde 10 adet albino gold cüce vatoz 12 adet Endler's mevcud
    Goldları üretim için aldım, Sera Flora, havuç ve salatalık ile beslemekteyim..

Yalnız hayatımda bu kadar çok kaka yapan balık görmemiştim, çok yiyorlar çok çıkartıyorlar, 4 günde bir dip çekimi yapıyorum, göz zevkimi bozmaktalar sürekli...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tolga Hocam, taban kumunuzda olmayınca görüntü haklısınız kötü olarak daha belirgin oluyor. Konuyu dağıtmak istemem ancak, taban kumu kullanmadığınızdan dikkat çekilmesinde sakınca görmediğim bir konudur. Çekincem sözünü edeceğim uygulama tuzlu suya olduğundadır. Ancak bunun tatlı su tarafının olduğuna kesinliklede inanıyorum. Ben bu canlılardan aldığım faydayı anlatmakla bitiremem. Bunların tatlı su türleri mutlaka vardır. Hiç ama hiç üzerinde durulmamış veya onlara uygun ortam yaratılmamıştır. Bu anlatmaya çalıştığım canlılar potlar ve kurtlardır. İnanılmaz derece bu atıklarla beslenen ve büyük oranda temizlik yapan canlılardır. Videonun ilerleyen sürecinde atıklar için kavgaları bile görülmektedir. Benim yaptığım tek şey, bu canlıları bildiğim için çok ince olan taban kumunu çıkarıp aralarında yaşam şansı bulacakları irilikte mercan kumu eklemek olmuştur. Bu konuda fikirlerinizi almak isterim. Canlılara çektiğim video aşağıdadır.

[google_video=425,350]8831081653424209434&hl=en[/google_video]

Saygılar...

3. tolgacetin72

tolgacetin72

Hocam, vallahi okul gibisin, daha neler öğreneceğiz bakalım :)

İlk sahnelerdeki canlı ile sonrakiler aynı mı hocam? Sonradan çıkanlar bana gammarusları hatırlattı, benziyor değil mi? Bunların tatlı suda yaşayanları varsa kum temizleme canavarı olarak işe alınabilir, gerçekten de süper olur o zaman.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlk görünen bir kurt çeşidi, hatta Ölüdeniz'de daldığımda bizzat fotoğrafladım kendisini. Aşağıda paylaşmak isterim.

Diğer küçük olanlar Podlar, haklısınız gammarus familyasına yakın veya aynı, tam araştırmadım. Zaten kafamda şimşeğin çaktığı bir konuya değindiniz. Gammarusların mutlaka temizlik eğilimi vardır. Akvaryumda yem olacakları düşünülebilir ancak, taban kumu arasında gerekli şartlar oluşturulunca güvenle yaşıyorlar ve ara ara belli sayıda yakalanılarak yem oluyorlar, ancak çok hızlı ürüyorlar etki etmiyor. Diğer canlı bir Conch (Strombus persicus) salyangoz türü onu da Ölüdeniz'den getirdim.

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Valla vatozcu biri olarak bayıldım bu balıklara. Emeğinize sağlık hocam.

Saygılar...

6. tolgacetin72

tolgacetin72

Gammaruslar olur o halde tatlı su için. Ama onlar da serin su ve akıntı istiyorlar. Fazla sıcağa gelemiyorlar galiba hocam. Ama denemekte fayda var, hem olursa canlı yem gibi bir artısı da olacaktır.

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tolga hocam bende sendenim yani vatozcu ama gel görki ne cüce ne normal vatozumun bir kere olsun şu salatalığı yediğini görmedim.Herkes salatalıkla besliyor bir ben yediremedim.. Karidesler hemen üstüne üşüyorlar salatalığın..

8. tolgacetin72

tolgacetin72

Evet Karidesler engelliyor olabilirler Vatozları. Ben vida geçiriyorum ortadan farklı 2-3 yere bırakıyorum hocam. İstersen birden fazla yere bırakmayı dene sende. Ayrıca haşlanmış havuç da verebilirsin renk almalarında yardımcı olacaktır.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Vatozu kovacak yada engelleyebilecek gibi değil ama nedense ilgisini çektiremedim vatozlara... Cüce vatozum acaip bölgeci kendi favori yerlerine yada dip yemine kesinlikle kimseyi yaklaştırmıyor.. kabarabildiği kadar kabarık yeme saldıran diğer balıklara tosluyor.. :) Ama salatalığa nedense pek rağbet etmiyor.. :bilmem: Havucu hiç denemedim müsait bir zamanda onuda denerim..

10. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Temel abi, tatlısu canlısından dışkı yiyen bir tür varmı? Bana çok lazımda hiç durmuyorlar benimkilerde.

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bazı akvaryumculara sorarsan çöpçü balıklarının (corydoras) dışkı yediğini söylerler emin ol Mertçim.. Ama ne sen bu palavrayı yersin nede çöpçüler o dışkıları yer ;) Tatlı suda dışkı yiyen herhangi bir canlı yok.. Tuzlu sudada olduğunu zannetmiyorum..

12. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Volkan Bey, üzülmeyin ben de yediremedim! :bilmem: Üstelik bendeki tek vatozdu. 5 Litre akvaryumdaydı ve yanında başka hiçbir canlı yoktu!

Sayfayı Paylaş