1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Okyanus Suyu Deneme (Resimler)

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde comando tarafından 7 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. comando

comando

Arkadaşlar bugün iki adet 16 litrelik bidonlarda okyanus suyu aldım. 11.000.000 bakteri barındırdığı ve magnesyum kalsiyum potasyum vs.. değerleri yazıyor üstünde. 3-4 güne yeni ps imi nanoma bağlayınca bu sudan da ekleyeceğim. Sonuçları buradan sizinle paylaşacağım ve bunun için sabırsızlanıyorum. Bu su mercanların ve balıkların direkt doğasından geldiği için belki başka hiç bir katkıya gerek kalmadan çok başarılı hatta yapay yoldan daha başarılı resifler oluşturabileceğiz, canlılara daha sağlıklı ve kendilerine yakın bir ortam sunabileceğiz 15 gün yada ayda bir bu sudan ekleyerek. Tabi şu an için teori aşamasında. %10 su çekip okyanus suyunu ekliyeceğim. Resimde çekicem beraber aradaki farka bakarız tabi bunları nano (160 litre) için konuşuyorum. Saygılar...

2. avşarbeyi

avşarbeyi

Ynt: Okyanus Suyu Deneme

Hocam, fiyatı hakkında da bilgi verirsenin memnun olurum.Geçi sen uzaklardan getirtiyorsun Hamza bey ve Temel abi Kartal sahilinden alıyorlar. ;)

3. comando

comando

Hocam fiyatı 65 ytl fakat kampanya varmış aynı fiyata 2 adet aldım ben. Bu suyun tuzluluğu, yoğunluğu daha doğrusu 1026.5 bizimkilerin 1022 diye biliyorum tek bildiğim fark şimdilik bu. Kutunun üzerinde tüm oranlar yazıyor fırsat bulduğumda resim eklerim bizim sularla karşılaştırırız.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bizim doğal suyumuz denizlerimize göre çok değişiyor. Ege ve Akdeniz tuzlu ama, Kartal'da tuz yoğunluğu 1000.16 yani düşük. Benim merak ettiğim bu suyun bu bidonlarda beklemesi süresi ve esnaf rafında beklediği süe ne kadar ? canlı yoğunluğunun ne kadarı hayatta ve canlı durumda. Eğer bu sorun yaratmıyorsa, su değişimlerini sürekli bu suyla yapamayız belki ama, güzel bir aşılama metodu olacaktır.

Gelişmeliri merakla bekleyeceğim açıkcası.

5. comando

comando

Abi sanıyorum bunları yerinde vakumlayıp piyasaya sunuyorlar içtiğimiz şaşal kaynak suları gibi olabilir belki . Herhangi bir son kullanma tarihine rastlamadım ama üzerinde hiç bekleme direk balık ekle yazıyor resmini çekip yarın koyucam buraya. Kullnılan akvaryumda mercanların renklerinde belirgin bir canlılaşma ve belirgin bir büyüme olmuş.

6. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Acilen bekliyoruz fotoğraf ve gelişmeleri...

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Elbette neresinden bakarsan güzel uygulama ancak, maliyetli görünüyor biraz. Aşılama için mükemmel olabilir. Akvaryumun su değişimlerini, bu okyanus suyu ile yapmak zor görünüyor.
    Fotağrafını yayınlarsan iyi olur.

8. comando

comando

Buyuk akvaryumlarda maliyeti cok olur tabi ama benim nano oldugu icin katkilara para vermektense duruma gore ayda bir yada 15 gunde bir bu sudan eklemek hemdaha saglikli hem daha dogal hem zahmetsiz olabilir.

9. comando

comando

Resimler;

Birkaç tanede akvaryumdan resim;

10. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Ynt: Okyanus Suyu Deneme (Resimler)

Selamlar .
    Çok güzel bir akvaryum olmuş resimler vede canlılar harika gözüküyor.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Selam,
    Gerçekten hoş ve çekici olmuş. Ellerine sağlık.
    Darısı diğer kurmak isteyen arkadaşların başına.
    Saygılar...

12. comando

comando

Yorumlar için çok teşekkürler, sırada green star polyp ve leather polyp var. Yavaş yavaş boşluklar dolacak inşallah. Bakalım suyu ekledikten sonra neler olacak :heyo:

13. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Selamlar .
    Bu çalışma daha öncede yazdığım gibi çok başarılı olucak gibi gözüküyor ama kafama takılan birkaç yönü var onları sizlerle paylaşmak istiyorum .Öncelikle bana bu canlı su,canlı kum vede daha canlı olarak poşette satılan ürünler pek mantıklı yada canlı gelmiyor .nedenine gelince.Bu ürünler yaklaşık 6,7 ay yada daha fazla gerçi bilemiyorum ama raf ömürleri üzerinde muhakkak yazıyordur ne kadar canlı olabilir. Ben bu tür ürünlere canlı değilde elementlerle zenginleştirilmiş konserve ürün demek istiyorum.Yani bana saçma geliyor canlı denmesi .Bu benim şahsi görüşümdür lütfen yanlış anlaşılmasın vede gereksiz polemiklere yol açılmasın.ARkadaşımın yaptığı çalışmayı takdirle karşılıyorum .Esasında 160 lt nano için fazla bir ölçü.Daha küçük bir akvaryumda direk olarak bu suyla kururum gerçekleşse vede su ilaveleri ve su değişimleri yine bu suyla olsa nasıl olurdu merak ediyorum.Temelimi kandırıp bi denesekmi acaba. :kalp:

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teoman abi, haklısın, Emre'nin, akvaryumu nano sayılmaz artık. Nano 100 lt ve altı geçerlidir. Hazır su hakkındaki düşüncelerin, endişelerin hakkında bende bir yorum yapmıştım. Raf ömrü elbette önemli, ancak bu paketlere oksijen pompalıyorlar ve satışa sunuyorlar. Tabi bu ürünler eğer haddinden fazla beklerse, içinde yaşayan organizmaların oksijen tüketmesiyle bir sonu ve tarihi olduğunu düşünebiliriz. Düşünmek zaten mantıksızlık olmayacaktır. Bu suyla akvaryum kurma fikrine gelince Teoman abi, sanırım bütün akvaryum suyu için bu ürün kullanılırsa pahalıya mal olacaktır. Ancak iyi ve kayıpsız bir akvaryum kurmak için ideal görünüyor. Ama şu an bu akvaryuma eklenen miktar, fayda sağlamaz denemez, kesinlikle bir aşılama yöntemidir ve akvaryumumuza daha fazla bakteri ve organizma girecektir. Maddi imkan durumuna göre bir tercih yapmak galiba en güzeli.
    Saygılar...

15. comando

comando

GELİŞMELER...

Akvaryuma yeni sump eklendi, yeni ps takıldı ve 16 litre su okyanus suyuyla değiştirildi. Bundan sonra önce 15 gün vaziyet iyi ise 1 ay su değişimi yapılmadan gözlem yapılacak. Saygılar..

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hadi hayırlısı. Haberlerini ve fotoğraflarını bekleriz.

17. comando

comando

Yeni sump yeni ps 2 günlük toplama

[img width=700 height=525]http://img89.imageshack.us/img89/4301/dsc03615uu3.jpg[/img]

[img width=525 height=700]http://img90.imageshack.us/img90/9871/dsc03627vb8.jpg[/img]

[img width=700 height=525]http://img90.imageshack.us/img90/341/dsc03623ig5.jpg[/img]

[img width=700 height=525]http://img89.imageshack.us/img89/9471/dsc03625jf0.jpg[/img]

[img width=700 height=525]http://img89.imageshack.us/img89/4012/dsc03639jj8.jpg[/img]

[img width=700 height=525]http://img232.imageshack.us/img232/7731/dsc03631wd1.jpg[/img]

15-30 gün sonra aynı mercanların resimlerini çekip eklerim. Aradaki 7 farkı buluruz :D

18. avşarbeyi

avşarbeyi

Tek kelimeyle harika... :helalolsun:

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Emre, tebrik ederim. Gerçekten harika ve başarılı olmuş. Takip etmişsindir, bir çok kerede paylaştık, sump içinde her hangi bir malzemeye hep karşı oldum. İşte görünüyor, ihtiyaç yok. Sadece kule içerisinde bir miktar çok fazla olmamak koşulu ile, iri mercan kırığı ph tamponlamada etkilidir. Senin kule benim bir paylaşımım olan, soğan ,patates koymak için üretilen kapdan kule yapma fikrine çok benziyor. Bu kulenin fotoğraflarını paylaşmıştım. Bu malzeme biraz daha küçüğü olmuş. Ps'nin toplaması gayet güzel görünüyor.

Maşallah, nazar değmesin.

20. comando

comando

Teşekkürler, abi benim bu kule en başından beri var zaten eski sumptada bunu kullanıyordum. Bu sisteme kendi yaptığım(daha önce yapmış arkadaşlardan esinlenerek) küçük fosfat reaktörünü ekliyeceğim. Kulede sadece elyaf var senin tavsiyen üzerine en alt kısma iri mercan kırığı koyacağım. Orta kısma da elyaf koysam nasıl olur? Su sesini azaltmak amacım. Saygılar...

Sayfayı Paylaş