1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Olcay abi'ye Ziyaret (Resimli)

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde farukocak55 tarafından 3 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. farukocak55

farukocak55

Selam değerli akvaristler ;ben dün Olcay abiyi ziyaret ettim.Hepinizinde bildiği gibi Olcay abinin balıkları dün sabah itibariyle ölmeye başladı ve ölümler hala devam ediyor.inşallah en kısa zamanda balık ölümleri durur ve eski sağlıklarına kavuşurlar.Dünkü ziyaretimde Olcay abinin balıklarınıda çekmiştim onlarıda siz değerli hobicilerle paylaşmak istedim.Olcay abi bu işe gönül vermiş, kısıtlı imkanlarla bu hobiyi sürdürmeye çalışan birisidir.Bilenler bilir zaten Olcay abiyi balıkların bazılarının ölmeden önce resimlerini çekmiştim.
    Olcay abinin akvaryumlarının olduğu yeri hemen hemen hepimiz biliyoruz.Alan çok dar ama bu kadar alnda akvaryumdaki balıklar hallerinden çok memnun bir şekilde büyümeye devam ediyorlar.Keşke bu tatsız ölümler hiç olmasaydıda bu resimleri üzgün bir şekilde yüklemiş olmasaydım.
    Sizlerin huzurunda Olcay abiye tekrar bi büyük geçmiş olsun diyorum.
    Şimdide resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum...

Olcay abi,ben ve arkamızda ölümlerin başladığı tank

Olcay abinin dün itibariyle yaşamını yitirdiği yaklaşık 3 yıllık yunusları

Herkesin forumdan tanıdığı Turşu Bidonundan İç Filtre ve Ağzı Dolu Ahliler

İşte balıkların kralı yaklaşık 6 yıllık olduğunu söylediği erkek frontosa çok süper bir hayvan.Sevmek nasip oldu bu arada...

Olcay abi ve frontosası

Bunlar hastalığın olduğu tanktaki yunuslar.Maalesef bugün yaşamıyorlar...

Bunlarda Olcay abinin kesintisiz güç kaynakları.tamamen kendi yapımı....

Allah kimseye balıklarının ölümlerini göstermesin.O kadar emek verdiğiniz canlıların gözlerinizin önünde sapır sapır ölmesi ve elinizden hiçbirşey gelmemesi çok kötü birşey...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    [​IMG] naz:

Frontozada sorun yok sanırım, Maşallah güzel balıkmış gerçekten. Balık kayıpları üzücü bir durumdur, Olcay hoca bu sorunun altından kalakacaktır inşallah.

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Faruk hocam,hobinin en kötü anları.ALLAH(cc)hiç kimsenin başına vermesin.
    Frontosanında maşallahı var.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Faruk resimleri görünce içim birdaha cız etti :(

Ya hele o yunusların arasında çok güzel bir erkek vardıya kafalı? Hele ona nasıl ciğerim yandı anlatamam.Ben o balığı ne özenerek besliyordumki sorma.

Her balığıma ayrı ayrı yandım ama o erkek bir başkaydı benim için :(

Ya konuyuda balık ölümlerine çevirdik Faruk.

Bu arada seni ağırlamak zevkti benim için.

Hernekadar çay demlemesini beceremesemde elimden okadarı geldi kusura bakma :cekingen:

Birde çayın yanına kek felan birşeylerde almayı akıl edemedim :cekingen:

Bunu bu seferlik sayma.Birdahakine daha güzel ağırlarım seni ;)

5. farukocak55

farukocak55

Ne demek ağırlaymamak.Aniden gelirsek ancak bu kadar olsun teşekkürler yinede.Gerçektende çok güzel yunuslardı....

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Olcay Hocam tekrar tekrar başın sağolsun.... :(

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Çok üzüldüm... Gözlerim doldu resmen ... :(:(:( ALLAH yardımcın olsun Abi...

Saygılar.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;frontozaları hemen Orhan abinin(verko) temiz dinlemiş suyu olan akvaryumuna saldım.Şimdilik Allah a şükür onlarda bir sorun yok. Sağolsun Orhan abi akvaryumlarını açtı bana.

Ama hocam ne yalan söyleyeyim,ha ciğerimin birini sökmüşler,ha balıklarım ölmüş.O derece canım yandı ve hala yanıyor :( Bu işin üstesinden gelirmiyim,yok gelemezde bir cinnetle ben o akvaryumları parçalarmıyım şimdiden kestiremiyorum :(

9. DuncaN

DuncaN

Dostum su ile ilgili problemin var sanıyorum bence ilaç kullanma sadece suları düzenle acil durum olduğuna göre % 100 bile yapabilirsin İstanbul bu süprizleri hep yaşatıyor insanlara sanırım.
    Geçmiş olsun çok üzücü bir durum.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ufuk bey;sağolasın.Dün mecbur kalınca zaten geride kalan balıkların tamamını %100 değişimi yaparak,diğer akvaryuma aldım.Fakat genede ölümlerin arkası kesilmiyor.Bu sabah kalktığımda gene 12 tane zahiyat vardı :(

Abdullah hocamın teşhisi çok doğru ve ilaç kullamazsak sanırım tek bir tranesi bile kalmayacak :hink:

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Olcay Hocam en azından o antibiyotiği yani en ucuz aminoglikozid antibiyotiği ve bemiks kompozeyi alıp başla...

Ve bence bundan sonra akvaryumalrına birer adet nazar boncuğu tak... Elemtara fiş, kem gözlere şiş... kızgın:

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yapıcam hocam,bugün hepsini yapıcam da senin bu haklarını nerde öderim bilmem :bilmem:

13. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Olcay;beni niye çağırmadız ya? İki çayda ben içerdim :D

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Olcay Abi,arkadaş arabayı ayarlayabilirim dedi.Kısmetse ben de ziyaretinize geleceğim.Ziyaretnize diyorum çünkü Orhan Abi'yle de görüşmem iyi olur.Ne dersin Orhan Abi?

15. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Hey maşallah... Frontosaya bak... Allah nazardan saklasın... naz:

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Cem hocam;nezaman isterseniz buyurun gelin.Başım gözüm üstüne.

Onur bey ; teşekkür ederim :cicek:

17. CihanZede

CihanZede

Olcay abiciğim balıkların için gerçekten üzüldüm. Orhan Bey o elinizde tuttuğunuz Frontosa için ben çok savaş verdim ama maalesef kazanamadım savaşı :cekingen:. Hep Olcay abinin yüzünden kızgın:. Neyse elbet birgün benim de elime geçer o Frontosa. Şaka bir yana gerçekten üzücü bir durum yaşıyorsun Olcay abi. Bu arada Bemiks Kompoze bir vitamin olarak biliyorum ben. Hastalığa karşı ne gibi bir etkisi labilir anlayamadım. Bence önce hastalığın ne olduğunu saptayıp ondan sonra müdahale etmek en iyisi. En azından ilaçla müdahalede teşhis önemli. Bu benim fikrim tabiiki. Tekrar geçmiş olsun Olcay abi.
    SAYGILAR

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Teşekkür ederim Cihan.

Frontozaları sana vermeyi bende çok istiyordum fakat;şu cam işinde bir anlaşamadıkki :D

19. CihanZede

CihanZede

Almadın Discus'ları cam dersin abi :D

20. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yok aman aman bana discus deme :)

Sen biran evel elinden çıkart onları ve benim camlarımı al ;)

Sayfayı Paylaş