1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

onyx

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde bettacı tarafından 16 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. bettacı

bettacı

Bir kalsedon türüdür. Onyx bilinen mermer den farklı bir taştır. Dışardan bakıldığında mermerden ayırd etmek çok zordur ancak Onyx taşı yarı saydam olup ışığı geçirirken, Mermer tamamiyle geçirgensizdir. Mermer yer yüzüne yakın katmanlardan elde edilirken, Onyx taşı çok daha fazla derin katmanlarda bulunur ve renklerine göre değer kazanır.
    En değersiz onyx sihay renkli olanıdır, Dahasonra değer sırasına göre Beyaz, Gri, Kahverengi, Sarı ve Yeşildir.

kaynak: bettalar.com

2. Desert Falcon

Desert Falcon

Ynt: onyx

Onyx,daha çok yumurta şeklinde işlenen çok şık görünümlü bir taştır.(Ben hep öylesiyle karşılaşıyorum.)
    Akvaryumda etkileri nedir bilmiyorum.

3. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Bilgi için teşekkürler Emre bey..Bu arada bu hatırlatmayı yapmak benim görevim değil ama ,sizin Emre bey olduğunuzu sanırım diğer üye arkadaşlarımda bilmeli ve hitapta zorlanmamalı değilmi?Lütfen sizde imzanızı düzenleyinki dostlukların pekişmesine sizinde bir adım ve katkınız olsun..Saygılarımla.

4. taygun

taygun Guest

Mermer ve mermer tozunun akvaryumlarda kullanımının uygun olup olmadığı diğer forumlarda soulur. Mermer suya salınım yaparak suyun kalsiyum seviyesini gereksiz bir şekilde artırdığı için önerilmez. Onyx eğer farklı ise onu bilemiyorum.

Sayfayı Paylaş